Uzavření registrovaného partnerství v Pardubickém kraji

Nemáte někdo zkušenosti s uzavřením registrovaného partnerství v Pardubickém kraji mimo obřadní síň? Dle informací z magistrátu mi bylo řečeno, že to jde, ale pouze ve čtvrtek a za poplatek 5000,- Kč. Ten poplatek ani tak moc neřešíme, ten je v každém kraji zcela individuální, ale spíše nám jde o ten den. Čtvrtek je dost nevýhodný a dle informací lze požádat o udělení výjimky a uzavřít partnerství i jiný vhodný den. Nemá někdo zkušenosti? Protože komunikace s magistrátem v Pardubicích není zrovna ideální, proto se ptám. Díky za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
Registrované partnerství dělá v každém kraji jenom jedna matrika, ve Středočeském kraji je to matrika Kladno. Osobně si myslím, že s tím nic moc nenaděláte, mají na starost celý kraj, takže vstřícnost bych moc nečekala... Co zkusit sousední Hradec Králové?
Odpovědět
@l_a_u to bohužel nejde. Legislativa umožňuje kraj vybrat dle trvalého bydliště jednoho z partnerů. Pro nás tedy přichází v úvahu Pardubický a Jihomoravský. Ještě jsme zkoušeli Prahu a tady problém není. Ale Praha se nám nelíbí.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme dneska byly na matrice v Kladně. Jsme obě Pražandy, ale oddávající z Kladna nám byla vřele doporučena. A musím říct, že návštěvá skvělá! Má toho teda skutečně dost, ale máme svatbu 1.7.2017 a nic nebyl problém. Zaplatily jsme 1.000 Kč za to, že obřad bude jinde než v Kladně a potom na vlastní náklady zajišťujeme odvoz matrikářky na místo obřadu a zpět. Musím říct, jsme šly do svatby ve Středočeském kraji jen kvůli oddávající a jsme za to moc rády! Prý naprosto šílená situace je v Plzeňském kraji... Na jižní Moravě jsou lidé obecně milí, tak tam třeba pochodíte lépe. Hodně štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
@ondras666 S tím trvalým pobytem je to nesmysl. Moje snoubenka má TP v Praze a já v Ústeckém kraji a bereme se ve Středočeském a nic jsme navíc neplatily a nebyl nikde problém. Ještě si znovu projděte znovu legislativu, ať máte lepší přehled. :-) Nic takového se tam zkrátka nepíše.
Odpovědět
Profilova fotka
Aha, to jsem netušila. Já myslela, že to je jedno kde budete obřad chtít, stejně jako u manželství. Ne že to je omezeno trvalým pobytem.
Odpovědět
Profilova fotka
@l_a_u Však píšu, že to omezené nijak není. 😃 Je to stejné jako u manželství.
Odpovědět
Profilova fotka
@teate Už jsem si to našla: Osoby vstupující do partnerství na území České republiky činí prohlášení osobně před kterýmkoli registrujícím matričním úřadem bez ohledu na trvalý pobyt budoucích partnerů. (http://www.mvcr.cz/clanek/uzavreni-re...)
Odpovědět
Profilova fotka
@l_a_u Jó, přesně tak! Super práce. :-) Vzhledem k tomu, že jsme včera se ženou vyřizovaly matriku, tak to byla skutečně nejaktuálnější informace, co jsem měla. :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@ondras666 ahoj, už je to jinak ... jsme obě z Prahy a chceme mít svatbu v Kolíně... takže nás odkázali na matriku na Kladně a tam úžasná oddávající potvrdila, že za námi dorazí a oddá nás tam :-)
Odpovědět
@simajaze díky za odpověď. My už to máme přes měsíc za sebou a podařilo se to domluvit všechno bez problémů.
Odpovědět
Profilova fotka
My se bereme v JMK. A trvalý pobyt tu nemá ani jedna. Žena má v Praze, já mimo ČR. A muset se brát v Praze, tak si radši hodím smyčku. :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?