Družičky a plátky růží. Kdy je házejí?

Profilova fotka
Ahoj holky můžete mi někdo poradit ,jak je to s drůžičkami a kdy házejí plátky růží z košíčku )když jde nevěsta k oltáři nebo až když novomanželé vycházejí z radnice).Díky :-(
Odpovědět
1
2
ahoj laskynka, pokial ja viem, tak sa lupene ruzi hadzu pri vychadzani z radnice. druzicky vyjdu von skor ako vy a vitaju vas lupienkami alebo ryzou.
Odpovědět
Ahoj, já si naopak myslím, že by družičky měli jít před tebou, když půjdeš k oltáři. zpátky jdou už novomanželé sami a venku po nich můžou házet tu rýži a tak... já osobně budu mít družičky dvě a půjdou přede mnou, až mě taťka povede k oltáři.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Laskynko, nase druzicka (a tak se to bezne dela v USA - nakonec tento "zvyk" zacal na zapade) jde pred nevestou, na jinou melodii nez samotna nevesta, vetsinou na stejnou na kterou prichazi rodina a druzba, pokud nejakou mas. Tim padem budes mit uz "ustlano" kdyz budes prichazet ty a bude to vypadat hezky a romaticky. :) Pokud budes chtit, muzu ti poslat nejake fotky te nasi :)
Odpovědět
Profilova fotka
Moje družičky šly na stejnou melodii jako já, přede mnou házely lístky. Mrkni kdyžtak ke mně do alba. Bylo to super romantické x-)
Odpovědět
Profilova fotka
já to znám tak, že družičky hážou růžové lístky na cestičku před nevstu, když ji vede tatínek k oltáři (můžou jít těsně před ní nebo kus nebo nevěsta jde až po nich) a potom se háže ještě když vycházejí novomanželé z kostela a to se na ně hážou růžičky, rýže, těstoviny, bublají bubliny z bublifuku a já nevím co ještě... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
To taky neni spatny napad, jen, pokud to budou druzicky male, ne dospele, tak se priprav, ze ty budou vypadat velice roztomile a tak ne vsichni hoste budou upinat tve zraky na tebe, ale na ne ;-) Pokud ti to nevadi, tak je to taky dobra moznost :)))
Odpovědět
Profilova fotka
Naše družičky šly také před námi - jedna nesla prstýnky v mušličce a druhá házela lístečky, dost si to užívaly :-D Je to fakt roztomilý... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak my jsme meli malou druzicku, ktera nam hazela listky,.. bylo to kouzelne :) udelali jsme to tak, ze nejdrive sla cela kolona svatebcanu v cele s zenichem, az vsichni dosli, tak vysla druzicky a rozhazovala platky listku. ja byla do te doby stale schovana, aby me nikdo nevidel a kdyz druzicka dosla, tak jsem se ukazala teprve ja s tatkou a sla jsem k oltari :) nadhera :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já měla tříletou družičku, která to těsně před nástupem zabalila :-) prostě měla najednou trému, praštila s košíkem a měli jsme po...ale žádný drama jsme z toho nedělali. Každopádně družička chodí při nástupu před nevěstou s otcem.
Odpovědět
Profilova fotka
No, i to se muze stat :-D Nase druzicka mela take 3, ale byla nastesti statecna a dosla to az do konce, dokonce to na fotkach vypada, ze ji to i bavilo. Ale pocitala jsem i se scenarem, kdy proste rekne "ne" a nejhorsi, co se v takovem mohlo prat je ze bych sla po pesince bez listecku, coz na krase prichodu nevesty stejne neubere. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky jak to tady tak procitam tak mam asi docela problem. Vubec nevim kdo mi pujde za druzicku a druzbu nebudu mit na 100%!!! Nebudu mit velkou svatbu,takze jen dve kamaratky a stoho jedna za svedka a ta druha by to 100% odmitla,tak to asi budu jedina nevesta bez druzicky!!!!Co mam delat???V rodine momentalne zadne deti nejsou :-( Co mam delat?????????
Odpovědět
Profilova fotka
Renatica, ja ti nejaku druzicku poziciam :)) v rodine mame 5 malych dievcatiek, ktore sa uz nemozu dockat, ako budu rozhadzovat lupienky. vzdy, ked su na navsteve, o tom hovoria. :-) ja sa len desim toho, kolko penazi budem musiet dat za tie lupienky...no co uz, hlavne nech maju radost ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
barbarella, tak to ja bych teda aspon dve prosila ;-) Ach jo.jak to mam udelat???Bez druzicek to asi nebude ono,ale to je mam zbirat na ceste??????? :-( uuuuuuuuuu to je utrpeni- hold budu asi jedina nevesta bez druzicek :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslí, že i když nebude drůžička, může ti někdo, třeba kamarádka ještě před akcí vysypat cestu. Já třeba bubu mít "nasypáno" od té firmy, co nám to tam chystá a drůžička půjde až se mnou.
Odpovědět
Profilova fotka
Já sem taky neměla žádnou družičku (ani sem to nějak neřešila, v rodině samí kluci, navíc raubýři, ti by košíček spíš rozdupali :-) ), až jednou přišla mamka, že byla s kamoškou a povídala jí o svatbě a že její malá dcera už má i šatičky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Devcata tak to tady procitam,souhlasim s tim,ze maji jit druzicy pred nevestou,ale jated vubec nevim, pokud budou hazet okvetlni lilstecky,zda to nebude vadit . Mate to domluvene v miste obradu predem ? Mam se na to radeji jeste zeptat ?Mate s tim nekdo zkusenost ?
Odpovědět
Profilova fotka
bendulka ja som chcela aby hadzali lupienky pred vchodom do kostola po obrade, ale nas "mily" pan farar povedal ze ziadne lupene, ziadna ryza lebo ze je za to pokuta. Takze idem vymenit farara a tolko lupienkov pred kostolom este nevideli :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ben: urcite se zeptej predem,..my jsme meli latkove listky a nekdo je pak pozbiral a vratil mi je hezky v krabicce :) lichtakova: nevim, jak myslis, ze druzicka pujde s tebou,... ale pokud myslis vedle tebe, tak poroz aby to nebudilo dojem, ze je to tva dcera,.. tez jsem to na jedne svatbe zazila,... nevesta chtela jit se synovcem a ti co je neznali, hned .. to maji uz dite???
Odpovědět
Profilova fotka
Renatica - tak řekni nějaké kamarádce. Já také neměla ve svém okolí žádnou malou družičku, tak jsem si holt pořídila 3 velké družice :-D http://www.beremese.cz/album/view.php...
Odpovědět
Profilova fotka
dekuji vsem za reakci,radeji se predem zeptam, protoze napr v obradni mistnosti, kde by druzicky meli jit prede mnou a rozhazoacali lupinky, ma byt hned po nas asi za 10 minut dalsi obrad, tak proste nevim :-( , pokud to nedovoli, bude mi tomoc lito, nebot neterinky se na to opravdu moc tesi. Jakou byste navrhli variantu ? Az vyjdeme ven ?
Odpovědět
Profilova fotka
Bendul - než Vás vyfotí, než Vám všichni pogratulují... tak to určo někdo stihne smést ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
silent- no to abych nekomu strcila pod saty smetak :-) , no radeji se zeptam, je to na zamku,tak at neni zbytecna ostuda :-) , dekuju.
Odpovědět
Profilova fotka
No však na tom zámku určo dajaký smeták bude k dispozici a bylo by ;-) Ale myslím, že by to mohl smést i přímo někdo ze zámku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, chtěla jsem se ještě zeptat na takovou spíš technickou věc, která se taky týče těch okvětních lístků.. Nevíte, zda se můžou ty plátky koupit dlouho dopředu?? Nebo mají nějakou "trvanlivost"? Protože bych si ráda některé věci už kupovala dopředu s předstihem, ať toho není pak moc najednou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Chickkky - já měla látkové ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kup si latkove,... vydrzi dlouho, nemrdi a pak je muzes i prodat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já nemám co prodat, vše zůstalo v zahradě zámku :-D
Odpovědět
tak já budu mít extrém - dvě družičky a dva "družičáky" :-D Jára má dvě malý sestřenky, ty půjdou úplně první a budou házet kytičky. Pak půjde ženich s maminkou, pak celý průvod a nakonec můj malý bráška ještě se synovcem, oba zase s košíčkem, nebo možná s bublifukem, a po nich my s tátou. Ať si děcka užijou :-D
Odpovědět
Profilova fotka
silente- hi tak nakonec to vypada,ze mi pujci kamaradka deti svy sestry,ale nikdy nas jeste nevideli tak doufam ,ze se nas nebudou bat. Taky se ma vdavat v dubnu jako ja ,a prej uz se na to deticky moc tesi-tak si je asi pujcim. Jinak mi nezbyde fakt nic jineho a reknu nejakym kamoskam,ale do toho se mi moc nechce i kdyz u tebe to nevypadalo spatne :-D . Uvidim ,necham tomu volny prubeh ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kacenka - raději strč klukům košíčky, s bublifuky by mohli upadnout ;-) Renatica - no vida! :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?