Družičky - malé holčičky, co je jejich úkolem?

Profilova fotka
Ahoj nevěsty, o dospělých družičkách tu toho bylo napsaného plno, ale o malých holčičkách jsem se toho moc nedočetla. Kdo máte nebo budete mít za družičky malé holčičky? Co je vlastně jejich úkolem, co mají dělat a kde mají stát? Jak to řešíte se šatičkami? Budete mít ještě nějaké kamarádky, které budou plnit funkci dospělých družiček? Pište zkrátka vše, co vás k tomuto tématu napadne.
Odpovědět
1
2
Budu mít jednu malou družičku - šestiletou holčičku mého bratrance. Chtěla jsem, aby šla přede mnou a z košíčku rozhazovala lístečky. Máme svatbu na zámku a tam je zakázáno v interiéru cokoliv rozhazovat, takže jsem zvolila plán B. Moje malá družička půjde přede mnou s květinou v ruce. Chtěla bych, aby nám přinesla prstýnky. Košíčku s lístečky se nechci vzdát, tak to vymyslím ještě jinak :-) Oblečené bude mít šaty z půjčovny, které budou podobné mým. Budeme mít i dva mladé pány, kteří budou oblečeni podobně jako ženich. Jednomu je 7 let a druhému bude skoro pět. Doprovázet budou družičku nebo možná půjdou ještě před ní. To zatím nevím...
Odpovědět
@catherinev S tím donesením prstýnku to je moc dobrej nápad. Bráchovi nesl jejich malej synek, v té době 3 roky a bylo to strašně rozkošný ..:-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj budouci nevesto.ja se budu vdavat pristi rok v cervnu a uz ted premyslim co a jak udelat :-) mam sedmi letou sestru a chtela bych ji za druzicku.kamaradka mela na svatbe synovce,ktery stal pri obradu za ni a za zenichem a drzel jim na polstarku prstynky,takze takhle to budu resit i ja :-) saticky pro malou si nejspis poridim ze zdejsiho bazarku,je jich tady mraky :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
To s těmi prystýnky je dobrý nápad:-). A na jakém místě jde družička v průvodu? Těsně před nevěstou s jejím otcem? Nebo až za nimi? A při obřadu stojí ženich s nevěstou, družička a až za ní svědci, nebo je to pořadí opačné? Nebo družička stojí někde bokem?
Odpovědět
Profilova fotka
Mě nejspíš půjde za družičku dvouletá holčička - jsem na to zvědavá :-D
Odpovědět
Myslím, že jde družička před nevěstou. Moje teda půjde :-) Jenom přemýšlím, jestli během obřadu vydrží všichni tři stát nebo jestli jim někde dát židli, aby vydrželi :-)
Odpovědět
Mě půjde za drůžičku 2 letá neteř, kterou povede za ruku 2 letý synovec a za nimi půjde 5 letá neteř, která bude mít košíček a bude rozhazovat lístečky (snad to vyjde) no a pak půjdu já s taťkou - teda doufám, že to přesně tak klapne. Jinak šatičky neteřím jsme objednávali z bazárku, jelikož vyjdou na stejnou cenu jako v půjčovně nebo i levnějc...
Odpovědět
@eaty a kdo povede ty dvě malé děti?
Odpovědět
@majanax: půjdou sami - nikdo je nepovede. na konci špalíru velde ženicha budou stát jejich rodiče, který jim budou řikat. Snad to klapne jsou hrozně šikovní tak snad to zvládnou... :D
Odpovědět
Profilova fotka
malej sel za nevestou a jeste se vedl za ruku s malou holcickou.pri obradu stali s tou holcickou vedle sebe,hned za nevestou a zenichem,bylo to fajn,vsak oni vam na radnici povi co a jak ;-)
Odpovědět
@eaty za tři měsíce budou ještě šikovnější :-)
Odpovědět
Budeme mit 3 male druzicky - dcerka 20m(na den svatby presne :-) ), dcerka kamaradky 2,5roku a neterinka 3roky 3m. Rozhodnuto, jak pujdou na obradu nemame-bud vsechny 3 za ruku prede mnou, nebo dcerka za ruku s pritelem cestou k oltari. Neseni prstynku je ke zvazeni, nevim, jestli by to prezily :-D, ale predstava je to pekna. Budou mit kosicky bud s kvitky na rozhazovani, nebo s kapesnicky na slzy, ale nejsem si jista, jestli to zvladnou, pindi, male :-) Vnimam je spis jako rozkosnou ozdobu, protoze na funkce mi prijdou jeste male. Velke druzicky se mi nelibi, prijde mi to zvlastni.... No, pocitam, bude to rodeo a je otazka, jestli bude nekdo vnimat obrad, nebo lumparny tech holcin :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj,mě půjde za družičku moje dcera,v té době bude mít 2 roky a moje sestra - 5 let a neteř 4 roky a jsem na to zvědavá :-D nejspíš nic neponesou,možná malinkou kytičku,prstýnky mě určitě podávat nebudou,to už vím ted,že by nešlo :-D a jsem zvědavá,jak to bude za půl roku,protože neteř a moje dcera mají nějaký období vzdoru a cokoliv se jim nelíbí nebo nechcou,tak sebou plácnou o zem a konečná :D tak snad do té doby vyrostou a budou v pohodě :D půjdou určitě přede mnou,projdou se na konec k ženichovi a pak si půjdu sednout vedle k babičkám a tak,protože pochybuji,že by je bavilo celou dobu stát. Dělaly by akorát kraviny,jak je znám,trošku se děsím i toho,že jak půjdou a bude hrát hudba,tak dcera začne tancovat :-D ale tak aspon bdue na co vzpomínat a bude sranda:) no a šatičky budu kupovat všem stejné,podobné mým a budu je kupovat na mimibazaru nebo na ebay :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb Mně šla za družičku tříletá neteř. Myslím, že úkolem malých družiček je prostě být roztomilé x-) Protože mi za svědka šel můj brácha, tatínek družičky, vedl ji k oltáři za ruku. Neteř se pak sama od sebe velmi disciplinovaně postavila stranou a celý obřad pozorně sledovala a pohupovala se do hudby :-) Ještě před svatbou mi oznámila, že jí musím pořídit červenou kytku, naštěstí se barvou strefila do té mé ;-) Šatičky jí kupovala její maminka, od té doby už je užila na několika svatbách. Já jsem to však nepožadovala a vůbec by mi nevadilo, kdyby měla nějaké, co už jí visely ve skříni. Kdybych neměla neteř, dospělé družičky bych neměla, mně se jako družičky líbí jen malé děti, i když samozřejmě vím, že původně byly družičky dospělé, aby zlí duchové nevěděli, která je nevěsta.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, taky vůbec nevím jak to vymyslíme, my tam těch dětiček budeme mít fakt hodně, naši dva, takže asi před náma je necháme jít a ty prstýnky zvážím, malá by byla schopna si je nechat a udělat scénu že ji je bereme :-) a pak ještě dvě družičky budeme mít od svědka a kamarádky. tak musím popřemýšlet a hledat inspiraci jak to vymyslet
Odpovědět
Profilova fotka
@asale @mysicka_lb Co se týče pořadí družiček při nástupu a jejich místa během obřadu, určitě vám poradí matrikářka, mají s tím zkušenosti. Jestli jste kvůli tomu hodně nervózní, tak to s matrikářkou zkonzultujte ještě před svatbou, ať se můžete připravit vy i ona ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já měla tři malé družičky všechny čtyřleté... jedna má dcerka, její dvě sestřenky (náhoda tomu chtěla, že se narodily všechny v jeden rok). Všem třem jsem nechala šaty ušít, jedny vyšly na 700Kč. Šatičky jim zůstaly a rády je dodnes oblékají. Všechny dostaly košíčky s živými okvětními lístky a rozhazovaly je přede mnou. Měli jsme obřad v parku, takže jsme se nemuseli starat o úklid, živé lístky příroda vstřebá. U obřadu už s ními byla jen dcerka, která si to náramně užívala. Už měly rozum, takže poslechly, věděly co maj dělat...bylo to parádní.
Odpovědět
Holky, taky porad premyslim, jak to udelat. Mame svatbu v kostele a za druzbu nam pujde celkem 5 deti z cele rodiny...nejmladsi jsou tri roky, ale nejhorsi je, ze tam budou tri kluci :) Doufam, ze neco nevyvedou....Kdybych mela shanet obleceni pro vsechny tak se nedoplatime :( premyslim, ze jim dam kosicek s listky, ale to nevim, jestli mi to v kostele dovoli...prstynky radeji teda neeee :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu mít družičky 4.Bude jim v té době 3,4,4 a 7let , pak ještě malé družby 5let a 3m.3 družičky budou mít stejné šatičky malinové barvy s šampaň kytičkami a jedna bude mít obráceně barvy, jsou z H&M a jedny vyšly na cca 350Kč.Budeme mít svatbu do malinova, tak to bude moc hezký...za ty peníze , jsou fakt krásný...Malej bude mít něco podobného jako tatínek a miminku dáme třeba nějakou pidi vestičku :o))Úlohu jsem jim ještě nevymyslela, ale myslím, že ono se to nějak vymyslí den předem, kdy naše svatba začíná, tak tam bude chytrých hlav dost.o))))). Náš 5ti letý syn by mohl nést ty prstýnky, to je moc hezký nápad, no a holky budou někde okolo nás, možná pohazovat ty lístky,ale pochybuji, že je udržíme na jednom místě...přeji krásné přípravy :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Já budu mít malou 6 letou holčičku a řeším jestli jí mam shánět nějaký malý pánský doprovod nebo jestli může jít jen sama.. co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít tři družičky, 7 letá má už s touto rolí dostatek zkušeností, takže ponese pravděpodobně prstýnky a jedna čtyřletá a jedna šestiletá budou asi prostě roztomilým doplňkem. Šatičky budou mít všechny stejné, zařídí nám je snoubencova sestra, která má půjčovnu šatiček pro družičky. Ještě tam budou dva malí chlapečci, ale ti nejspíš budou během obřadu u rodičů. Dospělé družičky se mi nelíbí, takže to ne.
Odpovědět
U nás budou dvě družičky (4 a 7let). Půjdou dva/tři kroky přede mnou (kvůli fotkám). A pak bych nejraději svěřila prstýnky družbě (13let). Máme spolu hezký vztah a byla bych moc ráda, kdyby nám je přinesl on. Ale to je zatím jen přání :-). Uvidím jak to nakonec vymyslíme.
Odpovědět
Já bych řekla, že jejich úkolem je hlavně být roztomilé:). A k tomu je nutné je nepřetěžovat a neočekávat 100procentní disciplínu, často se hostům nejvíc líbí právě to, když jsou spontánní a třeba i něco popletou:) Jediné, co je blbé je, když jsou ve stresu, jinak nic pokazit nemůžou, prostě pobíhají, jsou pyšné na šatičky, obdivují nevěstu a jsou krásné:)
Odpovědět
Já budu mít tříletou dcerku, pětiletou a šestiletou neteř a tříletého synovce. Chtěla jsem, aby šli první a rozhazovali kytičky, ale když jsem si tady přečetla, že se to v zámku nesmí (ještě jsem se neptala, ale obávám se, že to bude všude stejné...), tak mám asi smůlu. Ale rozhodně chci, aby šli přede mnou, trochu to uvolní atmosféru :-). Jen doufám, že to zvládnou, nevím, jestli se nebudou stydět a úplně neodmítnou vykročit mezi převážně neznámé lidi :-). S těma prstýnkama je to dobrý nápad. Asi by mohla teda dcerka nést prstýnky (uplně to vidim, jak se jí to převrátí a zakutálej se někam mezi lidi a já budu lézt po čtyrech a hledat je :-D), pak si sednou na židle do první řady k babičkám a až bude čas, prstýnky mi podá. I když nevim, jestli se na to můžu spolehnout, přeci jen 3 roky....:-). Jinak se to dělá tak, že prstýnky podává svědek?
Odpovědět
Profilova fotka
@margheritabianca Nevím, jestli je to ještě aktuální, ale my jsme dali prstýnky před obřadem matrikářce, a když jsme vcházeli, ležely už naaranžované na stole, podala nám je pak matrikářka. Asi záleží na domluvě.
Odpovědět
Ahoj nevěstinky :-) no, trošku mě zarazilo, že někde zakazují družičkám házet lístečky.. 8-( Svatbu máme za měsíc a budu mít malou 5 letou družičku, která už se těší na rozhazování lístečků z košíčku tak, jak to viděla ve filmech =-) tož to teda nevím, jak to vymyslím.. zkusím se v kostele domluvit.. ale teoreticky pokud bych měla někoho z hostů (kamarádku), která by po obřadu naběhla a těch pár lístečků posbírala, tak by to snad mohli povolit.. =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Podle skutečné pověry to má být takto :-) Květinové děti Malé děti při vycházení z kostela nebo obřadní síně rozhazují květiny nebo okvětní lístky. Každé dítě by mělo mít svůj košíček. Květiny mají přilákat bohyni plodnosti. Martin Pátek, autor svatebního diáře Smart http://www.svatebni-diar.cz/
Odpovědět
@mysicka_lb většinou mají jenom za úkol rozhazovat lístky a vypadat u toho roztomile
Odpovědět
Profilova fotka
dievčatká, trošku od veci, ale vlastne sme ani malú družičku neplánovali, len priateľova rodina sa akosi sama angažovala a teda jednu malú holčičku máme...čo je ok :) len by ma zaujímalo, oni už jej kúpili biele šaty, lenže ja v bielej nebudem, budem mať maslové šaty...trošku sa bojím že to bude vyzerať blbo :( nejaké skúsenosti náhodou s týmto nemáte? ďakujem pekne
Odpovědět
No já nevim,já dlouho sháněla máslové pro dcerku a dcery mé sestry, prostě jsem to chtěla já, tak jsem to i zaplatila. Takže máš možnost smířit se s tím nebo jí koupit jiné :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?