Svatba tajná a pro příbuzné. Jsou možné dvě svatby?

Se snoubencem jsme chtěli tajnou svatbu. Bojím se ale, že by to rodiče těžce nesli. Přesto bychom si rádi udělali intimní svatbu jen se svědky, odjet na svatební cestu a pak uspořádat hostinu pro příbuzenstvo, ovšem, pokud možno, také s obřadem. Oba jsme křtění a chtěli bychom svatbu v kostele (alespoň tu intimní :-) ), druhá by mohla být civilní. Je to možné? Máte s tím někdo zkušenosti?
Odpovědět
my jsme meli svadbu na urade (tajnou) a v lete nas ceka svadba v kostele. Problem neni zadny, ale nejsem si jista, zda by to slo i opacne, t.j. nejdriv v kostele a pak na urade
Odpovědět
Profilova fotka
Meriva: zajimalo by me, kdyz jste meli tu prvni svadbu tajnou, jestli o tom ted uz vsichni vedi anebo si stale mysli, ze ta svatba v lete bude vase prvni? :-)
Odpovědět
nevi o tom nikdo krome svedku
Odpovědět
tedy jestli nekdo nechodi na tyto stranky a neprecte si tuto odpoved ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
dobry. a reknete jim to nekdy nebo to zustane vasim tajemstvim navzdy?
Odpovědět
neni duvod proc to rikat. My jsme to udelali, protoze jsem potrebovala co nejrychleji ziskat trvaly pobyt v cechach kvuli hypotece (jsem slovenka). A jsem rada, protoze je to hora papirovani a jeste porad cekam na nove doklady. Az budememit v lete svadbu, tak uz budu mit papiry hotovy. A ta letni svadba bude v kostele a odpoledne normalne svatebni raut. Tu prvni jsme meli na urade (ani jsem nemela bile saty) a pak jsme sli na obed, nic moc slavnostniho (ackoliv jsme to oba stejne hrozne prozivali :-) )
Odpovědět
Profilova fotka
tak to plne chapu....ja jsem uz 7 let v Londyne a za tu dobu se tu ze stejnych duvodu vdala spousta holek.....vloni jsme jeli na svadbu znamym do Turecka a taky uz byli vzaty rok predtim......stejny duvod. Tak hodne stesti a at si to tentokrat poradne uzijete!
Odpovědět
dik ;-) prave svadime boj s rodicema - snazi se to totiz plne organizovat.... :-S
Odpovědět
Profilova fotka
NEDEJTE SE! Nam do toho nastesti nikdo vubec nemluvi (az na ty moje cerveny saty ;-) ) - jedny rodice v Australii, druzi v CR a my v UK......nemaji sanci!
Odpovědět
tak to mas hodne v pohode, ja mam cice rodice na slovensku ale jsem porad ve spojeni pres ICQ a to jsou sileny hadky, zejmena tento tyden....vcera vecer jsem rezignovala, rekla jsem, ze si udelam svatbu dle svyho a jestli si tam rodice prinesou neco navic, jejich vec, mne to nezajima. Proste mne nebavi poslouchat kecy jako ze se nekdo urazi kdyz mu nedam vysluzku. Podle mne jsou vysluzky uplne zbytecny, stejne jako spousta spousta jinych nesmyslnych tradic ;-)
Odpovědět
a to jeste netusi, ze tam budu mit jazzovou kapelu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahojda, my to budeme mit taky podobne. Brali jsme se tajne a jen se svedky 2.2.2006 a krome nich to nikdo nevi a doufame, ze ani nikdo nebude,jelikoz na 10.6 mame naplanovanou a skoro zarizenou svatbu oficialni se vsim vsudy. Ted jsme se brali taky kvuli hypotece
Odpovědět
Článek se načítá
kristi, tu druhou budete mit v kostele?
Odpovědět
my jdem za hodku dve podepsat predkupni smlouvu na pozemek :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
plne souhlasim - nektere tradice jsou fajn, ale kazdy by si to mel zaridit podle sveho, aby si to co nejvice uzil! My nemame obed, jen raut, vysluzky v podstate taky zadny (vetsina lidi s nama bude v hotelu 4 dny, tak co zbyde, bude k dispozici), celkove je to pojato jako takova velka party s grilovackou na louce u hotelu. Jinak my jsme taky neustale ve spojeni (pres SKYPE), ale maximalne si vyslechnu jejich nazor, zaukoluju, co maji zaridit a tim to konci...... ;-)
Odpovědět
tak nejak presne si to predstavuji i ja a doufam (DOUFAAAAM) ze to konecne pochopili...my taky nemame obed, berem se ve dve odpoledne a pak party na velke terase jednoho penzionu (grilovani,gulas,svedske stoly, zmrzlina, sudove pivo a spousta vina atd atd) a to co zbyde, at se rozdeli ;-)
Odpovědět
Ahojky evaneva, mám takové tušení, že úplně klidně můžete mít svatbu nejdříve na úřadě a potom v kostele to je docela běžná praxe. Ale jsem si skoro jistá, že obráceně to není možné. Tedy, že enni možné mít nejdříve svatbu v kostele a potom na úřadě.
Odpovědět
Profilova fotka
ne, tu druhou budeme mit na zahrade s nejakym falesnym oddavajicim
Odpovědět
jeee :-)
Odpovědět
Profilova fotka
copak?? my podepisujem smlouvu o smlouve budouci taky tento tyden....juchu
Odpovědět
jojo, videla jsem ten vas domecek :-) my jsme uz malem podepsali smlouvu asi trikrat ale vzdy se neco objevilo,kvuli cemu jsme to museli odmitnout :-( ale dockali jsme se a postavime si domecek dle nasich predstav. Jen mne stve, ze to jeste nejakou tu chvili potrva nez budu pani sveho domu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mne zase ceka prestavba totalni.....ale je to super
Odpovědět
jo, ja se taky tesim :-) a manzilek :-) se taky hrozne tesi
Odpovědět
Díky. Nebyli jsme si jistí, jestli je lepší nechat pro rodinu kostel nebo úřad a povinnost to za nas rozhodla. Ale trochu nás to mrzí, v kostele by to bylo mnohem romantičtější pro nás dva samotné, ale to už je jedno. Tak tedy hurááá na úřad:-) No, tak rychlé to nebude, než našetříme na šaty a tak... Ale díky za příspěvky!
Odpovědět
meriva:Vy se budete brát v Táboře? My jsme také odsud. Nemáš tip na nějaké pěkné místo, salon se šatama, kadeřnici...
Odpovědět
Holky, mozna mi neco unika, ale jak je mozny utajit probehlou svatbu, pokud si menite prijmeni? :) (Chapu, ze to clovek zvladne utajit dva dny, ale pul roku? :))
Odpovědět
gedren: a jak by mel nekdo prijit na to, ze mam nove prijmeni? Navic porad cekam na nove doklady, ty budu mit mozna az nekdy v dubnu. A babicky a teticky a kamaradky apod. mi obcanku nekontroluji :-)
Odpovědět
My jsme se s manzelem dohodli, ze budeme mit take dve svatby. Ne ze by nas k tomu neco nutilo, ale nase prvni svatba byla v zari 2005 v Malajsii, a ted v dubnu budeme mit jen svatebni recepci pro pribuzne a kamarady. Udelali jsme to kvuli tomu, ze manzel je cizinec, a to papirovani tady v CR, navic na dalku, by me opravdu vycerpalo. Meli jsme krasnou svatbu a vsechno jsme si to skvele uzili. Ted v dubnu to bude jen ciste svatebni recepce, bez obradu. Hodne tuto variantu doporucuji, hlavne vsem, kdo maji za manzela cizince. Ne ze by to bylo uplne bez komplikaci, ale ta byrokracie byla mnohem jednodussi. Navic obrad byl v anglictine, takze jsem nemusela vsechno prekladat a soudne overovat do cestiny, coz usetrilo spoustu casu, nervu a penez. Navic, kdo by si neuzil dva svatebni dny, ze? To zarizovani svatebni hostiny by me stejne neminulo, takto to alespon bude mene veci a mene nervu na posledni chvili. Myslim, ze si tak oba dva dny lepe uzijeme.
Odpovědět
Ahoj holky, prosim o radu, ikdyz je to moje jiz druha svatba, tak je ale prvni v zahranici. Takze nevim, jestli se musime podruhe, alespon formalne brat v Cechach. Oba jsme Cesi, ale delsi dobu zijeme v Anglii a moc se nam tu libi, proto ta svatba tady, a taky proto, ze vsichni nasi znamy zde nam to moc preji, kdezto nase rodina v Cechach si mysli, ze bychom po jednom neuspesnem manzelstvi, meli mit rozum. Take planujeme svatbu v kostele a pak zahradni party, jen doufame v dobre pocasi. V Cechach to oslavime jeste jednou s rodinou. Diky
Odpovědět
milo, ted nerozumim, jste rozvedeni? Pokud ano, tak prece musite absolvovat vse jako u normalni svatby a pokud to chcete mit v zahranici, tak si musis doma na matrice vyzadat vysvedceni o pravni zpusobilosti k uzavreni manzelstvi a pak v zahranici na cizinecky povoleni k uzavreni snatku (resp. k pobytu) ale stejne si nejsem jista, zda jsem te pochopila spravne...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?