Svatební cesta den po svatbě. Co potřebuji za doklad?

Ahoj dámy :-) Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak to chodí,když třeba den nebo 2 po svatbe chceme letět na svatební cestu, ale já jsem vlastně bez občanky, protože mi jí po obřadu šmiknou. Co potřebuju, abychom mohli letět? Je to v rámci EU ale netuším, jak to probíhá. Díky za odpovědi ;-)
Odpovědět
Pas ti platí ještě tři měsíce po svatbě.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně jak říká @verusak87 můžeš cestovat na pas. Ten platí 3 měsíce po svatbě. Nezapomeň taky na to, že pojištění bys měla mít také na jméno za svobodna - jako pas. Na ustřižený OP se vycestovat myslím nedá. Také jsme cestovali pár dní po svatbě a žádný problém.
Odpovědět
@pupule Nedávno jsem to hledala a odpověď je zde: www.beremese.cz/diskuse/svatebni-cest... Ve zkratce je to přesně tak, jak píše wildy a verusak87
Odpovědět
Aha,aha.Tak to je super,že se to dá udělat.Jen mě štve,že už mám doma jen prošlý rychlopas :-D Každopádně děkuji,za cenné rady a odpovědi :-)
Odpovědět
My jsme jeli na svatebku 2 dny po svatbě, spoléhali jsme na pas, ale nakonec jsem měla i občanku, protože jsme se před obřadem s paní matrikářkou dohodli, že nám občanky stříhat nebudou. Takže je to hlavně o domluvě:-)
Odpovědět
marketka2 vidíš,tak to mě vůbec nenapadlo,že se můžu takhle domluvit. Děkuji za tip ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si nechala dělat pas, protože jsem starý měla prošlý. Ten nový platí 3 měsíce po svatbě. Je na staré jméno. To už ale víš. Proč píšu? Jeli jsem na svatební cestu v 7 hodin ráno hned po svatbě. Já jsem to tak chtěla, protože jsem si vzala dovolenou jen týden. A nikomu bych to nedoporučila. Chybělo mi tam to probírání s mamkou a ségrou. Povykládat si zážitky. Byli jsem v Egyptě na týden. Za týden už to pak není ono.. Každý to má nastavení jinak, ale mně to tam prostě chybělo.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Holky tak je to (pardon za ten vyraz) v hajzlu!!! Ted jsem si psala s Matrikářkou a ta mi řekla,že je zákonem povinna mi po Svatbě střihnout rožek občanky,že mi ji nemůže nechat v celku. Pas nemáme ani jeden a snoubenci ji také budou stříhat,protože i když ji má novou,má tam uvedený stav. Líbanky jsou zaplacené a obědnané,takže teď jsme v háji! To je parádička,měsíc před Svatbou,co!?
Odpovědět
Profilova fotka
@pupule Nestresuj, zajděte na pasové a nechte si udělat pasy... Když se tam domluvíš, udělají Vám je do 3 týdnů... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No jasně :-) honem skočte na úřad, tam vás vyfotí, udělají nové pasy a je to :-)
Odpovědět
děkuji holky,už se na tom pracuje! :-) Jsem byla uplně špatná z toho,jak jsem se to dověděla. Díky za podporu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?