Výměna dokladů... pomoc!

Určitě už na toto téma diskuze existuje, ale příjde mi, že ta diskuze má snad 200 stránek, tak zakládám novou, snad to nevadí :-) Chtěla bych se zeptat, jak to chodí, když si chci zároveň se jménem změnit trvalé bydliště? Je to tak, že musím počkat 14 dní na vydání oddacího listu, a až pak můžu něco začít měnit? Nebo už můžu něco měnit s ustřiženou občankou a dokladem o tom, že čekám na oddací list? Co bydliště? Mám v tom hrozný zmatek...a na matrice mám pocit, že se nic nedozvím, protože oni tohle řeši každý den, je to pro ně samozřejmost a jim je všechno jasný, tak to nevysvětlujou polopatě, a já to potřebuju polopatě :-) Díky za rady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine dostaneš doklad o změně údajů, s ustřiženou občankou a tím dokladem dojdeš na matriku, kde požádáš o novou občanku a rovnou nahlásíš změnu bydliště. Jakmile budeš mít novou občanku, půjdeš po ostatních věcech :)
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine my dostali oddaci list hned a uz si presne nepamatuju, jestli jsem ho pri zmene trvaleho bydliste potrebovala... zajdes na urad v miste noveho trvaleho pobytu, tam ti ustrihnou druhy roh obcanky, zaplatis 50Kc a dostanes myslim zluty listecek o zmene. Se mnou jeste byl svagr, na ktereho je dum psany. Pak si zajdes zadat o novou obcanku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jak jsteřešily řidičák až s nou občankou??to samé bude asi banka, pojišťovna atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@katulkazmrzka ridicak jsem resila s novou obcankou, ale mam pocit, ze kamaradka si ho vyridila jeste s tou starou s ustrihanymi rohy. V bance chteli novou obcanku, aby si zapsali cislo, pojistovnu jsem vyresila pres e-mail myslim s naskenovanym oddacim listem a tim listeckem o zmene pobytu, ale taky uz si nejsem uplne jista. Jinak o novy OP jde zazadat na prislusnem urade kdekoliv po CR a muzes i nahlasit, kde si chces novou obcanku vyzvednout. O novy ridicak se zada podle mista trvaleho pobytu.
Odpovědět
Profilova fotka
@katulkazmrzka já osobně si nejdřív oběhla OP a pak všechno ostatní až s novou OP, protože někde ti uznaj starou občanku, někde oddací list, někde chtějí novou.. s novou OP máš jistotu :)
Odpovědět
Diky vsem, uplne jsem zapomnela podekovat za odpovedi :-) Uz je mi to jasnejsi!
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine neni za co ;-) ja se toho vyrizovani po svatbe docela bala, ale nebylo proc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Využiju této diskuze a zeptám se - měla jste některá situaci, kdy Vám zůstalo příjmení, ale měnilo se manželovo??? Co všechno jste v tom případě řešili,měnili apod??? Děkuju :-)
Odpovědět
@ewee89 Tak to je úplně to samé, jen to neoběháváš ty, ale manžel :-) Měl to takhle švagr.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?