Problém šaty pro družičky

Ahoj holky prosím vás o radu protože jà už fakt nevím co dělat. Mněla jsem svědkyni a ta přišla s nápadem že by mi její dcery mohly jít za družičky. Kývla jsem na to a vybrla jim šaty. Pak přišla že šaty družičkàm platím já.A že je musím pak družičkám nechat na památku. Tak sem ji v dubnu poprosila ať mi dá velikosti nebo je objedná( na stránkách co jsem našla) Ona že super že je objedná.Furt jsem ji urgovala jestli už objednala ( prý je čas) Dnes je září do svatby 27 dní vybrané  šaty  už nejsou v potřebných velikostech. a ona že je vezmeme z Aliexpres ale že musím zaplatit 40 dolarů nebo víc za to aby tu byly včas. Začla tedy jako se mnou vybírat nové a snažila se mně překecat aby byly ty co ona chce(ano jsou hezké ale dát za šaty pro jednu družičku 800 mi příjde blbé když jsem mohla dát 400 kdyby to bylo včas). a ted me navíc zacla lámat ze vlastne nemusí být v barve svatby modré ale muzou byt i bíle. Za rok jdou na dalsi svatbu a tam je vnucuje taky mám už z toho dojem že chce bílé šaty aby v nich holky šly i tam. Ona už svědek není z hodně důvodů. A já už prostě nemám sílu furt urgovat ať šaty objedná nebo mi dà velikosti. A po pravdě když nejsou původní šaty ( od Frozen svatba je celá sněhová) je mi už jedno jestli tam budou nebo nebudou družičky. Už tak tím že se mi vnutila se všema dětma mně jejì účast na svatbě bude stát skoro 10 000 a přátelství poslední dobou ochladlo skoro na bod mrazu protože ona nemá na nic čas přitom je na rodičovské a bydlí hned vedle. Proto se ptám vás na názor: 1) Platíte šaty družičkám? 2) Vážně je mám platit i když jsou jiné než jsem chtěla? 3)Nebo mám zrušit družičky úplně když nebudou takové jaké jsem chtěla? 4)Necháváte družičkám šaty na památku? 5)Ženich dokonce řekl ať zruším i pozvání. 6)Co byste v takové situaci dělaly vy? Moc děkuju za pomoc.☺
Odpovědět
Profilova fotka
@michelleangel Ahojky, já se teprve vdávat budu, ale můj názor je ten, že bych družičky zrušila úplně. Doufám, že jsem to pochopila dobře, ale tvoje kamarádka je vnutila, takže tys je původně nechtěla, tak jí řekni, že za prvé, šaty včas neobjednala a jiný ty jako nevěsta nechceš, takže když nebudou tamty, tak je ti to líto, ale družičky nebudou. A možná bych pouvažovala nad tím co řekl ženich, ale nechci zase tohle radit, nicméně bych se trochu bála, že tam stropí nějakou neplechu, scénu, cokoliv... Jinak já družičky mít nebudu, kamarádka měla a šaty jim platila, ale půjčovný, takže je museli vrátit. No snad to pomůže :) Držím palce a dej vědět jak to dopadlo... :)
Odpovědět
Já bych druzickam šaty neplatila, ale ani bych nediktovala, jaké to mají být. Pokud ty sama o druzicky nestojis, tak je prostě nemej, nechápu jak ses mohla nechat do něčeho takového vnutit.
Odpovědět
Řekla bych ji, že pokud chce, aby byly za družičky, ať jim šaty zaplatí sama, když je neobjednala v termínu a navíc chce jiné než ty. Pokud nebude souhlasit, družičky bych zrušila. Pozvání na svatbu bych už možná nerušila, jen se nebudou aktivně účastnit svatby, budou jen jako hosté. Taky jsem dlouhou dobu řešila jak s družičkama ( malé nebo velké)...Nakonec jsem usoudila, že dospělé družičky jsou praktičtější, šaty si vybraly samy. Pokud budou chtít, přispěju jim půlku na šaty. Navíc se nabídly samy :-)
Odpovědět
Pokud už je vaše přátelství na "bodu mrazu" tak by ses nemusela přemáhat a tlačit se do čeho nechceš. Udělej co je pro tebe nejlepší. Pokud bude protivná, tak bych ji ani nezvala, když už se stejně nekamarádíte.
Odpovědět
Dny do svatby se krátí a po přečtení tvého příspěvku by mě celkem zajímalo, jak jsi to nakonec vyřešila? Souhlasily bych s mischell56. Sestra sice družičce šaty zapůjčila ve stejném salónu jako svoje svatební, shodou okolností byla družička dcerou svědka, ale nikdo jí do toho nemluvil. Družička teda měla šaty, které vybrala nevěsta a byla moc krásná a šťastná. Pokud si ale tvoje "kamarádka" vymýšlela, tak bych řekla, že když nejsou šaty, které jsi vybrala, tak družičky nebudou. Družičky asi vyloženě nechceš, tak bych se do toho netlačila ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nečetla jsem ostatní příspěvky nevím jestli už není třeba pozdě ale můj názor je takový: Na družičky bych se vyprdla, sice je hezké když jsou to malé, že můžou házet lístky, ale myslim, že se to i bez nic obejde. Jinak je asi očividně nechceš tak bych jim ani nic neplatila, kord když jsou dvakrát dražší než ty co si chtěla. Ale pozvání na poslední chvíli rušit je asi blbý. Záleží na tobě ... Jak to dopadlo?
Odpovědět
@mirka_922 Ahoj chtěla jsem družičky zrušit a nechat jen hlavní velkou( kamarádku která mi v posledních měsících s přípravami moc pomohla) ale zjistila jsem že už jim to jejich máma řeka. Holky se na mně vrhly s výskotem jupí budu družička. Takže nakonec budou , ale po mém. Koupila jsem každé jednoduchou kratkou sukni a nátělník . K tomu jsem vyrobila tutu sukně a teď ještě musím dozdobit ty nátělníky a bude .Takže mně šaty nestojí tolik ale budou snad hezké co říkáte? Přidávám fotky: * na první je spodní sukýnka a nátělník( ještě nenazdobený) * na druhé tutu sukýnka * na třetí je komplet * na čtvrté jsou šaty které bude mít hlavní velká družička
Odpovědět
@michelleangel Vypadá to skvěle, myslím, že jsi to vymyslela dobře :-) Malé družičky budou mít velkou sukni, to se jim určitě bude líbit ;-)
Odpovědět
@mirka_922 moc děkuju
Odpovědět
Tak jsem zjistila že jsem kamarádce škodila a že příčina problémů i toho že se mi neozývala je někdo úplně jiný a ji vše došlo a jí to strašně mrzí... Prostě lidské povahy jsou různé. .. Poučení pro mně než začnu vynášet soudy zkusím to vždy rozvrtat do hloubky a najít příčinu.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím žes to vyřešila moc hezky tak držím palce ať svatba vyjde ;-)
Odpovědět
@michellangel hlavně, že se to vyřešilo ještě před svatbou ;-) Ať ti to vyjde a svůj velký den si užiješ :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mě byly družičky také vnuceny. Nechtěla jsem družičky vůbec ale moje Maminka a sestra si vyřvali a vybrečeli že moje neteř musí být družička a že je moc malinká si nenechali vysvětlit (je jí rok a pár měsíců). Po několika hysterických scénách jsem teda ustoupila a přidala družičku ještě 7letou dceru přítele ženichovi sestry (mé svědkyně). Má svědkyně se šatičky jí má koupit nebo že mi na to přispěje apod. a moje sestra sek ničemu neměla. Objednala jsem jim tylové sukýnky a k tomu at si jen vezmou bílé tričko nebo halenku. Moje sestra o to zájem neměla nic se mnou nechtěla řešit a ani ji nenapadlo zeptat se kolik to stálo nebo mi přispět (jen z principu). Sukýnky ani čelenky z květů které jsem vyráběla nebyly až tak drahé takže v pohodě. Stále jsem se mé sestry ptala jestli má malá bílé botičky, halenku a kdy si skusí tu sukýnku a stále byl prý čas. 2 dny před svatbou sestra začala panikařit že nemá punčošky pro malou a že všechny trička mají obrázky. Tak se 2 dny před svatbou šlo všecko shánět. V den svatby moje sestra hrdě přišla v bílých šatech, neteř měla červené botičky a čelenku na hlavě neměla vůbec a samozřejmě nechtěla uličkou jít protože na to byla prostě ještě maličká tak jí sestra nesla v náručí a košíček s okvětníma plátkama byl zbytečný a já přišla až nakonec své příchodové písničky. Samozřejmě to dítě za to nemůže a nemám to nějak za zlé ale je z toho poučení nenechat se do ničeho nutit
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?