Vízum či trvalý pobyt?

Profilova fotka
Ahoj nevěsty. S milým se nám blíží den D a stále nemáme mnoho odpovědí na naše otázky. Jde o to, že já (trvalý pobyt v ČR samozřejmě) žiji v Londýně se svým brazilským snoubencem. Svatba bude v ČR. Ale teď jde o to - po svatbě žádáme o vízum nebo o udělení trvalého pobytu? Či ho drahý dostává automaticky a ani nemusíme zajít na cizineckou/mv žádat? Děkuji Vám mnohokrát za Vaše odpovědi a ochotu pomoci.
Odpovědět
Profilova fotka
@deniseadded mám zkušenost pouze s americkým občanstvím, tak nevím, jak to mají Brazilci, ale myslím, že můžu říct celkem s jistotou, že automaticky vám nic nedají. A připravte si pevné nervy... obvolejte si cizineckou policii a zeptejte se, ať tem nemusíte třikrát, bývají tam šílené fronty! Vy ale chcete žít v Londýně nebo v ČR?
Odpovědět
Profilova fotka
Nejdřív dlouhodobé vízum za účelem sloučení rodiny (občan třetí země), pak dlouhodobý pobyt a po pěti letech trvalý pobyt. A pozor na lhůty, obnovování, změnu účelu, atp...
Odpovědět
Automaticky rozhodne nedostanete nic... musi si zazadat o vizum, nejdriv dlouhodobe nad 90dni, pak casem dlouhodoby pobyt a pak trvaly pobyt.. registrovat se u cizinecne policie atd... Bude to mit jednodussi, kdyz si hned najde praci, to pak zaridi vizum zamestnavatel, ale jinak to bude dost slozity no.
Odpovědět
Nevím, jestli chcete žádat o pobyt tady nebo v Londýně, ale v ČR by měl přítel požádat o přechodný pobyt za účelem sloučení s občanem EU, tj. s tebou. U tohoto druhu pobytu lze již po 2 letech žádat o trvalý pobyt. Výše napsané info o vízech nad 90 dnů a dlouhodobých pobytech platily dřív nebo platí pro ciznce, kteří nemají za příbuzného občana EU. Vízum přes zaměstnání je velmi složité získat a pro vás zbytečné, když hlavním důvodem pobytu manžela bude vaše společnés soužití :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@olsett @katevonf @karlajasmine @emamaira Holky,děkuju vám strašně moc. Vaše příspěvky mi velmi pomohly. Vážím si toho! Jo a ještě něco... šťastné a veselé :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?