Básnička pro družičku

ahoj holky, prosím, neznáte nějakou pěknou básničku co říká malá družička ženichovi když si přijde pro nevěstu?? děkuji :)
Odpovědět
U nás neříká básničku malá družička, ale neprovdaná mladá žena, když připíná ženichovi korsáž. Mluví se tam o věnečku zeleném (symbol nevěstina panenství, které ženichovi obětuje), neznám to přesně, a ženich jí za to dává určitý peněžní obnos. Ty peníze pak dostane nevěsta jako "odškodnění" a schová si je někam za podvazek nebo za lem punčoch. Tak nějak mi to dneska líčila moje babča.
Odpovědět
aha :) mé sestřence říkala básničku malá družička (6let) a to nějak... já družička malá ráda bych se vdala takovemu ženichovi hubičku bych dala..... a tak jsem myslela jestli nejsou i jiné básničky... aby mi neříkala stejnou :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ahoj holky ja Jako mala rikavala basnicky na svatbach (sluzba zdarma pres matriku) a pani matrikarka mi jich poskytla nekolik co Jsem se naucila a nevesta se zenichem si mohli predem vybrat. Bohuzel si je nepamatuji jelikoz uz to je moc let. Jedna zacinala slovy: "stalo mi to za to, ze Jsem slapal blato...." A pak neco o neveste co mi stala "za to" :) zeptejte se predem vasi matrikarky, treba bude mit nejake basnicky pri ruce.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?