Zadost o uzavreni snatku a osvedceni pro cirkevni snatek - POMOOOOC

Profilova fotka
Mile damy, potrebovala bych radu. Mame totiz dvojity problem. Za prve zijeme v zahranici ( svatba bude probihat v Praze), takze nemuzeme litat xkrat na urad a za druhe bude nas obrad cirkevni. Pro cirkevni snatek tedy musime na matricnim urade predlozit Zadost o uzavreni snatku a na zaklade toho nam urad vyda osvedceni pro cirkevni snatek. Moje otazka je - Muze za nas nekdo ( treba svedek, zaroven i bratr) predlozit zadost ? A za druhe - vydava urad osvedceni na pockani ? Jde mi totiz o to, jestli budeme muset do CR letet jeste dvakrat pred svatbou ( s zadosti a pak pro osvedceni) a pak jeste na svatbu. Mockrat dekuji vsem, kdo mi dokazi poradit.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, myslím, že nebude od věci zkusit předem zavolat na matriční úřad a poptat se přímo jich. Až poté, bych zkoušel hledat další varianty (občas se učedníci kroutí, kvůli tomu, že je to pro ně více práce.. nebo že se s podobnou situací zatím nesetkali). Přeji ať to dobře dopadne :)
Odpovědět
Pokud mu dáte plnou moc, kopie občanek a rodných listů (asi budou potřeba notářsky ověřené nebo originály), matrika by to měla respektovat. Žádost o uzavření sňatku by Vám měla vystavit církev, která Vás bude oddávat, tu spolu s vyplněným dotazníkem o vstupu do manželství (ten musíte oba podepsat, ale matrika Vám ho může poslat třeba emailem) a plnou mocí zanese Váš bratr na matriku. Nejlepší je tam ale dopředu zavolat. Možná se budou trochu cukat, ale nemají důvod to nepovolit. U nás se to tak nakonec povedlo, i když první odpověď byla razantní ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Pardon, přepsal jsem se místo učedníci jsem myslel úředníci :)
Odpovědět
Já to řešila tento týden, volala jsem si na matriku a musíme dojet osobně ( naštěstí jen 60 km). Musíme mít u sebe občanky,rodné listy(original),jméno a datum narození svědků a jména rodičů. Tam to všechno vypíšeme a podepíšeme a oni to předají faraři. Taky jsem se ptala jestli tam můžou dojít rodiče a řekla ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@rubi Osvědčení lze vystavit na počkání, ale záleží na aktuální vytíženosti matriky. Rozhodně doporučuju zavolat / napsat na příslušnou matriku podle místa obřadu, zeptat se jich, domluvit se s nimi.
Odpovědět
Zajimalo by me,kdy je potreba zajit na matriku,kdyz mame svatbu v srpnu? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verunecka30 Osvědčení je platné 6 měsíců od data vydání. Můžete pro něj vyrazit hned.
Odpovědět
Dobře, děkuji :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?