Změna dokladů po svatbě. Jak a do kdy se to má udělat?

Ahoj vsem , vite nekdo jak a do kdy se musi vymenit dsoklady ? Pani matrikarka nam rekla , ze na oddaci list maji 30dnu . Pak bych vymenila obcanku a ... Musim treba na VZP a CSSZ osobne ? Jsem ossv .
Odpovědět
1
2
18
ahoj, me by zase zajimalo, jestli mi obradu tu obcanku znehodnoti prestrihnutim, nebo ne? kvuli svatebni ceste, jestli nani muzu vycestovat nebo musim na pas???
Odpovědět
Profilova fotka
no tak to jsem řešila včera...mám totiž prošlý pas a byla jsem se na to zeptat, řekli mi, že do Řecka sice můžu na občanku...ale po svtbě mi ji ustříhnou...takže bude neplatná...takže pas mít musim!
Odpovědět
holky, taky tohle resim. jak si po svatbe udelam pojisteni na svatebni cestu??? na starou karticku pojistence?? budu teda delat, jako kdyz vdana nejsem??
Odpovědět
Profilova fotka
jojo...myslim, že to všechno platí ještě tři měsíce po svatbě!!!! nikde se tě na to ptát nebudou! Mě jen štve, že si teď musim nechat udělat pas na staré jméno...kvůli cestě...a pak znovu nový s novym jménem! :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, tak my jsme po obřadu společně s přesřihnutejma občankama a zelenejma lístečkama s novými údaji dostali lísteček, že je potřeba do 15. dnů zažádat o novou občanku. Oddací list nám poslali ani ne za týden. Ještě jsme tam teda nebyli, snad to stihneme v pondělí. Jinak kartičku pojištěnce jsem si byla vyřídit včera, stačí na to jen ten zelenej papírek. Vystaví ti náhradní papír, kterým se můžeš prokazovat a novou kartičku pošlou poštou. ohrizek: řekla bych, že to budeš muset všechno oběhat osobně. Nemyslelas tím ossv spíš osvč?
Odpovědět
Profilova fotka
diskuse je je již zde http://www.beremese.cz/forum/show.php...
Odpovědět
Myslela jsme osvč , nejak mi utekli pismenka ... Nam rekla matrikarka , ze mame vse vyrizovat az s oddacim listem . Nechce se mi na ty pojistovny osovne , kazda je jinde - jsem s Prahy zapad . Take nevim co s zivnostenskym listem - musim mit asi novy , ze ? Predem vsem dekuji za tipy .
Odpovědět
Profilova fotka
ohrizek: živnosťák asi určitě budeš muset mít nový. Manžel je taky osvč a měnil si trvalé bydliště až teď, protože se mu to všechno nechtělo obíhat 2x a musí si vařídit taky nový, protože je to fakturační adresa. A ty máš jiné jméno, tak to je ještě důležitější. Je to hrůza, co všechno se musí oběhat :-p Ale lepší si to vyřídit hned, než pak platit někde pokuty za prodlevy...
Odpovědět
Nekde jsme cetla , ze za pas je pokuta az 10 000kc ! Take jste cekali az van prisel oddaci list ?
Odpovědět
Profilova fotka
jak - za pas je pokuta? když co???
Odpovědět
Nektera nevesta si nevymenila pas a pry platila 10 000kc pokutu . Ja bych si pas take nemenila , nemame v planu jed do ciziny , ale nechci dostat pokutu . Az pujdu na matriku u nas na vse se zeptam . Vse by melo byt vymenene do 15dnu , ale nekdo rika od svatby , nekdo od dodani oddaciho listu ... Tak ja cekam na oddaci list , pak pujdu pro obcanku a uvidim . Ptala jsem se i kamaradek , ktere jsou uz vdane , ale jak se vse meni - tak sami nevedeli ...
Odpovědět
Profilova fotka
Ale ne... já si ho nechám na nové jméno, taky až se budeme někam chystat! Tvou povinností přece není mít pas! To je podle mě hloupost, to muselo být ještě nějak jinak!!!! ne?
Odpovědět
Článek se načítá
Take necham pas jako posledni , snad pak nezapomenu ... Nikdo proste nevi jak a kdy . Ted jsem si zjistila telefony na pojistovny a skusim tam v pondeli zavolat , snad to budou vedet primo tam . Jeste schanim cislo na zivnostak a take me napadl financni urad . Diky memu ,,podnikani ,, toho mam vic nez je zdravo !
Odpovědět
Profilova fotka
k vydání pasu totiž potřebuješ jen občanku...a tam neni přece napsáno datum svatby...takže každýmu může být šumák, jestli už máš jiné jméno tři roky nebo dva dny!!!!! ;-) To s tou pokutou je blbost!
Odpovědět
saruna diky za debatu ... Ja ti preji hodne stesti a at se vam svatba povede co nejvice podle tvych predstav . Uz mas vse zajistene vymyslene a tak ?
Odpovědět
Profilova fotka
jojo, většinu ano! A to co ne, tak se stejně dá řešit až těsně před...takže teď je takové volnější období ;-)
Odpovědět
miluse: to je hezky,ze se to resi na tom odkaze co si posilala,ale to si pisou nevestinky slovenske a asi nemaji stejny zakony jak v čr ne??????? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, tak já taky právě řeším doklady a začala jsem tím, že jsem si vyzvedla oddací list, s ním jsem šla zažádat o OP a změnu trv.pobytu, až mi zapsali pobyt, tak jsem si mohla zažádat o pas, na pojišťovnu jsem zašla taky, dostala jsem papír o změně. O řidičák si můžu zažádat až s novou op. Ale tento postup (jak jsem zjistila je různý - ne každá pobočka úřadu vám vyhoví, radši vás pošlou třeba někam na centrálu, kde to třeba jde naráz...) Na ustřihlou OP jet do ciziny nelze (ani do SR), takže pouze s CP, ten je platný ještě 3 měsíce po sňatku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se ptali přímo paní matrikářky, jedeme hned druhý den do Maďarska, takže na ustřižené občanky se opravdu nedá jet nikam, je potřeba vyřídit pas (aktuálně stojí 600,-), ale jinak platí že do 3 měsíců od vydaní oddacího listu je potřeba ho vyměnit, ale kdo ho ještě v dnešní době potřebuje že... Pokuta by za to být neměla, ale ani paní na magistrátu kde jsme ho vyřizovali nám to nebyla schopná říct :-|
Odpovědět
Ja si o ridicak zadala s ustrizenou OP, ale je fakt, ze jsem nemenila trv. pobyt, pouze prijmeni.
Odpovědět
Profilova fotka
To je vtipné, já jsem řidičák na konci dubna teprve dostala nový a za chvíli si půjdu žádat zase :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ziraf - jojo, to být může, mě ŘP na našem pidi úřadu vyřídí až s OP (právě kvůli pobytu) ale na hlavní centrále by mi to vyřídili hned, fakt to maj supr podchycený :-N
Odpovědět
já si měnila řidičák loni když jsem měnila trvalý pobyt, ten samý den sem si žádala o občanku takže mi k tomu dali tu kartičku se změnou a řidičák mi bez problémů vyřídili. Je třeba mít u sebe tu kartičku co jakoby nahrazuje starou občanku a měli by na to vyřídit vše.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě taky na úřadě nebudou mít rádi... Nechám si totiž po svatbě trvalé bydliště u rodičů, kvůli stýpku ve škole, takže až dostuduje, pudu tam znova :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A jak je to se změnou trvalého pobytu. Ten Vám změní na počkání, nebo jak? A pak s novou adresou a oddacim listem teprve žádat o novou občanku? =-)
Odpovědět
Já budu mít asi stejný problém jako puspiik. Ihned po svatbě si budeme měnit i trvalé bydliště do nového bytu. Takže mám jít s oddacím listem a starou občankou se přihlásit a teprve potom si jít vyřídit novou občanku?
Odpovědět
trvalý pobyt nám měnili přímo na matrice, vyplňovali sme to rovnou v těch formulářích, tohle by mělo být stejný, jen změnit i jméno a přiložit ještě oddací list, mělo by to myslím stačit a rovnou dostanete novou občanku
Odpovědět
Když mění trvalé bydliště, taky stříhají roh občanky. Naši si teď měnili trvalé bydliště oba. Takže to udělejte naráz. A do žádosti potřebujete potvrzení majitele nemovitosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že se přijde s oddacím listem a řekneš, že chceš změnit zrovna i trvalé bydliště... A pak si ji jenom za 30 dní vyzvedneš. Do té doby budeš mít tu starou ustřihlou a k ní - řekla bych - dva lístečky... To ti snad udělají naráz, přece tam nebude každý chodit tolikrát, to by jim z toho kleplo...
Odpovědět
Profilova fotka
No, moc moudrá z toho nejsem. Tak se radši optám na matrice jak to udělat :-) To bude nejlepší.
Odpovědět
1
2
18
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?