Svatba už proběhla. Můžu tu udělat druhou pro rodinu?

Jsem vdana v zahranici, ale nemela jsem klasickou svatbu. Ted bych chtela mit obrad v cechach z celou mou rodinou, ale bojim se ze az na matrice reknu ze je to jenom na oko ze to odmitnou udelat. Nemate nekdo podobny problem? Diky Stella
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
stellla:Poslala jsem Ti IP ;-)
Odpovědět
ahojky u nas to bude naopak, v cechach svatba prvni a pak v zahranici (jen skrz papiry), resime stejnej problem, aby jsme neporusili nejakej zakon, kazda rada draha.
Odpovědět
1gaga1 poslala jsem ti IP
Odpovědět
koukam, ze nejsem jedina co resi dvoji svatbu..radi bysme s pritelem jen svatbu v cechach { vyjde nas mnohem levneji nez ta anglicka } ale bude to pak platne i tady? nebo se musime vzit jeste jednou v UK? boze mam z toho vseho hlavu jak patraci balon.. svatbu planujeme na 26.5 { teda teprve pristi mesic letime do cech zamluvit termin} .. nechapu jak jsem si kdysi mohla myslet, ze svatba je jednoducha zalezitost...ach ach .. za kazdy prispvek budu vdecna. Petra
Odpovědět
Ahojte! Taky planuji dvoji svatbu. Papirova bude tady v USA asi v Las Vegas. Je to nejjednodusi skrze papiry a druha pak ta prava v Cechach. Protoze jsme verici budeme tu druhou cirkevni svatbu pocitat jako svatbu. V CR to pak bude uz v klidu bez papirovani. Kdyz se vezmete v zahranici, musite to mit apostilou potvrzene. Potom to donesete nebo postete na specialni matriku v Brne. Musite take vas zahranici oddaci list nechat soudne prelozit do cestiny. A na zvlastni matrice si zazadate o cesky oddaci list na zaklade vaseho zahranicniho. Myslim, ze chteji i prelozeny rodny list novomanzela. Snad jsme trochu pomohla ;-)
Odpovědět
Caira, v Uk je to jednoduche. Vubec je to nezajima a platne to je :) Jen musite vyridit ty doklady predtim. U nas to puvodne melo byt stejne jako u Vas. A na matrice nam tady v UK bylo receno, ze po navratu nemusime delat vubec nic, a ze manzelstvi je platne pro obe zeme. Jen nam poradila, at si nechame kopii oddaciho listu zaregistrovat v centralnim registru pro UK, kdyby se nam nahodou za ta leta ztratil, tak at pro nej nemusime az do Cech ;)
Odpovědět
Ahoj Aguilo, obdivuju te jestli veris, ze v Cechach jde neco v klidu a bez papirovani! Zatim jsem nemela tu cest, ale tady to neni o moc lepsi takze to vypada ze UK je na tom nejlepe. Ja to zatim v Cechach otukavam a cekam jak to dopadne. Jinak na matrice v Brne byly celkem neprijemny a dulezity kdyz jsem se ptala na zaregistrovani snatku a v NY na konsulate zrovna tak. Doufam, ze bydlis nekde na zapadnim pobrezi a ze tam jsou o neco prijemnejsi. Kazdopadne hodne stesti hlavne s tema papirama tady! Ja uz na zelenou kartu cekam 4 roky! ;-)
Odpovědět
Ahoj Stella, ty jo tak to doufam, ze to vse dobre dopadne. My volali na imigracni a vypada to v pohode. Ruzne jsem si to pozjistovala. Urcite bude papirovani v Cechach, abych mohla mit take cesky oddaci list. Proto se chceme vzit tu papirove a ja si doma v CR vse oblitam a vyridim a budu zarizovat pravou ceskou svatbu, kde nebudu potrebovat uz zadny papirovani a on take ne, protoze budeme vlastne uz vziti :-) .
Odpovědět
Aquila, tak preju hodne stesti se zvlastni matrikou v Brne. Ja si registraci naseho snatku zarizuji tady odsud pres ambasadu, protoze jsem v CR nemohla tak dlouho cekat. A trva jim to fakt hroooozne dlouho. Navic na ambasadu musim osobne, formulare mam sice postou, ale podepsat az pred nima :( Pak si tam take osobne musim pro novy pas. O to jsem od Londyna busem 5.5 hodiny :-x Takze mam pocit, ze spis bylo snazsi se vzit v CR! Protoze veskere papiry jsem mohla zaridit z pohodli domova. Vlastne i skoro zaridila, ale pak se termin presunul, a tak byla rychla svatba tady na matrice a pak fiktivni doma v CR.
Odpovědět
Ahoj Slunicko, no tak doufam, ze to nebude trvat moc dlouho. Mezitim co si budu zarizovat vse potrebne, budu zarizovat svatbu v CR. A to taky trva nejakou dobu ;-) Duvod proc se budeme brat v USA je abysme pak po nasi ceske svatbe mohli odjet spolu a vubec byt spolu. Nedokazu si predstavit byt bez manzela a vyrizovat a cekat na moje papiry. Jsou to starosti vid, kdyz se zamilujes do cizince :-S
Odpovědět
Ahoj Aquilo, no je mi jasne, ze v USA jsou ty starosti o neco vetsi. Preci jenom je to tam cele komplikovane vizama. To Ti vubec nezavidim! Pak chytnes spatne naladeneho urednika a na papiry muzes cekat mesice. Alespon tady do UK muzu pricestovat a odcestovat jak chci a nikdo se me na nic nepta... Ja jsem rada, ze byla jedna svatba tady a druha v CR. Mohla jsem si to tak uzit dvakrat, i kdyz ta prvni byla tajna :) Kde se budete brat v USA?
Odpovědět
To mas pravdu s urednikama, ale doufam, ze to pujde hladce. Chceme se brat v Las Vegas :-D . Neni to odtud daleko a taky je to papirove lehci, protoze maji jen v tomto meste jiny zakony. A pro cizince ohledne svatby jsou stejne jako pro americany. Jen si to pak za extra penize musime nechat potvrdit apostilou, aby to uznali v CR. Je sranda mit dve svatby ze? Ale protoze jsme oba verici budeme brat jako tu pravou svatbu tu druhou v CR - cirkevni. Ale i tak si chci tu v Las Vegas uzit :-D . A jaka byla ta tvoje anglicka svatba?
Odpovědět
Článek se načítá
Podivala jsem na tvuj album a musim uznat, ze jste meli velice specialni svatbu. Moc se mi libila :-) hlavne ty lidi v kostymech. SUPER!!! A tvuj manzel ve skotskym. Vidim, ze jste si ten den opravdu vychutnali :-N
Odpovědět
Take jsem jedna z tech, ktere mely svatbu dvakrat. Poprve jsme se s manzelem brali v Kuala Lumpur, Malajsie a pote jsme meli oslavu v Cechach. Vyresili jsme to nakonec tak, ze jsme na oslave pouze pousteli slide show z prvni svatby a take to bylo super. Jsem rada, ze jsme nakonec nemeli obrad v CR, nechtelo by se mi vybehavat vsechna ta povoleni a navic vsechno to papirovani a tlumocnici, takto byl obrad v anglictine, s knezem, v pohadkovem prostredi... No a se specialni matrikou v Brne mi to pres ambasadu trvalo opravdu hodne dlouho, 7 mesicu, nez mi prisel oddaci list a pak jeste dalsi 2 nez jsem dostala novy pas. No, takze jsem cestovala 9 mesicu na stary pas a take se nic nestalo. I kdyz to vsechno tak dlouho trvalo, stejne to stalo za to a jsem rada, ze jsme meli krasnou svatbu v Malajsii a pak jsme to vsechno oslavili se vsemi pribuznymi a znamymi tady v Praze. Navic, take neni k zahozeni mit dve svatby, navic s jednim manzelem. Preji hodne stesti... :-)
Odpovědět
Ahoj Dasha, to je sila, ze to s tou matrikou trva tak dlouho ]-( . Nastesti bydlim v Brne, tak to mam blizko. Taky jsem premyslela mit krasnou svatbu tady v USA a pak ukazovat slide show. Ale moje rodina nema viza a chtela bych mit celou moji velkou rodinu na svatbe, tak jsem si to rozmyslela. Steve tu ma jen rodice a brachu, tak je to snazsi to udelat v CR. A uzijeme si to vic, protoze to bude v klidu bez toho aniz by Steve potreboval vsechny dokumenty prelozeny do cestiny a to vse kolem. A kde s manzelem zijete?
Odpovědět
No zijeme porad v Malajsii, ale ja jsem ted v Praze. Jinak manzel je obcan UK, takze take mel svuj skotsky kilt. S tou matrikou to proste nechapu, pripada mi to strasne dlouho, ale jak jsem rekla, ja jsem na to nijak nespechala. Nastesti, jelikoz jsme meli svatbu 9.9.2005 a oslava byla az 8.4.2006, tak jsem to jen tak tak stihla s oddacim listem. No legrace. Tak to tam alespon budes moci urgovat, kdyz jsi z Brna. Takze vy budete mit dve svatby, dva obrady. No urcite to bude krasne, je fajn, ze je ta druha cirkevni svatba, nebot jinak by to s nasimi urady bylo tezke. No a v kostele prekladatele mit nemusite... ;-)
Odpovědět
Aquila, ja jsem puvodne take chtela svatbu v Las Vegas. Jen my dva a pak hostinu treba v CR. Ale Darran nechtel, ze to rodine neudela :) Ale nakonec jim to stejne udelal, protoze ten obrad byl v podstate jen podfuk ]-( Jinak diky za chvalu. Ale zenich nebyl ve skotskem. Mel na sobe kilt z Walesu :) S tim papirovanim v Las Vegas je to skvele. Jak si to tam planujete uzit? Mas nejakou preferenci co se kaplicky tyce?
Odpovědět
Oops sorry, ze jsem nepoznala ze to je kilt z Walesu. Kazdopadne to bylo hezky a neobvykly. Jeste jsem se na kaplicky nedivala. V jake jste to meli vy? Vzhledem k tomu, ze jsem v Las Vegas jeste nebyla tak se na to moc tesim. Tak spojime prohlidku mesta se svatbou ;-) Kde ted zijete?
Odpovědět
To je v pohode... Ja jsem treba vubec nevedela, ze ve Walesu maji svuj vlastni kilt az do zacatku planovani svatby :-N U nas se svatba v LA nakonec nekonala, protoze zenich rekl, ze to rodine neudela... A tak byl jeden obrad tady ve Swansea a druhy pak v Detenicich na zamku. Ten uz byl ale falesny :) Ja jsem chtela kaplicku s Elvisem, kde Ti Elvis zazpiva a pak Vas vezme na projizdku cadillacem :) Nasla jsem hodne kaplicek na netu :)))))) My ted zijeme v UK ve Swansea. Docela pekna dira, co se prirodnich kras tyce :) Co Vy?
Odpovědět
holky poradte, kdyz vite jak se v tom chodi. kdyz se udela jedna svatba v cesku bezpapirove, tak to nepotrebuju ani svedky ani se nic nepodepisuje, ne? to nas jako oddaji a jde se? premyslim porad jak to udelat. prvne v cesku kostel svatba- pro nas ta nejdulezitejsi a prava a pak na letadlo a hura na druhou zahranicni uz jen papirovou. pak by jsme z dalky zadali o ceskej oddaci list. no ale zase nechci aby si vsichni pribuzni a rodina mysleli, ze to v cesku delame jen naoko. poradte:-)
Odpovědět
Ahoj Slunicko, premyslime o kaplicce v duchu Divokeho zapadu, tak uvidime jestli najdeme neco tomu podobneho. Jinak jsme oba na jihu Kaliforinie a je tu moc krasne. Slunicko tu sviti kazdy den a je tu hodne co videt. Nemuzu si stezovat ;-)
Odpovědět
Ahoj 1gaga1, tady par odpovedi na tvoje otazky. Kdyz si uz udelas svatbu bezpapiru, tak je to na tobe jak to budes chtit. Jestli budes chtit mit svedky nebo ne. Ale urcite nemusis, vzdyt to je svatba falesna ;-) . Jak si to planujes zni super. Proc ne? Pro vas to bude ta prava svatba v kostele i kdyz ne papirove podlozena. Ale to prece nevadi. Bude to svatba pred Bohem. To my se budeme brat papirove v Americe a bez papiru v CR v kostele a az tu ceskou budeme brat jako svatbu i kdyz vlastne uz davno budeme svoji.
Odpovědět
caute holky ja jsem mela svadbu v rakousku a kdyz prijedu do ceska jsem jak svobodnej clovek protoze jsemjeste nebyla na ceske matrice!!musim vzit ten oddaci list prelozit ho do cestinu obou doklady i meho manzela a pak zajit na ceskou matriku ale verte tomu nebo ne ja to neudelala a ani neudelam protoze za par let budu rakusacka a pak nemam vubec nic spolecneho s ceskou republikou tak si mysli ze to litani a vyrizovani nestoji za to!!!ale pokud nejaka holka chce zustat ceskym obcanem urcite at veme ten cizi oddaci list a jde na matriku tam dostane do 15minut cesky a pak je i v cesku vdana osoba!!!tak hodne stesti!!! :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
zuzulka23 • Dnes o 13:25 Ahoj, uz jsem cetla nejake diskuse na tohle tema, ale nenasla jsem odpoved, tak doufam, ze mi nekdo poradite:-) Chceme se s pritelem(oba jsme cesi) nejdriv vzit v zahranici, tajne, sami dva,a pak si svatbu zopakovat v pritomnosti pribuznych a trochu je prekvapit. Volala jsem si na matriku a nejaka pani mi strojove oznamila, ze to nelze a nedela se to. Protoze uz budeme jednou manzele a at si teda nevymyslime. Je mi jasne,ze jen jednu budeme mit napsanou v oddacim listu(tu zahranicni), ale jde se pak vzit na urade v cr, treba jako potvrzeni svazku nebo tak nejak? Nemate s tim nekdo zkusenost?i
Odpovědět
Profilova fotka
anaxamon, prave se v srpnu bereme v cr a v kvetnu uz jsme se brali v zahranici. ta druha svatba muze byt bud svatba v kostele nebo svatba s oddavajicim, ktereho si angazujes (zadny urednik z matriky). nam moc pomohla agentura Santal Soul - mame oddavajici, ktera nam udela obrad dvojjazycny. zkus je kontaktovat, urcite ti poradi - pokud chces poradit i s hudbou, p. Dagmar ti urcite dobre poradi s vyberem, po nedelni schuzce lituju toho, ze hudbu uz mame vybranou a ze jsem neprenechala prave ji tento ukol. nas obrad bude trvat ca. 45 minut, to je vyhoda, ze kdyz nemas urednika, vse je dle tveho/vaseho prani - oddavajici mluvi o vas, tom jak jste se seznamili apod. (pokud to chcete), pripravi scenar vaseho obradu, ktery vy schvalite, nechate upravit .... a muzete tak mit nadherny nezapomenutelny den! pokud by jsi mela zajem o duchovni obrad, tak si vyhledej kontakt na p. Dobroslava Makovicku
Odpovědět
Profilova fotka
mate nekdo zkusenosti jak je to s papirama po svatbe v Uk?? jsem ceska on anglican, musim se zaregistrovat v cr?? :-p
Odpovědět
Profilova fotka
winx, pokud jsi svatbou zmenila jmeno, tak si jiste budes chtit nechat vystavit novy pas a na ten v CR potrebujes cesky oddaci list, ktery vydava zvlastni matrika v Brne. Pokud zijete v UK je nejjednodussi, kdyz si vse vyridis pres konsulat - musis jit pouze na 1 urad, tam ti take nejlepe poradi, co vsechno potrebujes. POdle zakona o pasech ztraci po zmene jmena pas platnosti za 3 mesice - v praxi ale za 3 mesice novej nedostanes (pokud zijes v zahranici) - to zas zakony vymyslel nekdo desne chytrej :-D
Odpovědět
Ahoj wedding, koukala jsem se na stranky te agentury co doporucujes a vypadaji moc hezky, ale prece jen by me zajimalo na kolik tahle sluzba cca vyjde, abych si mohla udelat rozpocet a zatim nemam zdani:-( Diky
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj, nemáte prosím někdo nějaké informace jak zařídit oddávajícího pro neoficiální svatební obřad "na oko". Budeme se brát s přítelem v USA a rádi bychom měli obřad s párty v Čechách. Tuším, že na matrice mě s tím pošlou někam a bohužel nejsme s přítelem ani jeden pokřtěný nebo věřící (navíc on tu nebude, abychom mohli případně chodit na nějaká sezení s knězem. Neumíte někdo poradit jak na to? Nerada bych skončila uplácením starosty nebo místostarosty.:)) Diky.
Odpovědět
mam tu tip pro všechny, kdo planuji neoficialni svatebni obrad v Brně a okoli, kamaradka si objedala ceremonii svatebniho obradu od easy wedding - poslali ji vzory reci v cestine i anglictine, ktere si zmenili a doplnili podle toho co se jim tam libilo, obrad meli na zamku ve Slavkove, nemuseli se ohlizet na terminy z matriky, k tomu mela koordinatorku, co všechny hosty privitala, seradila, usadila na misto, obrad byl krasny, meli super hudbu - kvarteto, pani oddavajici mluvila super anlglicky a mela hezky prednes, takze z toho meli i neco hoste z ameriky, cenu nevim ale muzu zjisit
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?