Jaké sú úkoly družiček na svatbě?

Profilova fotka
Ahojte, tento rok se vdávají dvě kamarádky (jsme parta 6 nej kámošek) a zbytek jdeme na obě svatby jako družičky. Chtěli bychom holkám pomoci co nejvíce a zhostit se role družiček, co nejlépe. Co všechno by družičky měli dělat? Co by měly zajistit a podobně? Co by vás jako nevěsty potěšilo, kdyby vaše družičky udělali? Případně neudělali? :) Myslíte, že máme připravit nějaké překvápko? Děkuji za všechny rady a názory.
Odpovědět
Profilova fotka
@bara_babic Zeptat se přímo nevěsty a nabídnout pomoc? Každá jsme jiná. Někdo si organizuje a zařizuje sám (a nenechá si do toho kecat), někdo naopak ocení poradní hlas a pomocnou ruku. Já jsem žádné takové ochotné družičky neměla, třeba vám tu někdo napíše, s čím vším byste mohly pomoci a co můžete kamarádkám nabídnout. Taky záleží na tom, jaká ta svatba bude - jestli bude "na klíč" nebo bude dělaná svépomocí a pak bude vaše pomoc více než vítaná. Třeba já nemám překvápka moc ráda. A z takové té kratochvíle jako přebalování mimina nebo vybírání do střevíčku, které nám přichystali jako překvapení, jsem byla vyloženě nešťastná. Asi to mělo být vtipné, ale mně to tak nepřipadalo.
Odpovědět
Já budu mít na svatbě 7 družiček a ptaly se s čím nám můžou pomoct. Svatbu si zařizujeme sami, ale žádný úkol jsme jim nedávali :-). Spíš jsem zvědavá co se bude dít na rozlučce (vím jenom datum, jinak nic :-D ), pro každou jsem totiž kupovala šaty a zařizuji i náramky z živých květin, tak jsem zvědavá, čím mně to "oplatí" :-D
Odpovědět
Já jsem typ který si vše nachystá raději sám, mám v tom pak ve všem přehled a jsem za to ráda. Družičky mám 4 (2 dospělé holky, jednu menší ségru a jednoho kamaráda, který prostě chci být družička :D). Dopředu jsem jim řekla, že nebude potřeba nic zdobit ani se tak o nic starat, rozdělila jsem jim jen takové úkoly: 1. První dospělá družička je zároveň i kadeřnice + kosmetička, takže její úkol je jasný, vytvořit a udržovat na mě nějaký příjemný výzor minimálně do focení. 2. Druhá dospělá družička se postará o přivítání hostů, vytvoří manželský kvíz a otázky do něj + to "odmoderuje". 3. Třetí družička, moje ségra, má na starosti spolu semnou objíždění salónů a hodnocení účesu a make-upu (já mám tak nějak rozhodnuto, ale udělá jí to radost). Potom, společně s druhou družičkou, budou vítat hosty a připínat jim vývazky. 4. Čtvrtá družička mužského pohlaví zajišťuje rozlučku :-D. V den D možná bude za falešnou nevěstu a jelikož má děsně rád moji maminku, vzal si na starost potom někdy v pozdějších hodinách vytáhnout slib tchýně, kterým maminu vyzve, aby ho před všema přečetla :-D. Už dopředu dostali vědět, že nějaké vybírání do střevíčku, únos nevěsty, nebo "strašně vtipná" tombola není to, co bychom s partnerem chtěli a že pokud mají nějaké překvápko, ať si 2x rozmyslí, jestli to je TO, co by nás bavilo, ať to neděláme jen z donucení :). Jinak souhlasím, je důležité, abyste našly takovou tu fajn mez, kdy budete nápomocné ale zase né moc vtíravé a nebo naopak, abyste nevypadaly že nemáte vůbec zájem. Prostě se ptejte, s čím by chtěla pomoci a ona vám sama řekne :). Jsou nevěsty, které se z toho můžou opupínkovat, aby vše bylo dokonalé a pak jsou tady takové, které to tak neprožívají (jako já) a ten den si hlavně užít, bez nějakých stresů kolem :).
Odpovědět
Profilova fotka
Mám 3 družičky a jednu svědkyni, takže vlastně 4 :-) Holky mají za úkol dělat mi od rána společnost, lehce mě uklidnit a načít šampáňo na kuráž, pak včas odjet na místo obřadu, kde dohlédnou na organizaci hostů při příjezdu, rozdávání odznáčků a mávátek na obřad a svatebních novin. Jinak po nich nic chtít pak nebudu :-)
Odpovědět
jj, já to mám podobně jako ancaticho. mám dvě dospělý družičky, jsou to moje nejlepší kamarádky. ani jedna není vdaná a se svatbou má zkušenosti jen jedna (byla na pár svatbách), druhá vůbec neví, která bije. navíc je to nebaví a nejsou kreativní typy. mě jde hlavně o to, že jsem jim chtěla dát nějakou "lepší" roli a udělat z nich "víc", než jsou obyčejní svatebčani. jejich úkolem bude hlavně to, aby mi dělaly společnost, jinak po nich nic moc nechci. mám koordinátorky, svědky, mamku a její nejlepší kamarádku... kdyby byly kreativní, ocenila bych, kdyby mi pomohly s vytvářením výzdoby a dekorací, ale nejsou, takže to zvládnu i sama popřípadě s pomocí ženicha.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?