Může být 18ti letá družička?

Profilova fotka
Ahoj, mého přítele napadla jedna věc a to, že by jeho sestra šla za družičku a při obřadu stála vedle něj a držela prsteny.Problém ale je ten, že jí je 18 let.Není to už pokročilý věk na družičku?
Odpovědět
NO me se to zda blbe.Kdybych jich bylo vic a ty mela i na sve strane,tak to vypada pekne,ale mit vedle sebe osmnacku,tak bych nevedela asi kdo to je,za vama pak jeste svedci. U nas bude druzicka mala,ale ta bude mit rok a pul.
Odpovědět
No mě se to taky moc nezdá :-. . Já jsem víceméně nucená vzít si na svatbu neteř (je jí 5) mého přítele, ale nikdy jsem o družičce neuvažovala, tak se z toho při každý příležitosti snažim vykroutit! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mé sestře je 15 a za družičku jít musí, protože jinak by to asi nepřežila!
Odpovědět
Já bych si na svou svatbu nikdy družičku nevzala! Nesnáším takové "doprovody", natož 18letou :-N ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
A co vlastně ty družička dělá? Byla jsem za družičku, když mi bylo asi 5 let a jen jsem tam stála a brečela (dodnes nevím proč...)
Odpovědět
Profilova fotka
Přítelova sestřenka měla na svatbě za drůžičky dvě holčičky asi pětiletý a potom jednu patnáctiletou a vypadalo to divně, pak třeba na fotkách, kde byli novomanželé a drůžičky, tak se každej ptal, kdo je ta ,,kobyla" tam :-D zas ale když se brali moji kolegové, tak za drůžičku šla sestra ženicha-osmnáctiletá-je taková při těle a libuje si v černý, takže měla černý šaty a košíček, šla před nima a házela lístky růží a bylo to docela vtipný (původně vyhrožovala, že bude rozhazovat pivní zátky), ale tam byla jediná, takže to nebyl takovej kontrast jako na tý první svatbě... takže to má pro i proti...
Odpovědět
Profilova fotka
Jéé, tak já teď nevím... Jenže teď už ségře nemůžu říct, že za družičku nepůjde - už má šaty a tak... (myslím, že to prožívá víc než já...)
Odpovědět
Co jsem si všimla, tak v anglických či amerických filmech bývají dospělé družičky. Nevěsta vezme svoje svobodné kamarádky a vybere jim nějaké příšerné šaty :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ivana.mati: tak zas ale když bude jen ona jako drůžička, tak to snad bude oukej, že nebude tak kontrastovat vedle malejch sladkejch holčiček v růžových šatičkách jako na svatbě tej sestřenky... kolegové tady maj album, podívám se po něm, esli tam maj jejich osmnáctiletou Evču v černých hadrech - pro inspiraci ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
epo: To je právě ten problém - mám ještě sestřenici, které 7 a ta bude taky družička. Tak právě teď nevím...
Odpovědět
Profilova fotka
ivana.mati: tak album sem našla, ale drůžičku tam vyfocenou nemají... aha a budou mít aspoň stejný nebo podobný šaty? protože tam na tej svatbě měly malý drůžičky stejný bílý šaty a věneček na rozpuštěných vlasech a košíček s plátky růží, kdežto ta velká měla růžový šaty z tanečních, složitej účes a kytici v ruce, takže byla jiná než ony a málokomu došlo, že je to drůžička taky... navíc ona vypadá na víc než na 15
Odpovědět
Profilova fotka
Tak muj pritel ma sestru ktere je 15 a taky nam pujde za druzicku,jen bude hazet listecky a to je asi tak vse. Takze mi to vubec nevadi, a bude mit radost,protoze se do sve role dost angazovala :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My lístečky mít nemůžeme - prý by tym byl nepořádek... :-| Obě budou mít růžové šatky a podobnou kytku jako já, jen menší.... Tak to snad tak divně vypadat nebude, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
ivana.mati: snad ne, holt tohle je risk.. zas na druhou stranu když se to bude líbit vám, tak si ostatní můžou trhnout ;-) esli ale budou podobný, tak by to mělo každýho trknout
Odpovědět
Profilova fotka
holky, já chci přesně to co je v amerických filmech :-D ,mám tři skvělý kamarádky a půjdou mi za družičky,ale šatičky nebudou příšerný ;-) ,dala jsem jim na výběr-růžový, červený nebo vínový. Dvě byly pro vínovou jedna pro růžovou(tu jsem chtěla nejvíc :-p ),takže vínová vítězí a jestli budou něco házet ještě nevim :-)
Odpovědět
Ja si myslim,ze to bude blbe vypadat.Bud at jsou druzicky vsehcno male holky a nebo treba dve velke.Me se osobne libi ty male ve sladkych satickach.Ale to asi proto,ze mam malou holku :-p Ja mam stesti,ze Verunka bude mit 18mesicu,neter 14 mesicu a od kamosky syn taky 14mesicu.Budou sice nastrojeni,ale druzba to nebude.Peken budou sedet s maminkama,jen dcera pujde se mnou,to je jasne. Ivi,ja bych tu 18letou nedavala,to prece musi pochopit.Ona dospela a vedle ni pujde mala holcicka a obe budou mit kosicky v ruce??
Odpovědět
Profilova fotka
desiree: a jak to ti amíci vůbec mají? musí to být svobodný holky? asi ale ano, což...
Odpovědět
Profilova fotka
my budeme mít za družičku drahouškovou dcerku (7 letou) a za mládence našeho společného syna (22 měsíčního). K oddávajícímu půjdou spolu před námi a pak budou buď stát vedle nás, nebo si půjdou sednout k babičkám.
Odpovědět
Profilova fotka
epo: nevím jak amíci,ale někde jsem četla pravidla,že družičky musí být svobodné a jejich úkolem je odlákat pozornost od nevěsty,aby si ji zlí duchové nevzali,proto mají družičky podobné šaty jako nevěsta(to ale moje mít nebudou), takže maj vlastně moc důležitý úkol,ne jen zdobit :-D
Odpovědět
Profilova fotka
desiree: ajo, máš pravdu, teď si vybavuju, že mi to taky někdo povídal, ale v tom případě je to drastický vůči těm malinkejm drůžičkám-holčičkám, posílat na ně zlý duchy :-D petrajurinova: tak to se těším na fotky, hrozně se mi líbí, když jsou krom drůžiček i mládenci, navíc takhle maličký, ty děti mají prostě kouzlo :-)
Odpovědět
ja bych chtela moji nete a kluka od kamosky,oba budou stejne stari a budou mit rok a ctvrt,ale jsou jeste moc malinci a k nesli by sami ulickou,tak ze nic.Me vystaci mala.Snad nepujde klasicky na opacnou stranu a nebudu ji muset tajnout. Tak to ja nevedela ze jsou kuvli zlym duchum.To je dobre
Odpovědět
Profilova fotka
jj, děti mají určitě největší kouzlo ;-) , jenže my krom přítelovo téměř osmiletýho synovce nemáme žádný dětičky v rodině, tak jsem to vyřešila jinak a věřim,že to bude taky hezký,ale košíčky jim asi nedám,to by už bylo moc, spíš dostanou bublifuky,ale ty dám pak více svatebčanům. No, je to docela drastický s těma duhama, jako by si nějakou družičku měli vzít :-| =-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak jsem to našla na netu ;-) , kuk =-) Družičky Při svatbách v kostele doprovází nevěstu družičky, které mají velmi podobné šaty jako ona. Družičky podle starých pověr měly za úkol touto podobností odlákat od nevěsty zlé duchy a upoutat jejich pozornost na sebe. Je tedy mylné se domnívat, že družičky jsou jen součástí nevěstiny parády. Ve skutečnosti jsou to velmi statečné dívenky s posláním, které by málo komu bylo příjemné. Družičkami mohou být pouze neprovdaná děvčata.
Odpovědět
Jedna známá mi vyprávěla, že šla kamarádce za družičku, jenže byla už vdaná, dozvěděl se to farář a bylo z toho dost dobrý faux pas :-D Ale jinak v pohodě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
desiree: to je dobrej nápad s těma bublifukama, takový originální než házet lístky růží :-) a jinak chudinky drůžičky, eště že už nejsem kouzelný dítko a tudíž neočekávám že by mi někdo tuhle strašidelnou službu nabídnul :-) ckei: :-D to mi fakt pobavilo, ty faráři to taky asi dost žerou
Odpovědět
Profilova fotka
ja mela za druzicky moje 3 super kamaradky,meli stejne saty, ktere jsem s nima spolecne koupila( ja zaplatila), a pak jsem mela 10 rocni malou, ktera mela stejne saty jak "velke" holky, ale jeji meli raminka
Odpovědět
ahoj holky,tak přidám svoje družičky: budu mít 12,12,13,13,14,let holky a 8 let kluka ( z toho jsou dvě sestry mého nastávajícího, dvě dcery mojí sestry, a jedna dcera mojí sestřenky a její syn). šaty pro děvčata ušije všem moje sestra a každý rodič si zaplatí za své dítko své šaty .Co se týče barev vybíráme akorát barvu látky mezi světle modrou a růžovou. Ještě poznámečka všechny "drůžičky" jsou už teď vyšší než jsem já, protože měřím něco málo nad 150cm :-) a přítelova rodina roste celá do nebe, on sám má skoro 2m, takže to beru sportovně, že s miminkem jim snížím průměr 8-)
Odpovědět
Ahoj já taky budu mít malinkatý družičky, dvě holčičky 5 let asi budou mít stejné šaty jako já a pak 3 letého fešáka ve fraku a s cilindrem:-)
Odpovědět
Myslím, že byste se nejdřív měli zeptat jí, jestli vůbec bude chtít být za družičku... Já budu mít 4družičky(1, 3, 10, 12)
Odpovědět
Profilova fotka
já měla 3 družičky - moje sestry - 25,15,3 :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?