Žiju v zahraničí, svatba bude s čechem v Čechách, jak s doklady?

Profilova fotka
Zajímalo by mě, jestli stihnem vše vyřídit do 3 týdnů ( občanku, pas, řidičák). Musíme se totiž 3 týdny po svatbě vrátit zpět. A další věc, musíme ohlašovat změnu stavu a ja příjmení na zdravotní pojišťovně a na sociálce i když s nima defacto nemáme uz nic společného? Zdravotní pojištění mame pozastavené a na socialce by ta zmena mela probehnout automaticky, ne?
Odpovědět
Protože jste oba Češi, tak jen občanku, vyplněné papíry k svatbě. Do 8 dnů po svatbě se musí hlásit všechny změny na úřadech. Nic neprobíhá automaticky. Takže ohlásit na zdr. pojišťovně, sociálce pokud to tam neohlásí zaměstnavatel sám. Vyřízení občanky a cestovních dokladů je 30 dnů. Nebo za příplatek rychleji. Na všechno bych se zeptala na matrice, tam budou vědět všechno podrobně co a jak se má zařídit a za jak dlouho.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si nechávala dělat novou občanku 1.7.2014 a včera 15.7.2014 jsem si ji byla vyzvednout, tj. přesně za 2 týdny. Doba vyřízení nového pasu či občanky je závislá na aktuální vytíženosti - tu Ti v době podání nikdo (ani matrikářka, ani paní při nabírání nových dokladů) nezaručí. Co se týče nového řidičáku, tak k vystavení nového by jim měly stačit staré doklady s "papírkem" o změně údajů. Bohužel na mnoha odborech dopravy jim to nestačí a chtějí nový OP. Takže na příslušný odbor dopravy bych zavolala a informovala se dopředu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?