Za jak dlouho starosta odklepne mimořádný termín svatby?

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s tím, jak dlouho se čeká, než starosta odklepne mimořádný termín svatby?? My měli mít původně svatbu na jiném místě, tudíž u jiné matriky, tam jsme měli domluvený termín 16.4.2011 už asi od října 2010. Ale museli jsme změnit místo hostiny a i obřadu, jenže tady u nás je pro ně sobota 16.4.2011 mimořádným termínem, protože oddávají jen 2 soboty v měsíci a 16.4. právě ne. Paní na matrice nám řekla, že musíme napsat žádost starostovi... po 14 dnech stále žádná odezva a svatba by měla být už za dva měsíce :-| Jsem už dost nervózní, protože na 16.4. zůstalo všechno zařízené..hudba, fotograf, dort, zákusky, květiny, ...teď už i jídlo...
Odpovědět
Profilova fotka
@paju85 A nemůžeš si tam zavolat? To bude asi nejrychlejší a budeš mít nějaké info...
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě bych tam taky zavolala, že to potřebuješ vědět kuli dalšímu zařizování. Jinak nám termín - sobotu schválili hned a ne starosta ale matrikářka - akorát jsme si připlatili.
Odpovědět
Paní na matrice mi řekla, že musíme poslat žádost starostovi a tam to probíhá následně: paní asistentka starosty dopis otevře, on musí žádost schválit, asistentka musí zavolat na matriku a z matriky paní zavolá teprve nám, že si máme přijít podepsat papíry, že ten termín chceme... takže někam volat je asi bezúčinné... :-p
Odpovědět
@mmmura Jinak platit za ten obřad budeme taky, i když v ten den už mají i další svatbu a oba jsme z města, kde by nás měli oddat..
Odpovědět
Profilova fotka
tak držim palce - asi fakt nezbyde nic jinýho než čekat no.
Odpovědět
@mmmura Díky! Není nad to, pořád něco měnit (a to ne kvůli nám) a nakonec čekat, jestli nás vůbec oddají..chjo... :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych teda zavolala starostovi (resp. jeho asistentce), snažila se být milá a dozvědět se, jestli vám ten termín schválil.
Odpovědět
@civet Na telefonu nikdo nereaguje, zkusila jsem mail, tak uvidím :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@paju85 volalas tam jednou nebo jsi to zkoušela víckrát? Já bych teda na úřady zkoušela volat spíš ráno - v 8 a pak třeba v 9 a odpoledne kolem 14:30. To mi přijde jako časy, kdy je šance, že někoho chytíš. jestli jsi volala v 1 odpoledne, dost možná někdě obědvali.
Odpovědět
@civet Víckrát jsem to zkoušela, ale teď jsem se dozvěděla od známé, že ta moje žádost se prý musí první projednat na nějaké schůzi... opravdu bych nevěřila, že s tím budou dělat až takové ciráty.... :-p
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Vím, že jdu pozdě, ale třeba se někdo setká s podobným problémem: Tohle jejich řešení žádosti je nějaké podivné. Žádost o jiný termín probíhá ve správním řízení a je to záležitost MATRIKY, nikoli starosty. Nikdo jiný než matrikář(ka) o tom nemůže vydat rozhodnutí. (Že se matrikářka musí domluvit se starostou či jiným oddávajícím, zda má v požadovaný termín čas, je věc jiná... To jen asi pan starosta chce být důležitý...) Osobně bych žádost adresovala na matriku, aby si ji tam předali - to už je jejich věc, aby se domluvili. Matrika pak musí do 30 dnů vydat rozhodnutí, zda povoluje, nebo nepovoluje. Ve složitějších případech má na to až 60 dnů, ale tenhle případ to rozhodně není.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?