Svatba s pristehovalcem

Dobrý den, prosím o radu ale předem bych chtěla poprosit aby k tomu neměl nikdo žádné narážky prosím. Ziju s přítelem v Anglii a máme spolu malou dcerku. Jenže ten problém je ze on je v Anglii na azyl jako přistěhovalec. Je z Íránu a my by jsme se chtěli vzít v Česku a zůstat tam. Dostal by přítel ale české občanství? Protože naš největší problém je ze on nemá vlastně pas když je tu jako přistěhovalec. Předem dekuju za odpovedi
Odpovědět
Profilova fotka
No obecne se snatkem neziskava v CR obcanstvi. Nemuze tady pozadat o azyl?
Odpovědět
Pokud nemá pas, tak musíte mít svatbu v Anglii a následně ji legalizovat v ČR (to bude trvat klidně půl roku). Pak sloučení rodiny, ale jak to provést, to bych řešila s advokátem nebo nějakou specializovanou neziskovkou. Jak se dostat přes hranici bez dokladů, to bude zajímavý problém. Z Íránu je většina "uprchlíků" z ekonomických důvodů nebo prostě z nudy, že doma není co dělat. Jestli to je ten případ, tak svatba v Anglii, která se legalizuje v ČR a během té doby si na Íránské ambsádě požádá o pas a pak na české ambasádě o vízum, které prakticky musí dostat. Česká ambasáda bude oprávněně dělat problémy, protože bude zjevné, že se jedná o ekonomického azylanta, ale k vízu to stejně bude muset dojít. Pak také počítej, že život pro chlapa z blízkého východu v ČR bude peklo na zemi. Ti lidé neumí fungovat bez přátel svého etnika a v Anglii to bude pro něho mnohem lehčí život. Čest vyjímkám. České občanství je záležitost minimálně několika let pobytu v ČR, na to vůbec v téhle fázi nemysli.
Odpovědět
Profilova fotka
České občanství ale není potřeba, dá se skvěle žít I bez něj :) sňatkem s Vámi získá maximálně přechodný pobyt, I to ale až po určité době a určitém poměrně složitém procesu. Navíc Íránci azyl nepotřebují, v Íránu není válka, musel by prokázat, že po něm místní režim jde a tudíž mu hrozí smrt při návratu do vlasti, pokud se ale toto nepotvrdí, tak naopak riskuje, že ho pošlou zpátky navzdory tomu, že má v Evropě přítelkyni. Navíc u takových lidí bych byla opatrná, zda-li Vás nechce jen kvůli papírům :( zkuste si ho prověřit...
Odpovědět
@samar_ahmed :-D Pry at si ho zkusi proverit :-D Na to uz je trochu pozde, kdyz spolu maji dite. Respektive, nevim, k cemu by ji ta proverka byla. I kdyby z ni vysel jako lump, tak ji to jaksi nepomuze s tim, ze ma dite s lumpem.
Odpovědět
Profilova fotka
@nikol3vaskova A nebude potrebovat ten pas i kvuli snatku v Anglii? Po nas ho chteli.
Odpovědět
Profilova fotka
@zanett Mít s někým dítě je jedna věc, manželství má ale právně úplně jiné důsledky, na které je rozhodně dobré myslet, i když už je, co se týká prověrek "pozdě".
Odpovědět
Tak samozrejme, ma to jine dusledky, ale ze svatby se da vzdycky nejak vyvliknout (I treba s ekonomickou ztratou), ale jaksi uz nikdy nevycouva z toho, s kym ma dite, bohuzel, ze.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?