Kdo platí šaty pro malé družičky?

Profilova fotka
Mám 3 družičky a ted trošku řešíme v rodině a máme problém..že nevěsta platí družičkám šaty,což jsem netušila...budu ráda za názory...platit je či neplatit?
Odpovědět
Profilova fotka
V zahranici je to zvykem, ze nevesta vzdy plati za saty druzickam, protoze je chce mit sladene a presne podle ni, vybranych barev atd, u nas to tak nikdy nebyvalo,jen co se tyka malych druzicek, ale uz se to taky meni. Ja budu platit a vybirat saty pro dve me male flower girls a na to se vylozene tesim az si je 'vyparadim' :-). Pokud jsou to dospele zensky a chcete aby mely saty podle vaseho prani a vsechny stejne atd tak bych za jejich saty urcite platila taky.
Odpovědět
Profilova fotka
Mame dve male druzicky, jedna je dcera, druha neter a kupovala jsem saticky obema, chtela jsem aby byly ve stejnych a aby se nehadaly:)) Saticky jsem kupovala na ebay, takze castka zanedbatelna:)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím, taky si myslím, že by je měla nevěsta platit, když je chce... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj tak já kupovala pro družičky dvoje šaty-neteř a sestřenka (6let) a penízky mi vnutily maminky holčiček,že mám výdajů dost,tak si je samy zaplatí. :-) Takže já je neplatila
Odpovědět
Profilova fotka
U malých dětí, pokud to chcou děti nebo si to vymysleli jejich rodiče, že by mohli být družičky, ať si to platí rodiče, pokud nevěsta finanční možnosti navíc nemá. Nevidím důvod platit někomu něčí nápad i když je to třeba moje svatba... Pokud je to tvůj nápad či trváš na stejném oděvu, tak je to slušnost ať to koupí ten, kdo to vymyslel.
Odpovědět
Profilova fotka
já nevěděla, že bych to měla platit, jen jsem to navrhla,že by byly fajné,na šatech stejných jsem netrvala,bylo to myšleno dobře,šlo se do salonu, ke se vybraly šaty,družičky mají 3,4 a 8 let..půjčovné stojí 590Kč..nakonec paní slevnila na 390Kč...Jenže ted mi v rodině dávají najevo...že je neplatím a už se mi vyčítá dovolená,ani nevím,jestli někam pojedem...tak nevím,at mám klid,to pravděpodobně zaplatím,jako bych tě výdajů už nebylo dost...:-(
Odpovědět
Profilova fotka
tak to se ti nedivím, že jsi z toho rozčarovaná, myslím, že takové věci se mají ujasnit předem a pokud rodiče očekávali, že zaplatíš, asi se o tom měli ujistit předem. Nejlepší jsou ti, co čekají že něco nějak bude, nezeptají se a pak je akorát problém, že to tak není... No v takovéhle situaci bych být tebou zaplatila třeba na každé šaty půlku, ať se podělíte a v případě nějaké nevraživosti asi zaplatila celé, ať je klid. Bohužel druhá věc je ta, že pokud zaplatíš, jestli už stejně nebude pozdě a nebudou si rodiče družiček ještě 5 let po svatbě říkat, žes jim stejně nechtěla zaplatit, i když to uděláš... no držím palce, ať se to v rodině srovná
Odpovědět
Já si původně myslela, že bude družička jen jedna, 5 let a šatičky jí maminka pořídila do barvy svatby. Pak se vše nějak změnilo za družičky tři, 5,11,13 let....když jich bude víc, tak už je chci mít všechny stejné a v bílém, takže šatičky půjčuji a platím je. Přijde mi to samozřejmé, když já chci mít družičky ve stejných šatech, tak já si to zaplatím :)
Odpovědět
Profilova fotka
jedná se o jednu družičku..rodiče druhých s tím problémy nemají....a děkuji...
Odpovědět
@paja24 Jestli sis družičky vybrala ty: Pokud ti je jedno, jaký model si vyberou na sebe, platit to nemusíš. Ale pokud máš ty vybraný nějaký konkrétní model šatů, který chceš, aby měli. Tak ano, Měla by jsi šaty pro družičky platit. :-)
Odpovědět
U nás budou dvě malé holčičky. Když sem byla vybírat šaty, jejich maminka mě požádala, ať se podívám v půjčovně na nějaké šatičky. Když jsem zjistila cenu půjčovného, tak jsme se s přítelem dohodli, že to jim ty šatičky raději koupíme a ještě to vyjde levněji. Nehledě na to, že budou mít před naší svatbou narozeniny, takže to dostanou jako dárek :) Ale bylo to čistě naše rozhodnutí, já netrvala na tom aby ve stejném a maminka netrvala na tom, abychom to platili.
Odpovědět
@paja24 když se vdávala švagrová, tak jsem platila půjčovné za dvoje šaty pro dcery i obleku pro syna (tehdy10,9,a 2,5 roku), ani mě nenapadlo, že by to platila nevěsta. To samé druhá švagrová - platila troje šaty pro svoj 3 dcery.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?