Upozornění nevěstám. Nezapomeňte si včas vyměnit doklady.

Tento příspěvek je spíše upozornění. Neváhejte a co nejdříve hned po svatbě začněte vyměňovat doklady. Pokud do tří měsíců nevyměníte např. cestovní pas, můžete platit pokutu až 10 000 Kč. Je prý trestné si ho ponechat, i když ještě platí. Sama jsem to nevěděla, až mi přišlo z MěU upozornění o přestupku. Ty sazby pokut jsou opravdu velké....
Odpovědět
1
2
10
Profilova fotka
Já vyměnila,ale ten výsledek.............
Odpovědět
No já byla nemile překvapená, na pas jsem totiž úplně zapomněla, jak ho nepoužívám....Tím výsledkem myslíš fotku???
Odpovědět
Profilova fotka
jo,na MNV,tedy radnici dělají pas bez vyplňování formulářů....nafotili mě tam jako cikánku........
Odpovědět
Fakt???No ani já nejsem nijak fotogenická :-D Ale na nové občance naštěstí vypadám jako člověk :-) Jen taková odbočka: neinspirovala ses se svatebníma šatičkama Divokým andělem??? Něco mi to připomíná :-) Až dneska jsem objevila tvoje album, tak jsem obdivovala jak jsou krásný a originální. To jen tak někdo nemá. Moc sice nechápu ty problémy, co jste měli, ale na fotkách vám to sluší. Krásná svatbička.
Odpovědět
Me cestovni pas prosel den po nasi svatbe, zjistila jsem to nahodou :-) , protoze jsem si ho chtela nechat tak jako tak kvuli jmenu predelat, jedeme totiz jeste na svatebku. Novy pas uz mam, ale jeste jsem ho nevidela :-.
Odpovědět
Profilova fotka
Teda to je hustý taková pálka. Měl by být někde manuál kdy a kde si ty doklady vyměnit. Pro mě je to španělská vesnice už abych začala obíhat kde mi udělají to a kde ono.
Odpovědět
Profilova fotka
misicka455: není to tak strašný, jak se zdá :o)) Spoustu věcí se dá změnit po internetu (zdravotní pojišťovna, různé karty co člověk má). Až budeš mít oddací list, tak začni občankou a pasem, pak ŘP, nakonec banky (na to budeš potřebovat už nový OP). Nic dalšího mě nenapadá. Kreditku i tramvajenku mám na staré jméno a je mi to celkem fuk :-))
Odpovědět
Profilova fotka
no, ale vlastnit pas přece neni povinnost, ne? a po EU se jezdí na OP. Já nějak nechápu, jak/proč mě můžou donutit, si nechat udělat nový pas... =-)
Odpovědět
Profilova fotka
katerinakorbelova: to taky nechápu, po EU ho fakt už nepotřebuješ... možná ale proto, že nahrazuje občanku, takže když nechceš novej, asi by se měl odevzdat... kdo ví....
Odpovědět
Profilova fotka
allie: Tak já musím trochu věc jako právnička upřesnit. Nevyměnit si starý pas za nový rozhodně není trestné. Takový trestný čin v našem trestním zákoně zakotven není. Maximálně by se mohlo jednat o přestupek, ale i tak se mi jednání MÚ zdá být drsné. Každopádně dnes si jdu na MÚ vyzvednout novou občanku a řidičák, tak se tam rovnou zeptám na výměnu toho pasu, jak to tedy je a jestli v případě, že si to člověk v určité lhůtě nevymění, jsou z toho nějaké sankce.
Odpovědět
Ahoj holky, já se na pas chystám v nejbližší době, vdávala jsem se 28.7. x-) jen si nejsem jista jednou věcí. Mám v pase na rodné příjmení vízum do USA, tak doufám, že mi ho přenesou do nového pasu.
Odpovědět
Profilova fotka
19820mat: Tak dej rozhodně vědět, vdávala jsem se 17.8. a jediné, co nemám vyměněné je pas a ani jsem to neměla v plánu. Ale vzhledem k tomu, co píše Allie, tak bych asi měla :-S . A hlavně tříměsíční lhůta mi za chvíli vyprší... 8-(
Odpovědět
Článek se načítá
pajaa: na to se optej, z vyřizování víz vím (vyřizuji je v práci), že se víza do nových pasů nepřevádějí, ale u sňatku to bude třeba něco jiného.
Odpovědět
Na začátku jsem se nepřesně vyjádřila. Samozřejmě, že se nejedná o trestný čin, ale o přestupek. S tou pokutou to ale pravda je, pokud ho neodevzdáte do 30ti dnů od propadnutí.
Odpovědět
Profilova fotka
pajaa: těžko Ti ho převedou... To ani technicky není možné... musela bys kvůli tomu na ambasádu :-(
Odpovědět
Profilova fotka
tak to uz tam nejdu... protoze uz mam od svatby tri mesice... a urcite se mi doma nekde vali pas na stary jmeno.... jen jsem ho nekolik let nevidela, tak nevim, kde je.... :o(
Odpovědět
pattie: tak jsem to myslela, přes ambasádu, a třeba by nemusela platit ty poplatky, ale spíš jsem proto, že se víza nepřevedou.
Odpovědět
Profilova fotka
ckei: Nevím, vízum do USA nemám, nehodlám se ponižovat někde na velvyslanectví proto, abych pak v jejich zemi utrácela peníze, za to mi to fakt nestojí. Je spousta jinejch států, kam vízum nepotřebuješ, nebo s tím nedělají takové problém.... Kamarádka se vdávala v r. 2002 a vízum ve starém pase měla. Na 10 let. Když pak šla na ambasádu pro nové, říkala, že to bylo jednodušší ho získat, že se jí už nevyptávali a dali jí ho. Ale je otázka, jak to funguje teď...
Odpovědět
pattie: jojo, souhlasím. To si bude muset pajaa zjistit už sama ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
díky za upozornění, mě by taky nenapadalo vyměnit pas, když ho nepoužívám :-(
Odpovědět
A můžu si nechat oba pasy?
Odpovědět
asi hloupá otázka, jenže mě to vízum platí ještě další 4 roky a nechci o něj přijít :-(
Odpovědět
Pajaa: no, asi o něj bohužel příjdeš.
Odpovědět
Profilova fotka
pajaa: ptala jsem se na pasovém, jak dlouho smím cestovat na starý pas (měla jsem letenku koupenou na staré jméno) a jsou to 3 měsíce. Pak už ne.
Odpovědět
předpokládám, že to platí i u řidičáku, ten zase nepoužívám já. A měnit něco co nepoužívám se mi nechce,no budu muset 8-(
Odpovědět
no....tak tohle varování přišlo pro mě dost pozdě....od svatby mám přes rok, takže už ho vyměňovat nebudu, snad ho nikdy nebudu potřebovat :-N ale tý výměny dokladů se moc nebojte, já měla občanku prošlou skoro 3 roky a taky mi hlavu neukousli :-D
Odpovědět
Profilova fotka
to je skvele, to nemuzu stihnout..mam na vsechno jen 14 dni a pak odjizdim do zahranici na 4 mesice... na co tedy mam odjet? a budu potrebovat i ridicak... chjo... :( nemate nekdo zkusenost prosim? urcite dam na vymenu obcanku jako prvni, s ustrihnutym rohem by me stejne nepustili....
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám občanku a řidičák vyměněný. Kartičku pojištovny taky a na starý pas pojedu na dovolenou ještě příští rok. Taky nezapomeňte, když máte auto napsané na sebe, tak přepsat techničák a povinné ručení.
Odpovědět
Profilova fotka
dolda:: nebojis se te zminovane pokuty? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
dolda, tak ten pas bych moc neriskovala, neb ho můžeš používat max. do 3 měsíců od svatby. Lafayette: Nový řidičák si můžeš nechat zhotovit za poplatek ve zkrácené době, tuším, že je to 5 dnů.
Odpovědět
1
2
10
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?