Žádost o povolení uzavřít manželství na kterémkoli vhodném místě: Jaký napsat důvod?

Profilova fotka
Ahoj všem. Chci se zeptat, jaký důvod jste uvedly v dotazníku o povolení uzavření sňatku mimo úřední místo? Nějak nevím co napsat? ( Napsala bych, protože naše radnice je tak hnusná, že bych se radši vdávala kdekoliv jinde jen ne tam, ale to asi není úředně vhodné :-D )
Odpovědět
Ahoj, já bych napsala jako důvod: "Chceme se vzít v (doplň místo, kde chcete obřad)" a je to ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bych to neřekla, ovšem je zvláštní, že po vás něco takovýho chtěj...
Odpovědět
napsala bych "osobní důvody". co je jim po tom :-) nepamatuju si ale, že bychom něco takového vyplňovali a jestli tam taková kolonka byla, tak určitě zůstala prázdná
Odpovědět
Týý jo, my tam tuhle kolonku vůbec neměli... a to se taky bereme mimo úřední místo :). Hmm, jiný kraj - jiný mrav :). Já bych napsala "blízký citový vztah k vybranému místu", a nebo prostě "přání novomanželů" :). Tečka, je to Vaše věc :).
Odpovědět
To je pro mě taky novinka. Tuto kolonku si nevybavuju. Vím jen, že jsme psali kde, ale proč určitě ne :-) A ani jim nepřišlo divné, že chceme jiné místo. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych napsala, že jsme se s partnerem rozhodli pro naše vysněné místo :-) . Takže přání novomanželů :-)
Odpovědět
Já bych přiložila podotázku. Bereme se na louce, kde není naprosto nic, natož adresa. Co mám jako do toho dotazníku napsat? :-D Napadá mě leda číslo parcely, ale to bude vypadat hezky blbě, že sňatek uzavřen na parcele198/14 k.ú. Držková. Nějaké tipy nebo zkušenosti?
Odpovědět
Profilova fotka
Vyhláška č. 207/2001 Sb., kterou se provádí zákon č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu a příjmení a o změně některých souvisejících zákonů: § 9 Uvedení místa matriční události (1) Místo matriční události se v zápise uvede a) názvem obce, a je-li členěna na části, též názvem její části, popřípadě i názvem katastrálního území, a číslem popisným nebo evidenčním; shoduje-li se název obce s názvem části obce, část obce se neuvádí, b) v hlavním městě Praze názvem části obce, katastrálního území, číslem popisným nebo evidenčním. (2) Nemá-li místo matriční události číslo popisné nebo evidenční, připojí se k názvu obce bližší označení místa matriční události. U místa uzavření manželství nebo vzniku partnerství lze vedle čísla popisného nebo evidenčního připojit bližší označení místa. Prostě musíš použít nějaké bližší označení, lze použít i nějaký místní název - např. louka Na Stráži, louka za tratí, louka pod Viničním Vrchem (co já vím...)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?