V náš vybraný datum radnice neoddává, co ted?

Holky stalo se Vám někomu, že radnice ve Vámi zvolený datum neoddávala? Vybrali jste jiné nebo to jde udělat jinak? :(
Odpovědět
Profilova fotka
Jj, nám se to stalo. Chceme 29.2. a ono je to jak na potvoru v pondělí a bylo nám řečeno, že to je úřední den a nemůžou nám uvolnit matrikářku. Dokonce jsme na to šli i přes finance, že si prostě připlatíme, ale prostě na té radnici to nejde. :( No je to na hlavu, protože jinde to problém podle všeho není. Na druhé radnici musíme počkat až do září než se vyjádří, protože je to až příští rok a dříve to odmítají řešit, ale tam se tvářili, že to už problém nebude, tak snad. :) Pokud je problém s matrikářkou, tak to vyřešit asi nejde jinak než jít jinam. Pokud je to jenom s oddávajícím, ta existují např. unitáři, kteří tě oddají byť nejsi věřící, pokřtěná atd...
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem něco podobného řešila před 11 lety. Chtěli jsme se brát 2.7. na Kačině. Ten den neoddávali. Rozhodující pro nás bylo datum, tak jsme šli na jinou matriku, jen na úřad a ne na zámek. Kdybych to řešila se současnými znalostmi, tak bych nejprve zkusila podat žádost o uzavření manželství mimo úředně stanovenou dobu. Kdyby to nevyšlo, tak bych porozmýšlela, co je pro mne víc - místo nebo datum. A podle toho bych zkusila jinou matriku nebo jiný datum. Do církevního sňatku bych nešla, ač jsem křtěná.
Odpovědět
Nám se to taky stalo. Chtěli jsme svatbu v srpnu, to byla jediná podmínka, žádný přesný termín jsme neměli, no a na radnici nám řekli, že celý srpen se kvůli dovoleným na matrice neoddává... Naštěstí tahle radnice byla jen jednou z několika, které jsme zvažovali, navíc tam byly i jiné problémy, takže jsme šli jinam :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?