Moc malých děti v rodině

Profilova fotka
Holky jak jste to řešily my máme 3 děti 2 holky a kluka + od přítele s rodiny 3kluky a 1 holka a od mého bráchy 1 kluk. Věkově jsou od 9let do 1 roku a vůbec nevím jak to řešit s družičkama a družbama. Nechceme aby se někdo cítil opovrženě nebo bezceně.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás bude na svatbě 15 dětí - 10 rodina, 5 přátel. Družičky ani družby nechceme, takže to nebude z dětí dělat nikdo. Být vámi, zkusím se rozmyslet, kdo vám dělá svědky, jestli ti mají děti a případně vhodného věku. Rok je ještě dost málo, pokud na nich trváte, šla bych od dvou let nahoru. Devět se mi zdá zas moc - moje neteřky by to třeba v tomhle věku odmítly.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít na svatbě cca 20 dětí a 15 je jich rodina. Ale rozhodla jsem se, že družičky a družba budou jen naše děti.
Odpovědět
Zalezi taky na vyspelosti ditete, jestli zvladne jit samo bez rodicu ulickou a vydrzi behem obradu stat vklidu. Mne i dva roky prijdou malo (kdyz myslime opravdove druzicky a druzby, ne jen to, ze rodice maji dite u sebe, jen ho obleknou do bile). Tak bych ty male vynechala. My mame proto jen jednu druzicku, protoze ostatni jsou na to proste jeste moc mali (srdnate odmitam navrhy tchyne).
Odpovědět
@katali0 buď všichni nebo nikdo, jednoduché
Odpovědět
Podle nadpisu jsem čekala třeba 15 dětí do 3 let :-D. Každopádně na naši svatbě nebudou drižičky a družbové.
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem na hodně svatbách a podle mě hodně družiček není až tak problém, nicméně pokud stojí všichni okolo ženicha a nevěsty, tak to problém trochu je. Byla jsem na jedné svatbě spolu s manželem jako fotografka. Ve předu stáli ženich s nevěstou, kazatel a okolo 4 družičky. Musím říct, že z pohledu fotografa bylo dost nepříjemné něco vyfotit, protože to byl jeden velký chumel. Můžu poslat foto, jestli chcete. :-) K tomu tam byl 1 kameraman, já s manželem jako fotografové a jeden fotograf, kterého objednala tchýně :-D. My jsme měli na svatbě 1 dítě a to podávalo prstýnky, určitě bych neměnila, protože lidi mohli díky tomu dobře vidět na prstýnky než když by je podával dospělý a manželova sestřička měla radost :-). Asi bych se zkusila těch dětí zeptat, jestli vůbec chcou jít za družičky (těch, co zvládnou jít uličkou), mohou být stydlivé a nemusí chtít, takže by stejně pak šli ti, kteří by se na to těšili.
Odpovědět
Profilova fotka
taky přemýšlím že půjdou jen naše děti holky 9 a 6 a kluk 7 let :D
Odpovědět
Profilova fotka
jo a svědky máme kluky co ještě děti nemají naštěstí :D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Řešili jsme podobný problém. Z mé strany 3 synovci (10, 10 a 16 let) a z partnerovy strany 3 neteře (17, 10 a 6 let) a 1 synovec (6 let). :-) A protože jsem nechtěla, aby to někomu bylo líto, napadlo mě, že vezmeme všechny. :) Takže jich máme 7 a vyšlo nám to krásně jako schůdky. Nejstarší páreček, potom 3 desetiletí: 2 kluci a uprostřed 1 holka a nakonec páreček šestiletých. ;-) Všichni se na to už moc těší a my jakbysmet. :-N Věřím, že takto to byla nejlepší volba... =-) :-N
Odpovědět
my budeme mít 25 dětí ve věku 1-8 let, tak uvidíme jak je podělíme :-D Nepředpokládám, že děti rvaly o to, kdo půjde jako družba či družička :D .... i když, družičky by se poprat mohly :-D
Odpovědět
My budeme mít 45 dětí :D tak a ted babi radte... jsou všechny z rodiny :D
Odpovědět
@lzubajova tak to je teda něco :-) :-) a kolik máte dospělých?
Odpovědět
Článek se načítá
@lzubajova :-D :-D :-D :-D :-D hustopeklo :-D
Odpovědět
@izzybickerstaff pres 80 :) ...ale nikdo z nich neni vzdálená rodina
Odpovědět
@lzubajova to máte dobrou demografickou bilanci :-)
Odpovědět
@lzubajova Tak to je mazec! :-D
Odpovědět
Ahoj holky, mám podobný problém jako vy. My máme 5 holčiček a 4 kluky. Jsou to děti budoucí švagrové a bratranecké. Uvažuji, že jako družičku a družby vezmeme jen děti švagrové (kluci 8 a 5, holčička 1,5 roku). Po příchodu si půjdou sednout, nebudou stát za náma, takže by to kluci s malou měli zvládnout. Otázka ale zní, kdo platí šaty malých družiček? Rodiče nebo nevěsta?
Odpovědět
@nevimnetusim Když je to nápad nevěsty (zvlášť když chceš mít nějaké určité sladěné šaty), je fér, aby šaty platila ona. Pokud by s tím přišli příbuzní a chtěli vám "vnutit" vlastní dítka, měli by si šaty zaplatit sami.
Odpovědět
My jsme s tím měli taky problém, dětí jsme měli na svatbě opravdu požehnaně a ze začátku to vypadalo, že snad budeme mít 5 družiček, což jsem opravdu nechtěla. Nakonec se stačilo opravdu zeptat, která holčička by chtěla jít a docela dost se to zredukovalo díky tomu, že nakonec některé maminky usoudily, že jejich děti by to asi nezvládly. Takže nakonec jsem měla neteř a pak od bratrance dceru a úplně to stačilo. Byly to družičky, které šly přede mnou, rozhazovaly okvětní plátky, ale při obřadu stály u rodičů. Ale byly to trochu nervy, proto pokud vyloženě na družičkách netrváš, tak bych s poděkováním odmítla a neměla raději ani jednu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?