Králičí "družička" - co si o tom myslíte?

Ahoj, vím, že mám hodně netradiční dotaz, ale milovníci zvířátek mě jistě pochopí. Máme doma králičí "slečnu", je to úžasný mazlík a pohodářka, je to takové naše miminko. Tak bychom jí měli rádi na svatbě na focení a možná i během obřadu (pokud by to bylo reálné). Samozřejmě to záleží na situaci, rozhodně jí nechci zbytečně stresovat (zázemí by měla, rádi bychom měli svatbu někde, kde bude zároveň možné se ubytovat, takže pak bychom jí mohli hned dát v klidu na pokoj- samozřejmě záleží na domluvě s ubytovacím zařízením). Jak už jsem psala, je to pohodářka, cestování jí nerozhodí, cizí prostředí jí taky nevadí, tak by to nemusel být pro ní problém (ale záleží i na počasí, ve třicítkách jí tahat chudinku nebudu) Takže jaký na to máte názor?
Odpovědět
1
2
Já mám doma dva králíky, a i když je mám skoro jako děti, tak na svatbu je brát nebudu. Je to pro ně akorát stres, mnohem lépe se budou mít doma ve svém.
Odpovědět
Přijde mi to právě jako milovnici zvířat pěkná pitomost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky.... :D :D
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mám doma králíčka, ale tohle by mě fakt nenapadlo. Zdá se mi to už trošku přitažené za vlasy, promiň.
Odpovědět
Osobně bych se přimlouvala nechat králíčka doma, přece jen je to stres. Ale určitě záleží jakou svatbu plánujete, pokud budete mít klidné místo na obřad (nějaké, kde za vámi nebudou stát ve frontě další svatby a všechno nemusí klapnout na minutu přesně), tak bych si to i dovedla představit. Každopádně bych se přimluvila za to, domluvit se s nějakou důvěryhodnou osobou na pomoci s péčí o králíčka během svatebního dne, jako nevěsta na to zřejmě nebudete mít úplně čas. Pokud by s Vámi měla být jen na focení, je zvyklá cestovat a v ubytovacím zařízení s tím nebudou mít problém, tak bych opravdu jen přihlédla k aktuálnímu počasí. A teď to sice bude připadat jako nějaká paranoidní představa způsobená profesní deformací, ale pro jistotu bych se domluvila se svým ošetřujícím veterinářem na krátké prohlídce před odjezdem, Vašeho králíka zná a určitě vám poradí, jak králíčkovi cestu zpříjemnit. Jo a ještě si někam poznamenat číslo na nějakou vet. pohotovost v místě svatby, Murphyho zákony platí, takže když ho budete mít, s velkou pravděpodobností ho nevyužijete:)
Odpovědět
No dobře, uznávám, je to asi blbost. Ale právě nevím. Jde taky o to, že svatba nejspíš bude na druhém konci republiky (máme to kvůli rodinám trochu složitější) a takhle bude muset být králinda minimálně dva dny sama doma, možná i tři, což je pro ní hrozně stresující. Je hrozně kontaktní chovací typ, takže když jsme jí dvakrát museli nechat doma samotnou přes víkend, tak byla úplně vyhublá, ačkoli měla krmení dost (dokonce měla zařízené hlídání, aby se na ní někdo jednou denně podívala a dal jí jídlo). Ona ale skoro nic nesnědla a když jsme přijeli, tak to byl takový nešťasný uzlíček.. Tak jsme si řekli, ž už jí nemůžeme nechávat doma a raději bude cestovat s náma (cestování ani nové prostředí jí nevadí, hlavně když je s náma). Navíc teď by se o ní neměl kdo starat- rodina na svatbě, k sousedům nemám důvěru) Takže proto bych jí nejradši vzala s sebou na hotel (budeme vybírat takový, kde můžou být zvířata), kde by mohla být ve své cestovní "králíkárně"- sice bud většinu dne sama, ale to jí nevadí, když pak za ní přijdeme). No a při té příležitosti bychom se s ní mohli i vyfotit a tak (chtěli bychom svatbu i obřad někde na jednom místě)..
Odpovědět
@janik_slunicko To s tou veterinární pohotovostí je dobrý nápad, Murphyho zákony opravdu fungují :-) Jinak místo sice zatím nemáme, ale rozhodně chceme něco klidného, ideálně na jednom místě obřad, hostinu i ubytování. Svatba budespíš malá, jen úzká rodina, takže počítám, že to bude v klidu a určitě by se našel někdo, kdo se o ní postará..
Odpovědět
Jestli je stresařka a bez vás nežere, tak jsem pro ji vzít s sebou na hotel. A s focením uvidíte, na velké společné fotce být třeba nemusí (asi by ani nebyla moc vidět) a když se pak bude fotit jen ženich a nevěsta, tak proč ne:) určitě lepší živý, lehce stresovaný králík než po návratu nalezený polomrtvý hlady a lítání po doktorech. Ať to vyjde...
Odpovědět
@janik_slunicko Když jí necháme samotnou, je nešťastná. Ale zase jinak je to pohodářka, nic jí nerozhodí, ničeho se nelekne. Když jsem s ní byla třeba prvně venku, čekala jsem, že se bude bát, ale ona si klidně zkoumala okolí a nezalekla se ani psa, který na ní začal štěkat za hradbou. Tak by to mohla zvládnout. Cestování a ubytování v hotelu určitě a focení se uvidí dle situace (samozřejmě počítám s pár fotkami, určitě jí tam nebudu trápit půl hodiny různým aranžováním a přendaváním..) :-)
Odpovědět
@elineckaaa jako vážně??? nejde o vtip??? :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovědět
@rettii Ačkoli to zní divně, o vtip nejde. Kdo má doma králíčka jako mazlíka, tak pochopí. Oni to totiž mohou být úžasní společníci, co se rozhodně nepodobají klasickému obrazu králíka z králíkárny. Naopak můžou běhat volně pobytě, jsou čistotní, můžou přiběhnou na zavolání, lecos se naučit :-) Takže když někdo může mít pejska, tak proč neuvažovat o králíčkovi? (na obřad jsem samozřejmě myslela, že by jí nesla třeba svědkyně v košíku, ale spíš počítám jen s tím společným focením po obřadu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
proč ne, je to společenské zvíře, jestli ji nestresuje cestování a jestli bude přiměřený počasí, tak nevidím důvod proč ne. Já taky beru pejska, prostě je to člen domácnosti, tak co... uděláte si pár společných fotek, jinak může být na pokoji jak říkáš.. já v tom nevidím problém...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@elineckaaa Já to jako vtip neberu a naprosto Tě chápu. Zajdu sice na svatbě mít nebudeme, ale jinak máme ryze psí svatbu. Šest hafanů, to je už prostě smečka :-) Máme ještě činčiláka, vím, jako tito tvorové dokáží být kontaktní a přátelští, proto se Ti nedivím, že jí chceš mít s sebou. Určitě bych ji vzala, pokud máte nějakou cestovní klec atd, tak bych ji nechala v tom, popřípadě venku na společných fotkách na kšírkách a je to. Hele, proti gustu... každá jsme nějaká, každé se líbí něco jinýho a chce něco jinýho. Já raději na svý svatbě uvítám vychované zvířectvo, než nevychované člověčstvo :-D Pokud hotel - ubytování nemá nic proti zajdovi, tak bych v tom problém neviděla... A do společných fotek bych šla :-) Náhodou, dneska má skoro každej na fotkách svýho psího mazlíka, tak proč ne fotky se zajdou. Je to taky živý tvor, je to Váš kamarád a člen rodiny... Jaký si to uděláte, takový to budete mít ;)
Odpovědět
@elineckaaa pořád to beru jako vtip... až mě králík vytáhne z vody, odtáhne z hořícího domu, převede slepou přes cestu a pomůže při terapii mému dítěti, tak to možná skousnu... svatební obřad je jak úřední tak i slavnostní okamžik, který se poslední dobou zvrhává v cirkusové číslo... pro mě je prostě nepochopitelné ponížit tak zásadní okamžik/zlom v mém a snoubencovém životě.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám jenom jednu radu: prosím tě, co nejdříve si pořiďte děti. Evidentně ti velmi chybí mateřství. (Nemyslím to zle, mně chybí taky :) )
Odpovědět
Profilova fotka
@heliophila Kvůli tomu že má ráda králíka ji chybí mateřství? Ale no tak:) Nápad je to minimálně lehce šáhlý, ale lidi kolikrát vymýšlí i větší kraviny:)
Odpovědět
@rettii Proč by mě měl králík vytahovat z vody??? O tom přeci nikdo nepíše.. Každé zvíře má jiné schopnosti, co zvládně nebo nezvládne, ale podle toho přeci nebudu posuzovat jeho hodnotu. Prostě je to domácí mazlíček, člen domácnosti, nejen prostě najké zvíře, co mám doma.. A je to opravdu každého věc, někomu to přijde jako ponižování, někomu ne. Pro mě je taky svatba slavnostní okamžikem, který si nechceme nechat ničím zkazit. Není to pro nás jen o papíře a není to pro nás ani o cirkuse. Svatba bude klasická, jen z úzkou rodinou a následným příjemným posezením. Žádné vymýšlení hloupostí a sledování trendů, co právě teď frčí nebo jak ozvláštnit svatbu.. Ale co je špatného na tom se vyfotit na svatbě s domácím mazlíčkem? Jak jsem psala, je to pro nás člen domácnosti stejně jako pro někoho pes.
Odpovědět
@heliophila Ano chybí, ale to už je jiná věc :-) Ale zatím z určitých důvodů musíme ještě chvilku počkat, ale brzy se může lecos změnit, avatba je prvním hezkým krokem :-) Ale co, klidně to přiznávám, že si to králíčkem trochu kompenzujeme, co je na tom špatného? Nikomu to neubližuje, mě to alespoň zčásti dává přečkat nesnesitelnou dobu čekání a i králinda je spokojená. Co víc si v současné chvíli přát? :-D Možná je to trochu šáhlé, ale co, lidi dělají divnější věci..
Odpovědět
@elineckaaa cituji tvoji poslední větu z úvodu ,,Takže jaký na to máte názor?" pokud o názor nestojíš, proč se na něj ptáš? vážně jsi čekala, že ti to tu všichni odsouhlasí? pokud jsi rozhodnutá, proč ten příspěvek na fóru? úplně pak tato diskuze ztrácí smysl ;-) pokud ses chtěla pochlubit netradiční družičkou, tak jsi to měla napsat na své zdi a ne tím zahlcovat fórum ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No... to je teda konina. :D Králík na svatbě. :D
Odpovědět
@rettii Já ti tvůj názor neberu, vždyť je to diskuze. Sama ten nápad považuji za dost šáhlý, takže o tom jen uvažuji, rozhodnutá určitě nejsem, prot chci znát názory. Možná ji jen vezmu s sebou a bude v hotelovém pokoji, svatby se nezůčastní.. To ještě nevím, ale rozhodně to neberu jako chlubení se netradiční družičkou. Možná si s ní uděláme jen pár fotek, protože je to náš mazlíček a hotovo.. :-) Já jsem na tebe reagovala takto, protože jsem nějak nepochopila, jak s tímto dotazem souvisí schopnosti zvířete a jeho srovnávání se psem? Kdybych měla psa a byl to šlen domácnosti, tak uvažuji úplně stejně, nevidím v tom rozdíl. Otázka tedy nebyla, jestli je to zvíře podle nějaký kritérií hodno "účasti" či focení na svatbě, ale jestli jí tam brát, co si o tom ostatní myslí.. ;-)
Odpovědět
Jako malá jsem měla králíka a ten s námi taky cestoval spolu s kocourem, takže v tom nevidím nic divného. Je fakt, že toho našeho bych na obřad vzít nemohla, měl rád klid a dost reagoval na emoce (a že jich na těhle akcích je přehršel), ale na focení jen Vás dvou (tří) proč ne. :-)
Odpovědět
@elineckaaa jdete do toho, ja zvazovala, kvuli fotkam vzit kocoura, ale pak jsem to kvuli pocasi odpiskala (svatba byla v unoru), ted je mi to celkem lito, ale premyslime o par fotkach nekde ve studiu. je to clen rodiny a taky na nej chci mit pamatku.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono králík je něco jiného než pes, to musí být snad každému jasné. Jo, je společenský a občas taky přiběhne na jméno, ale to je asi tak všechno, co má se psem společného. I když máš svatbu do puntíku naplánovanou, tak stejně nikdy nevíš, co se zvrtne - nejen počasí. A ještě do toho tahat králíčka, živý nerozum. Dalo by se souhlasit s tím, že si ho vezmeš s sebou na hotel, na ubytování, pokud by měl být tři dny sám, to už je dost. Ale určitě bych ho netahala na svatbu. Jak si to přesně představuješ? To ho budeš nosit na rukách nebo na vodítku? Svědci si s ním budou hrát, když si budete vyměňovat prstýnky?
Odpovědět
Pokud budeš mít svatební dort obložen mrkví tak králík bude určitě v pohodě.
Odpovědět
@becicka Tak samozřejmě to není pes, že :-) Ale i tak se toho může dost naučit (třeba kam doma může chodit a kam nesmí- klidně můžu nechat otevřené dveře do obýváku a prostě tam nevkročí, když jí vyloženě nezavolám). Ale o tom tahle diskuze není :-) A moje přestavy určitě tak "divoké" nejsou. Svědkyně by jí třeba nesla v košíčku (ale to byl fakt jen nápad, rozhodně na tom netrvám :-D ) A na focení jí budu chovat, jí chování nevadí, je to mazlík :-) Pak jí dáme po pár fotkách zpět do přepravky a někdo jí odnese na pokoj (stejně během našeho focení budou mít svatebčané "pauzu", takže nějaké důvěryhodná osoba by se jistě našla. (Jak jsem psala, chceme stejně místo, kde bude moct mít všechno na jednom místě- od obřadu po ubytování)
Odpovědět
@lease :-D :-D :-D
Odpovědět
Zažil jsem akci, kde měly ochočenou opici nedával jsem si pozor, tak mi sebrala mikrofon .Celou noc jsem pak musel hulákat jak na lesy.Takže nějací pejsci,králíčci a kočičky to je pohoda.
Odpovědět
@lease To jako fakt? To je vtipné :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@apacheee Ale mně to nepřipadá jako zas tak ujetej nápad, brát králíka na svatbu.. Taky mám králíka a taky je zvyklej cestovat se mnou kde všude a pokud bude mít někde svoje zázemí, tak nevidím problém. Mnohem ujetější mi přijde říkat, že je to moje miminko a mít o něho starost, jako má člověk běžně o svoje dítě.. Ale to @elineckaaa vysvětlila, takže není co řešit, musí to bejt extra šťastnej králík :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?