Budete svatebnímu fotografovi dávat něco k jídlu?

Ahoj. Budete fotografovi dávat něco málo k jídlu? Nebo jak to řešíte, pokud tam bude zůstávat cca 4 hodinky?
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme normalne podavat obed i ji a dokonce i jejimu manzelovi ktery ji dovazi. Rekla ze to neni nutny ze se nejak zaridi, ale prijde mi to jako slusnost. U nas nikdy nikdo nezustava ohlady :) a navic ty 4stovky me uz nevytrhnou kdyz jsem dali takovou palku za vsehno :D
Odpovědět
Profilova fotka
Domluv se predevsim s fotografem predem a pripadne i s obsluhou restaurace, aby vedeli jestli psat i jeho utratu na vas ucet... ne kazdy fotograf by byl nadseny, kdyby byl nucene usazen ke stolu k hostum a mohlo by to byt stejne trapne, jako kdyby cekal obed a nedostal ho.. nase fotografka nam predem rekla, at si s ni nedelame starosti, ze se o sebe postara, tak jsme jen obsluze rekli, at to pisou na nas ucet, po svatbe jsem se dozvedeli, ze si na obed sedla ke stolku pred slavnostnim salem, kde byla hostina a to z duvodu, aby videla prichazet obsluhu s jidlem pro nas a byla pripravena fotit vse dulezite, ale zaroven nerusila ostatni hosty u stolu odbihanim...
Odpovědět
Profilova fotka
Fotografovi i kapele jsme dali stejne jidlo jako ostatnim hostum.
Odpovědět
Profilova fotka
Takysi myslim ze je nutne se domluvit. Protoze podle me si fotografka da jidlo az po nas, protoze bude porad fotit vsechny v sale a za tu dobu by ji to vystydlo. Na miste se s ni domluvim jestli bude jist ve stejny cas nebo nekdy pozdeji.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobry den, na 4 hodiny foceni bych asi fotografovi jidlo nedavala. Pokud ma fotit XY hodin tak ano, ale na 4 hod iny ne :)
Odpovědět
My jsme brali jako samozřejmost, že fotografovi najíst dáme. Samozřejmě jsme mu to i řekli, protože jsme nevěděli, jestli s tím počítá a jak probíhá focení hostiny, takže jsme se i báli, aby neměl oběd studený. Nakonec to dopadlo tak, že jsme fotografa posadili na konec svatební tabule a obsluhu jsme instruovali, aby mu nosili jídlo tak, jak si on sám řekne. Všechno proběhlo v pořádku, fotograf vůbec nikoho nerušil, prostě pohoda :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pokud fotím pár hodin, tak jídlo opravdu není třeba. Ale přiznám se, že pokud fotím např hodin osm, tak přijde opravdu vhod :-). Hladový fotograf, to je špatné :-)))
Odpovědět
Profilova fotka
Jelikoz s nami bude cely den, povazuji to za naprostou samozrejmost :-) jednakvnas to v tom celem rozpoctu uz nijak financne nepolozi a hlavne....nechat ho cely den fotit a jeste hlady, to mi prijde opravdu neslusne. Co kdyz by pak hlady uz ani nevidel a mel fotit? ;-)))))
Odpovědět
Profilova fotka
u nás je tedy zvykem fotografa, kameramana, hudbu...nejen pohostit - jídlo a pití je prostě samozřejmostí, ale dává se s tou samou samozřejmostí i nějaká výslužka domů... myslím si, že to platí obecně - najedený člověk, spokojený člověk :-)
Odpovědět
fotograf měl s námi oběd a pak k dispozici raut a pití, dle výběru. jelikož je to kámoš, seděl s námi i u stolu. kapela pak večer seděla u svého stolu v restauraci (my byli vedle v salonku) a ti měli také k dispozici raut a pití dle libosti.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme teda fotografovi jídlo nedávali. Fotil příjezd před obřadní síň, obřad (od 11 hodin) a následně focení v parku. Poté jsme šli na hostinu a před vstupem dovnitř ještě fotograf vyfotil rozbití talíře. Měli jsme vše na jednom místě - z obřadní síně to bylo do parku přes silnici a na druhé straně se z parku vyšlo přímo před budovu, kde byla hostina. Fotografovi jsme dali pouze výslužku. Je pravda, že při přípravě svatby od někoho z rodiny (už nevím, jestli to byla mamka nebo babička) zaznělo, jestli bychom neměli pozvat na oběd, ale přišlo mi to tak nějak zbytečné - ani ne kvůli finančnímu výdaji navíc (to už by taková položka navíc nebyla), ale tak nějak celkově, že by si tam asi i připadal navíc a myslím, že tak jako spousta jiných lidí bude rád, že má práci za sebou a může domů k rodině, navíc když je to sobota. Kdyby měl fotit i oběd nebo prostě něco na hostině, tak jídlo by bylo samozřejmostí, to je jasné.
Odpovědět
Profilova fotka
Jako fotografka přidám svůj obrázek ;-) Když se fotí pouze do začátku hostiny, tak určité né, ale jakmile jsme zůstávali na přípitek, společně snězená polévka, nakrojení dortu a první tanec, tak jsme si nikdy nesetkali, že bychom jídlo nedostali, vždy nás usadí někde při straně, kde se nemusíme cítit špatně jakože rušíme rodinu :-) A samotnou mě čeká svatba v červenci a vím, že s fotografem i kamerou prostě na jídlo počítám ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@klarkak Přesně tak, moje řeč :-D
Odpovědět
My jsme nakrili i fotografa-je to též člověk a ač z jídla skrz focení tolik neměl, tak určitě bxl rád. http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím že pokud bude fotograf fotit po čas oběda,rautu apod, tak je vždy slušnost počítat i s jídlem pro něj. Letos jsme byla na 33 svatbách a děkuji všem že jsem o hladu opravdu nebyla:) A jak to dělám při obědě? Roznese se předkrm a já fotím detaily, usednu s ním. Přinese se polévka- fotím jak se krmí cca prvních 10 lžic. Vyfotím celou tabuli svatebčanů, usedám a jím, stejně tak s hlavním jídlem. Někdy mám místo přímo u hlavního stolu na kraji(abych mohla odbíhat) jindy jsme např. s kamerou a řidičem hned u vedlejšího stolu abychom viděli na veškerý děj. Párkrát s mi stalo že na mě třeba nevěsta jakoby zapomněla tak jsme se slušně zeptala, zda mám někde místečko, omluvila se a hned mi bylo prostřeno u vedlejšího stolečku, nebo na jsem se usadila na místo kam třeba nedorazil svatebčan. Já bývám na svatbách většinou ale 10h vkuse, běhám a jsem opravdu vyčerpaná. Naštěstí jsem si opravdu pro bagetku nemusela zajet na benzinku ;-) A při 4 hodiné svatbě si myslím že se ani oběd nefotí, případně zda bude na místě občerstvení, tak mě tedy vždy maminky dávají jednohubky a zákusky přímo k puse :D
Odpovědět
Profilova fotka
@klarkak na letošních svatbách jsem si všimla že se již výslužky jako celkově moc nedávají- asi to už není moderní :D
Odpovědět
Profilova fotka
@zankova_photo no já jako výslužky v té podobě, že se roznášejí třeba den předem nebo tak neznala do doby beremese, ale vím, že u nás se vždy nějaké balíčky zejména pro kapelu, fotografa, kameramana, v pronajatých prostorách i pro kuchaře a servírky dělaly, pro rodinu většinou ne a druhý den se rozvezlo co takzvaně zbylo....pro někoho nepřijatelné, ale co s tím proboha pak dělat, že? :-D jak to bude u nás nevím, ale každopádně hlavní moto naší svatby je - nikdo nesmí mít hlad ani žízeň, pak bude vše ok :-)
Odpovědět
@zirafka893 My jsme zvali na oběd jak kameramana, tak fotografa....stůl měli sice stranou, ale pro techniku alespoň prostor a pro nás moc hezkých fotek navíc....upřímně bych se styděla, kdybych jim ten oběd nedala. Mimochodem, byli s námi od cca 10h do noci....
Odpovědět
Profilova fotka
správnej fotograf jako profesionál má svačinu v tašce
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafka893 Dal si s námi normálně oběd. Vůbec by mě nenapadlo ho nepozvat ke stolu.
Odpovědět
Profilova fotka
Protoze muj pritel hraje na svatbach kolikrat od rana do rana a mnohkrat se mu stalo ze endostal k jidlu nic tak ce taky priklanim k tomu, mu nejake jidlo dat.. I pri 4 hodinach vyhladne a neco k zakousnuti prijde vhod
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, dovolte mi, abych připojil pohled fotografa. Oběd jsme od klientů nedostali na 2 svatbách z 36 (myslím oběd) a pokud se klienti rozhodnou pro tuto možnost, je to podle nás v pořádku. Jistě ale chápete, že jíst musíme. Novomanželé v takovém případě musí počítat s tím, že pravděpodobně přijdou o fotky jednotlivých chodů, podávání svatební polévky, proslovu rodičů a přípitku, případně krájení dortu - pokud je takový harmonogram. Když už jsme jídlo dostali, seděli jsme buď s rodinou, opodál u stolku (optimální) nebo ve zcela odděleném salonku. Jen se, prosím, vyvarujte trapné situaci, které jsme zažili. Novomanželé pravděpodobně chtěli něco málo ušetřit, objednali pro nás pouze druhé jídlo. Seděli jsme u stolu s rodinou a během podávání předkrmu a polévky jsme se sklopenými hlavami prohlíželi pořízené fotky. Úspora za polévku a předkrm minimálně, naše i rozpaky některých hostů značné. :-| Co se týká výslužky, novomanželé nám ji obvykle připraví, ale zapomenou ve svatebním shonu předat :-D . Takže si tím nemusíte lámat hlavu. Ať vám chutná Jirka & Lotka
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojík dámy , my jsme tam měli holky od rána do večera fotografky a holy s náma obědvaly, večeřely a mormálně si odnesly i výslužku od nás a vše co dostali svatebčané:)
Odpovědět
co se týče jídla a pití, beru fotografa jako plnohodnotného hosta, pít musí samozřejmě s rozumem, aby ty fotky za něco stály :-)
Odpovědět
Myslím že je minimálně slušnost udělat pro fotografa občerstvení, nebo aspon pohoštění, záleží na délce služby která byla poskytnutá a tak. Na druhou stranu si ale říkám, že je to služba, za kterou platím a ne málo, takže zase s mírou. To byste mohli začít poté odměňovat i oddávající, řidiče a tak dále.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?