Družička chce kratší šaty. Můžou být do kostela?

Profilova fotka
ahoj chci se zeptat za družičku nám jde moje sestra a chtěla by kratší šaty můžou být do kostela nebo si má vybrat delší šaty najdete v albu...
Odpovědět
zaleži jak ktatke ? po kolena , pod zadek ??a bude mit silonky ?
Odpovědět
záleží na délce, prodloužené tílko fakt nejsou šaty...nevím proč by krátké šaty nemohly být do kostela, klidně můžou
Odpovědět
podle mě by akorát neměla mít do kostela odhalená ramena, ale bůhví jestli si to nepletu zase s východem;-) Jinak krátkou sukni mít může (se silonkami! ), naopak jediný kdo by měl mít dlouhou sukni je nevěsta-velké družičky jí mají mít vždy o něco kratší.
Odpovědět
Profilova fotka
ano silonky mít bude, bez nich prý nepůjde :-D děkuji Vám moc
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží, jak jsou dlouhé, měly by být aspoň po kolena. Já jsem tedy viděla spoustu družiček v dlouhých šatech a vypadalo to moc hezky. Tím, že mají aspoň jedno ramínko, nepůsobí tak odhaleně, ale stejně bych zvážila na obřad nějakou šálku na ramena. Ale to bych probrala především s knězem, co on na to, každý kněz má jiná pravidla
Odpovědět
Profilova fotka
Taky sem o tom přemýšlela že se ho na to optám.
Odpovědět
Oficiálně platí, že do kostela mají být zahalená ramena a kolena (tj. tílko a kraťasy fakt nestačí). Jde především o vkusnost. Krátká sukně bývá tolerována. Pokud můžu radit, tak se snažte, aby holky prostě nebyly moc nahé. Pokud mají krátké šaty, tak jim dejte alespoň šálu přes ramena. To je důležitější než měřit s pravítkem v ruce co je moc a co málo. Opravdu krátké minišaty na ramínka jsou opravdu nevhodné. Ke kostelu hold patří i nějaký bonton.
Odpovědět
Ty šaty co máš v albu by neměly být problém, a s šálou přes ramena nebo bolerkem jsou více než v pořádku.
Odpovědět
Profilova fotka
Teď jsem pročítala nějaký svatební časáky a podle Špačka by VŠECHNY přítomné dámy měly mít krátké šaty (myslím vkusně krátkě, délka ke kolenům). Ale nevím, jak je to se svatbou v kostele... Dlouhé šaty a bílou barvu smí mít jen nevěsta, černou nikdo (kromě chlapů samozřejmě).
Odpovědět
Měli jsme obřad v kostele a moje svědkyně měla krátké šaty. Nemyslím si, že je to něco nevhodného, když jsou vkusné. Ramena měla zakryté šálou. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
podle debaty usuzuji, že by asi nevěsta odhalená ramena mít nemělo, co?
Odpovědět
Profilova fotka
@neige12 Do kostela by si měla nevěsta ramena zahalit ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My jsme měli svatbu v kostele, družičky jsem měla 4, tři z nich si vzaly bolerka, jedna ne a šaty měly cca kolenům, můžeš se kouknout do mého alba a myslím v poho
Odpovědět
Teda holky, tak teď jsem dost vyplašená, protože nechci mít klasické dlouhé šaty, ale labutěnky ... Prostě retro sukně nad kotníky a korzet bez ramínek - tudíž odhalená ramena a budu mít buď krátký závoj, nebo jen závojík přes kukadla ... :-N Tak snad mě nevyženou ...
Odpovědět
@ellae Délka sukně je úplně ok. Nevhodné jsou mini hodně nad kolena. Pokud by sis vzala maličké bolerko tak by to bylo super. Pokud ne ,tak tě pan farář nevyžene , ale úplně košer to taky nebude. :-)
Odpovědět
@ellae radši si ještě něco pořiď, třeba bolerko nebo aspoň nějaký šál, který můžeš po obřadu sundat. Co jsem zažila, tak faráři mají s odhalenýma ramenama docela problém ;-) Nevím, jestli všichni, ale stát se to může. Nebo se pak zeptej přímo toho, co vás bude oddávat, ať víš, na čem jsi.
Odpovědět
Kamarádka se vdávala v červnu a její svědkyně měla mini (do půl stehen) a na ramínka, ničemu to nevadilo, nikdo se nad tím nepozastavoval.
Odpovědět
Děkuji vám holky moc, ona by se nějaká decentnost v kostele měla držet viďte ... :-N Ale ulevilo se mi ohledně délky šatů ... Jak jsem psala a mám je ve svém profilu, budou max do půli lýtek, takže by to neměl být problém, ale s tím bolerkem to máte pravdu, ještě něco takové najít ... 8-(
Odpovědět
@ellae Ty tvoje vybrané šaty jsou fakt nádherné. Bolerko by stačilo třeba jen tylové ,aby tam byl aspoň ten náznak zakrytí ramen. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?