Družičky, mají nějaký specifický úkol?

Přemýšlím nad tím, zda vůbec mít na svatbě družičku/družbu. Mají nějaký specifický úkol? Teď nemyslím ty tradice a pověry, aby zmátly zlé duchy atd. Ani nevím které z dětí, co budou na svatbě bych měla vybrat.. Taky by to mohlo být ostatním líto. Jak jste to měly vymyšlené vy? :)
Odpovědět
Profilova fotka
Děti doporučuji vynechat - pokud nejsou dobře vychované budou dělat akorát bordel (vlastní zkušenost). Jinak družičky mohou být kamarádky které Ti pomohou se svatbou, organizací atd. Já měla 4 a všechny oblečené v modrém. Vím že je to "americký" zvyk ale bylo to hezké - i na fotkách.
Odpovědět
@ixka Mě se právě tenhle americkej zvyk vůůůůůbec nelíbí :/. To už radši ty děti :D. Ale jak říkáš, asi to musí být vychovaný hodný děti :)
Odpovědět
@luj89 Já měla od bratrance dvojčátka - 7 let. Nikoho jiného bych nechtěla. Jsou vychované a jsou to moje zlatíčka. Byly úžasné a nádherné družičky. Já se na to nedívala jako na zvyk, ale na to, že jsem je chtěla a ony byly nadšené a uchvácené z šatiček a celé svatby (pro ně i nás nádherná vzpomínka).
Odpovědět
nevěsty, ja budu mít asi 4 družičky - svědkyně dcery (v době svatby 6, 1) a další 2 jsou z rodiny (4,3) nebudu to nějak zvláštne řešit. Nejstarší nám ponese prstynky společně mladší sestrou, jinak pro malé zatím neplánuji žádné rozhazování květin, jen půjdou přede mnou. Vždy se mi to líbilo...
Odpovědět
Profilova fotka
Já původně družičky neplánovala, ale tak shodou okolností se stalo, že tu na léto byly z Anglie holčiny mamčiny sestřenice. Když se doslechly o svatbě nešlo jim to odepřít. Řekla jsem si tak proč ne, ještě se k tomu přidala další - nejmenší. A vůbec nelituji. Nejmenší byla jako andílek, skoro celý den nemluvila. Prvně v životě jsem viděla někoho kdo je z něčeho tak unešený, že nemůže opravdu ani mluvit a jen se usmívá :)
Odpovědět
@z_kopretinka souhlas. Tomu dětskému pohledu se nic nevyrovná. Ten úžas je nádherný.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky budu mít jen malé holčičky a záměrně po nich nic nechci (aby šly v průvodu v oltáři, rozhazovaly kytky nebo tak), protože děti jsou nevyzpytatelné, ale chci jim udělat radost, aby se mohly naparádit :-) Úkoly a pomoc od dospělých obstarají svědci a rodina.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já chci dospělé drůžičky ze tří důvodů, prvním je, že se mi to prachsprostě hrozně líbí a ať si každý říká co chce, že je to amerika, mě to připadne dokonalé :-) Za druhé, mám čtyři úžasné kamarádky z vysoké se kterými jsem i nějakou dobu bydlela, s jednou z nich dokonce celých 5 let, je to nejlepší kamarádka takže je jasné, že mi půjde za svědka, jenže ty ostatní tři jsou pro mě také hrozně blízké a bylo by mi hrozně líto, kdybych je na svatbě nemohla nějak vyzdvihnout...takže pro to drůžičky a za třetí....zažila jsem pár svateb, kde se nevěsty spoléhaly na to, že to se nějak zvládne, on mi někdo pomůže a pak ve finále nevěsta lítala všemožně a zařizovala, co bylo potřeba, stresovala se jestli je vše ok a tak....já vím, že holky mi se vším maximálně pomůžou (zkušenost z oslavy narozenin která se nám rozšířila na 60 lidí :-D) a prostě vím, že si díky nim budu moc svatbu na 100% užít....malé drůžičky se mi moc líbí, ale myslím ti opravdu takové ty malinké do 5ti let, já sama byla jako drůžička naposledy ve 12 letech, měla jsem na sobě princeznovské bílé šaty a když koukám na fotky říkám si, že to bylo hodně divné, že jsem vypadala skoro jako nevěsta a vážně se mi to nelíbí....ale na druhou stranu, jaký si to přeci kdo udělá, takový to má...svatba je o nás dvou a všichni ostatní mi můžou vlézt na hrb, jak říká moje mamča :-)
Odpovědět
druzicky - ani male,ani ty velke jsem nemela a vubec nelituju! uprimne se mi fotky s milionem bilych cacorek nelibi, pak mi nikdo neslapal na saty ani zavoj,nelital po kostele...kamaradkam a segre jsem zas nechtela nutit stene saty,tak mame proste fotky s rodinou a kamarady uplne obycejne
Odpovědět
Družičky by se měly starat o pohodlí nevěsty, pomáhat jí do šatů, podat jí třeba kapesníček při obřadu apod. :) I když by o to moje holky stály, řekla jsem, že družičky nechci. Za prvé je to zase o starost navíc (další květiny, výběr šatů) a vzhledem k naší menší svatbě o 30 lidech, která se bude konat venku v zahradě, si neumim představit průvod družiček před nevěstou. Prostě mi přijde, že se to moc nehodí. Jinak na větších elegantních svatbách, se mi to moc líbí. Já osobně se bojim toho, že by se holky neshodly na šatech a dohadovaly by se. Jinak mi budou pomáhat stejně jako svědkyně bez ohledu na to, jestli mají stejné šaty nebo ne:)
Odpovědět
@xspencerx to j blbost co jsi napsala.. druzicky ze maji pomahat do satu atd.... tady nejsi v americe,a asi moc koukas na filmy,hihi tady jsou v 90% druzicky male holcicky :-D :-D a už vidim,jak te obletuji :D docela me to pobavilo...
Odpovědět
@1adriana1 jo, jasně, přesně jednoletý děcka jsem měla na mysli no...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@1adriana1 promiň, ale nemám pocit, že je blbost to co @xspencerx napsala :-/ Z celého příspěvku je k pochopení, že mluví o dospělých drůžičkách, ne malých prckách.... a jejich úkol je opravdu takový, pomáhat nevěstě a zajistit ji co největší pohodlí. "úkol" malých drůžiček je povětšinou roztomilost a takové rozptýlení vážnosti, protože ti prďolkové většinou pěkně perlí :-)
Odpovědět
když se vdávala švagrová, tak měla kolem sebe 5 družiček v bílých šatičkách a 3 chlapečky - nejmladší kluk měl 2,5 roku, ostatní ve věku 5-9 let a ty fotky jsou úžasné. Aspoň nám se líbí, a líbili se všichni i fotografům - pry tolik dětí už dlouho na svatbě v šatičkách a oblecích nezažili.
Odpovědět
Profilova fotka
@klarkak Naprostý souhlas, vyzdvižení kamarádek je přesná definice :-) Za svědka mi půjde ségra, ale kamarádky jsem tím vyšachovat nechtěla - vybrala jsem barvy, které jim sedí (ségra si koupila šaty s odstínem mezi červenou a růžovou, s kamarádkami jsem domluvená na podobném odstínu), holky samy přicházejí s nápady, co ještě můžeme zařídit a upřímně se moc těší. A starosti navíc? Šaty si rády koupí samy (já samozřejmě netrvám na jediném konkrétním odstínu a druhu) a tu kytku od nás si zaslouží ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?