Vyřizování dokumentů přes velvyslanectví

Profilova fotka
Je tu někdo, kdo si papíry ohledně svatby v zahraničí nevyběhával osobně? Při své několikadenní návštěvě ČR jsem došla na matriku vyřídit si to Vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství, kde jsem je požádala, aby si ten dokument udělal kolečko úřední cestou, nikoli tak, že bych objížděla tři úřady ve třech (od sebe celkem vzdálených) městech. No, a až ten papír bude mít apostilu, tak aby ho poslali na místní velvyslanectví, kde si ho vyzvednu a zaplatím. Jak dlouho to kolečko bude trvat? Neztratí se ten papír někde?
Odpovědět
ahojky budu si to taky vyrizovat v srpnu na matrice to ti neudelaji na jednom urade vubec nevim jak to chodi
Odpovědět
nechci te strasit ale zasla bych se co nejdriv zeptat na urad co potrebujes za papiry
Odpovědět
apostila 45 dnů !
Odpovědět
Profilova fotka
@xdany me vyrizovala apostilu sestrenice a mela to za par minut hotove!
Odpovědět
Profilova fotka
@1110veronika Myslím si, že dokumenty pro svatbu v čr jsou odlišné od dokumentů pro svatbu mimo čr s cizincem. @kokodak1 Paní na velvyslanectví říkala, že čekají až se jim těch dokumentů nahromadí víc než to pošlou...nechávala sis tu apostilu někam posílat? @romiudirk Věřím, že kdybych to vyřizovala osobně, tak to bude hnedka...že nemají důvod s tím otálet. Mě by hlavně zajímalo, jestli někdo má zkušenost s tím, že si ten papír přeposílaj úřady mezi sebou, jestli se to někde neztratí, protože si nějaká paní s tím nebude vědět rady. (Na místní matrice to na krajský úřad nechtěla posílat a pořád mi tvrdila, že si tam mám dojet a já jí tlumočila informace z velvyslanectví, že mám právo požadovat, aby to tam poslala.) Navíc jsem si nezapsala evidenční číslo, tak nevím, jak ten dokument budou hledat až jim budu volat a ptát se, jestli už to poslali dál.
Odpovědět
v kazdem state chteji neco jineho a pretlumocene do jineho jazyka s apostilou ja jsem jeste nezacala jelikoz v srpnu jedu do ceska tak to oblitam chtela jsem jen info ze jsi psala ze musis oblitat i jine urady myslela jsem ze v jednom ti to udelaji abych to nemusela vyrizovat pres velvyslanectvi trva to dyl me rekly 6-7mesicu to trva nez ti dorazi vsechny papiry sla jsem na urad a chteji po me jen dva papiry vyrizene s apostilou a pretlumocene nic vic takze radsi zajedu do ceska to vyridit je to rychlejsi aspon tak mi to bylo receno jelikoz kazdy stat je jiny takze terminy cekani mozna u tebe bude kratsi na urade by ti mely rict vse co potrebujes ztratit by se to nemelo jelikoz jsou to doklady myslim kdyz jim reknes jmeno prijmeni a jine daty bude jim to stacit aby se podivaly je to tezke vyrizovat papiry pres telefonaty
Odpovědět
@xdany Ahoj, muzu se zeptat, kde budete mit svatbu? Mne totiz hlavne kazdy urad rika neco jineho - neco jineho matrikarka a neco jineho na ambasade v USA a obe psaly, at si to jeste zjistim na urade v miste svatby, tak vubec nevim, jestli ty papiry s apostilou mit nebo ne... taky jedu do Cech jen na par dni v srpnu a opravdu se mi nechce objizdet tri urady + zenich jeste dva urady navic, abychom to meli pak zbytecne... Jinak mne matrikarka rekla, ze kdyby to posilali, tak na to ma kazdy urad 30 dni. Svatbu mame take v rijnu, ve Vegas, tak nechci riskovat. Ale pored nevim, jestli to opravdu potrebuju nebo ne - na urade ve Vegas, kde se vydavaji Marriage licence, pisou, ze staci jen pas a vyplnit jejich zadost. Nechce se mi tomu verit, ze by to bylo tak jednoduche pred obradem...je to mozne? Nevite nekdo?
Odpovědět
Profilova fotka
@ssara161 Svatba bude v Estonsku, takže to papírování není nijak komplikované. Jo, to oni na to mají 30 dní, ale neměli by to zbytečně protahovat :) (dokonce je na to i úřední termín). Paní na ambasádě říkala, že když to budem vyřizovat čistě přes ambasádu, tak 2 měsíce. Ale tím, že jsem na první úřad došla sama, tak nevím, jak dlouho to bude trvat, jestli to bude kratší nebo ne. Možná, že jsem měla překonat nechuť jezdit po čr a vyřídit si to, byla bych klidnější. To je zvláštní, že ve Vegas nechtějí žádné potvrzení toho, že už nejste vdaní/ženatí s někým jiným. Papír potvrzující tohle někde v tom procesu bude potřeba vyřídit, podle mě.
Odpovědět
Profilova fotka
@romiudirk Kde se přesně vyřizuje ta apostila? Docela bych tam rodiče poslala s rodným listem, aby to nešlo přes ambasádu a bylo to tak rychlejš hotový.
Odpovědět
Profilova fotka
@xdany ministerstvo zahranicnich veci Loretanske namesti 101/5 ale odtod me poslali kdyz pujdes k hradu a postavis se pred branu zady tak porad rovne tam uz je cedulka vydavani apostili
Odpovědět
@xdany no me to taky prekvapilo, ale prave primo na webovkach uradu ve Vegas pisou, ze nepotrebuji potvrzeni, ze je nekdo rozvedeny, jen v zadosti o licence vyplnit datum a misto, kde k rozvodu doslo...ja myslim a doufam, ze je to tim, ze Vegas je druhe nejcastejsi misto na svete, kde se konaj svatby, tak se snazi ten process ulehcit. A hlavne ze se pak na pripadny podvod prijde pri legalizaci manzelstvi v dane zemi, kde ti dva zijou... Jinak s tim rodnym listem pozor, mne matrikarka rikala, ze je na toto kolecko uradu potreba format A4, at si take necham vystavit novy a s tim rodnym listem a vysvedcenim o pravni zpusobilosti vse obeham... Ty sis cetla na Estonskych webovkach, ze po vas ty doklady budou chtit?
Odpovědět
Profilova fotka
@ssara161 Zašla jsem na ambasádu se poptat, pak zběžně pročetla požadavky estonsky - souhlasilo to, tak jsem to nechala bejt a věřím paní na ambasádě. Rodný list - nechala jsem si udělat notářsky ověřenou kopii (u notáře nebrali plateb. karty!!!???), tu pak soudně přeložit a teď mi ho buď rodiče pošlou a velvyslanectví ho zase pošle do čr pro apostilu nebo si rodiče udělaj výlet do prahy... Napadá mě, že pokud se manželství legalizuje, tak to možná fakt bude jen tak jednoduchý :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Sice pořád to Vysvědčení o práv. zp. k uzavř. manž. nemám v ruce, ale všechny úřady se dušují, že to poslali dál...už by ten papír měl být někde v diplomatické poště. A táta se nakonec uvolil, že s rodným listem pro apostilu do Prahy zajede. x-) Zdá se, že podzimní svatba bude 8-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?