Čas strávený focením

ahoj nevěsty, pořád si nejsem jistá, jestli zvolený harmonogram odpovídá, poradíte, zhodnotíte? má hlavně strach z toho, aby byl čas na focení dostatečný, je 1,5 focení málo nebo moc? přemýšlela jsem i o focení před obřadem ale to podle mě skýtá možnosti ušpinění šatů a tak..a hlavně jsem chtěla být utajená nevěsta :-( 13,30-14,00 obřad 14,00-14,30 gratulace 14,30-15,00 focení skupinek s rodinou a přesun na oběd (2km) 15,30-16,30 oběd 16,30 úprk na focení 18,00 návrat z focení a zahájení párty, kam dorazí další hosté díky za názory!
Odpovědět
13,30-14,00 obřad 14,00-14,15 gratulace 14,15 -15:00 focení skupinek s rodinou a přesun na oběd (2km) + může ti zbýt i čas na pár fotek s partnerem v daném místě 15:00 -16,30 oběd 16,30 úprk na focení 18,00 návrat z focení a zahájení párty, kam dorazí další hosté Naprosto stačí, jen na focení s ostatní ti zbude více času :). Gratulace nejsou tak dlouhé :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lissandra Nejsem nevěsta, ale názor sdělím. :) Zásadní otázka je, v rámci daného harmonogramu, kolik očekáváte hostů na obřad / kolik jich jede na oběd. Protože počet hostů zvedá nejen délku gratulací, ale i případného focení skupinek, pokud je žádáno focení mnoha různorodých kombinací .. Stejně tak oběd se prodlužuje s tím, kolik hostů musí být obslouženo.. Obecně mi přijde, že máte ale nastaveny luxusní časy, jen ten oběd dle mého bude trvat déle.. (objednávka pití, předkrm, sklizení, polévka, sklizení, hlavní jídlo, sklizení..). Co se týče času samotného focení Vás s Vaším v té době už manželem - to je dle mého férové prokonzultovat s fotografem/kou. Neb každý má trochu jiný styl práce a jinak pracuje s časem. Z mého pohledu je 1,5 hodiny velmi příjemný luxus. Obvykle to stíháme za kratší čas. Další otázkou je, pokud máte profi kameramana, že i on bude chtít svůj čas slávy - tudíž se vše zase o notný kus protahuje. Pokud nemáte, jen dobře. :) Obecně vzato - sestavila jste logický a funkční harmonogram, dle mého. Mělo by to být naprosto ok. PS: vždy říkám, že focení po obědě ok, ale že musí být nevěsta extra opatrná, aby si neušpinila šaty (oběd je nejrizikovější část, kdy se toto může stát). Protože a jelikož nemáme stále nafocené romantické fotografie jí a ženicha... :) Proto občas fotíme na 2x. Po obřadu chvilku v místě obřadu a navečer znovu někde v přírodě.
Odpovědět
Profilova fotka
@lissandra Ahoj, také přispěju s troškou do "mlýna" ... záleží na více okolnostech - kolik máš svatebčanů na obřadě, od toho bych vycházela s časem gratulací a focením skupinek. Náš obřad byl s cca 130lidmi, takže jen gratulace trvaly 30 min a pak skupinové focení, ikdyž jsem měla daný seznam skupinek, koordinátorka vyvolávala, takže se dopředu všichni chystali, tak to samotné zabralo cca 40min. My jsme s manželem dali přednost focení před obřadem a asi bych neměnila. Bylo to fajn, uvolnili jsme se před stresem z obřadu a samotné celé akce a moc jsme si to užili. Navíc jsem si nemusela lámat hlavu tím, zda se hosté na hostině baví a asi by mě mrzelo, kdybych ze samotné hostiny odjela na 2-3 hodiny pryč (počítej 1,5 hodiny focení, ale k tomu cesta...) - záleží, kde focení budete mít, zda na více místech. Celý den je VÁŠ a měli by jste si ho užít hlavně i se všemi lidmi, které jste pozvali a moc rychle to uteče, tak aby vás pak nemrzelo, že jste byli dlouho pryč. Ale rozhodně Ti svůj názor nevnucuju, vím, že většina nevěst odjíždí z hostiny s ženichem na focení a jsou také spokojené...:-) takže je to na vás! přeji vám hodně štěstí:-)
Odpovědět
Nam to stacilo bohate....taky jsem se bala, ale vsechno bylo ok.
Odpovědět
Záleží, jaké máš požadavky a co máš s fotografem sjednáno... My jsme měli svatbu s 9 hosty, jen focení s nimi (různé varianty - všichni pohromadě, s rodiči, se svědky, se sourozenci...) zabrali tak 30 min. a potom jsme se ještě další 2 hodiny fotili sami. Fotograf nafotil cca 3000 fotek a jsem za to ráda, aspoň má z čeho vybírat...
Odpovědět
Domluv se s tvým fotografem. A taky záleží, jestli na nějaké místo bidete přejíždět nebo ne
Odpovědět
Profilova fotka
no nám trvalo focení zhruba hodinu, z toho bych řekla, že kolem 40 minut klidně vzali skupinky (bylo 40 lidí, ale to je s rodičema, svědkama, s rodinou nevěsty, s rodinou ženicha, s celou rodinou, s kamoškama, se svědkama, zvlášť s babičkama ať maj radost, zvlášť třeba se svědkyní/nej kámoškou/ségrou a pak zjistíš, že fotíte třeba 20 skupinek... Osobně si nejsem jistá, jestli 30 minut na všechny ty skupinky bude stačit, pokud to nebudeš chtít ošidit. Jinak k samotnýmu focení vás dvou nevím, nám zabralo asi 15-20 minut, ale my se vyfotili jen párkrát s manželem před restaurací, strojený fotky někde bokem sme nakonec nechtěli. Ale určitě záleží, jak se domluvíte s fotografem a jak vás baví různé aranžované focení.
Odpovědět
Profilova fotka
Vzdy je dobre se na harmonogramu domluvit s fotografem. Ale pokud Vam to takhle klapne, tak to bude v pohode:-) Hodina a pul je slusny cas...
Odpovědět
děkuji moc za názory! svatbu nemáme nijak velkou, oběd bude i se svědky do 28 lidí :-) díky moc..ještě pouvažuju nad focením před obřadem..díky díky!!!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?