Osobní problém s družičkou, nechci ji

Ahoj holky, mám velké dilema a nevím, co si o celé situaci myslet a jak to diplomaticky vyřešit. Mám sestřenici, se kterou si hodně rozumím, proto chci, aby mi šla za družičku. Ona má dlouholetého partnera, před Vánocemi se zasnoubili a já chci, aby byli pár i na svatbě - připadá mi nevhodné dát jí do páru jako družbu někoho z ženichovy strany, koho třeba ani nezná - navíc je máme oba rádi, tak jsme se s nastávajícím domluvili, že budou družička a družba a ještě jednu družičku a družbu vybere on ze svých přátel. A teď k problému.... jako družbu si vybral svého dobrého kamaráda - moc fajn kluk - nemá přítelkyni, takže teď řešíme družičku. Přemýšlí o jedné své kamarádce, se kterou vyrůstal. Teď už se sice tolik nevídají, ale to je proto, že ona studuje na Slovensku. Já osobně jsem se s ní setkala na třech akcích a ani jednou na mě neudělala dobrý dojem. Nechci se na své svatbě dohadovat s věčně nafučenou družičkou a nechci, aby na mě házela ksichty pokaždé, když ji o něco požádám (a na druhou stranu ji zas já nechci odstrkovat, mám takovou povahu, že když mě někdo začne sr... tak mu dám patřičně na jevo, co si myslím), dost na tom, že na svatbě vůbec bude. Přitom on má tolik sympatických a "v pohodě" kamarádek. No a problém č. 2 je ten že kdysi s tou slečnou i chvíli chodil. Nevím, jestli to jenom moc řeším nebo se vám to taky tak zdá, on si to asi neuvědomuje, ale přijde mi to z jeho strany pěkně hnusné, že mi chce cpát za družičku někoho, ským kdysi chodil a spal. Já taky na svatbu nezvu bývalého manžela, jenom proto, že se spolu pořád bavíme. P.S.: díky, že jste dočetly až sem :-)
Odpovědět
Já myslím,že družička nemá nijak důležitou funkci na svatbě,neřešila bych to...
Odpovědět
@marianne88 A říkala jsi mu, že Ti to není příjemné? Přítel chtěl pozvat slečnu, která ho docela dlouho uháněla, i když byl se mnou, ale narovinu jsem mu řekla, že ji tam nechci a byl klid
Odpovědět
@lucien ještě jsme o tom nemluvili, zatím je to jedna ze tří, mezi kterýma se rozhoduje, tak vyčkávám, s čím přijde, ale myslím si, že ví o tom, že budu proti, protože jsme se kvůli ní dříve párkrát chytli
Odpovědět
@marianne88 Já bych tohle nezkousla, ani aby byla na svatbě :-| Ale já jsem taková výbušná, a budoucí to ví, tak by to ani nezkoušel :-D :-D Lidi mám ráda, ale pokud mě někdo s**e, tak ho nebudu zvát. Obecně to vidím tak, že je to TVŮJ den, ty jsi nevěsta, a co nevěsta řekne, to platí. Pokud ji tam nechceš, nebo ji nechceš za družičku, tak to řekni :-) Myslím si, že nemá cenu si kazit svatbu tím, že se budeš muset přetvařovat nebo být kvůli ní naštvaná ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já osobně vůbec nevidím důvod, proč by na svatbě měla být, pokud vám není blízká. Normálně bych to řekla, že ji nechci, že se s ní nebavím, nemám důvod ji tam chtít a vybrala si někoho jiného. V podstatě vůbec nechápu, proč by měl mít někdo na svatbě člověka, kterého všehovšudy třikrát potkal.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud jste se domluvili, že každý bude mít pár družbů del svého výběru, nedá se svítit. Nevím, jak na základě letmých setkání už dopředu víš, že se bude k tobě chovat ošklivě a zkazí ti svatbu 8-( Pojmi družbovství jako čestnou fci, ničím ji neúkoluj a uvidíš, že bude v klidu.
Odpovědět
Profilova fotka
Chce ti vnutit za družičku nějakou flundru, se kterou chodil? Se asi zbláznil ne? Normálně mu řekni, jestli se vůbec zamyslel nad tim, co navrhuje... A jestli se nevzpamatuje, tak ho polej studenou vodou a zatrhni mu to.
Odpovědět
@pirek tak to úplně není, já jsem se s ním bavila o tom, že pokud by byl proti, co se týká přítele sestřenky jakožto družby, pak v pořádku, uděláme to jinak, ale souhlasil, protože si rozumí. Moje špatná nálada asi pramení i z toho, že tak jako ty, tak i já nehápu, proč mě a mé chování v určitých situacích kritizuje, když mě vlatně vůbec nezná a nezná třeba ani všechny okolnosti dané situace. Asi jsem na ni taky udělala dojem totální krávy tak, jako ona na mě :-D :-D :-D je to na dlouhé vyprávění
Odpovědět
@morrighan taky mi nebrání v tom, abych si pozvala kamarádku, kterou ještě ani nezná @yurilee konečně někdo, kdo to řekl tak, jak to já cítím :-D 8-) hned se cítím líp, když vidím, že nejsem zas taková hysterka, ale je vás víc, co máte stejný názor :-)
Odpovědět
@marianne88 Tak yurilee to napsala přesně :-D Já nechtěla být tak drsná, ale naprosto souhlas :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ty jo mit na svatbe byvalku to je masakr a jeste ji mit za druzicku.. nastesti me manzel zna a tak by mu strach nedovolil neco takoveho navrhnout :-D :-D uplne jsem si vzpomela na jeden dil How I meet your mother, kde presne tohle se resilo.
Odpovědět
Já bych mu asi řekla, že mi to není úplně příjemné, ale nechala bych to na něm. Už jste se jednou dohodli, že každý vyberete jeden pár, tak bych to respektovala. Ono je možné, že když bude vědět, že je to pro tebe trochu problematické, sám usoudí, že není nejlepší nápad ji brát jako družičku. Jinak já na svatbě svého bývalého přítele měla, manželovi to nedělalo problém. Ale je fakt, že s tím klukem jsem chodila kdysi na střední a zůstal mým výborným kamarádem a manžel se s ním taky znal už dlouho. V podstatě mého manžela přivedl na akci, kde jsme se dali dohromady :) Čímž jsem chtěla říct, že ty vztahy jsou důležité. Snoubenec tu slečnu snad dobře zná a dokáže posoudit, jak se bude chovat na vaší svatbě a zda mu stojí za to mít ji tam. @motojitex Já si tedy nemyslím, že svatba je nevěsty den. Je to den snoubenců, obou. Zažila jsem svatbu, která byla pojata jako nevěstin den, a byla to hrůza. Ženich vypadal, jako by tam ani nepatřil a ve výsledku ani nechtěl být :-( A do roka byli stejně od sebe.
Odpovědět
Článek se načítá
@tulikiss :-D :-D :-D zkusím mu ten díl pustit, třeba mu to docvakne :-D
Odpovědět
@hanih JJ máte pravdu :-) - je to den snoubenců (popravdě přemýšlela jsem o tom zda napsat to spojení "je to den nevěsty" protože sem čekala, že někde takto zareaguje), ale myslela jsem tím, že bych si ten den nekazila někým takovým. Myslím, že přivést bývalé partnery se úplně nehodí, ale asi opravdu záleží na konkrétních lidech - u vás to je o něco harmoničtější než u marianne88 (podle konverzace zde). Tento váš příklad nepovedené svatby, si troufám tipnout, ukazuje na to, že asi tam byly problémy už dříve, a svatba "jen pro nevěstu" to ukázala, nikoli způsobila. Ale jen můj názor :-)
Odpovědět
Ano, svatba má být a bude o nás dvou, ne jen o mně, nevdávala bych se, kdyby se ženich distancoval od příprav. Naopak mám pocit, že si to snad užívá víc než já 8-) Všechno řešíme společně a s každým výmyslem musíme souhlasit oba, proto jsem mu taky rovnou nabídla, že pokud nebude souhlasit s mojí volbou družičky a družby, tak to uděláme jinak, totéž teď očekávám od něj nebo mě fakt klepne.
Odpovědět
@motojitex Presne tak, je to vsechno dost individualni. Jinak u te svatby jen pro nevestu je jasne, ze to nebylo uplne ok cele od zacatku a ta svatba byla spis projevem toho. Nevesta byla dost sebestredna a ten vztah to odnesl. Chtela jsem jen poukazat na to, ze je to celkove spatny pristup. :)
Odpovědět
@marianne88 hmmm, osobně si myslím, že bývalí (ať už nevěsty nebo ženicha) by se na svatby zvát neměli....
Odpovědět
Domnívám se, že řešíš fakt blbosti :-) Co nemít žádnou družičku a nebo neřešit "do páru" ?
Odpovědět
Profilova fotka
@marianne88 aha, takže dvě slepice na jednom smetišti. A co kdyby si řekl sám družba, koho by k sobě chtěl za družičku?
Odpovědět
zruš družby a družičky a máš to vyřešený... řešíš chujoviny. A @yurilee - možná kvůli názoru "A jestli se nevzpamatuje, tak ho polej studenou vodou a zatrhni mu to" nevíš, kdy bude svatba... :D :D
Odpovědět
@hanih ano máte pravdu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?