Svatba s cizincem z Maroka

Profilova fotka
ahoj všichni, předem se omlouvám, tohle téma už tu bylo, ale nedaří se mi ho najít, takže ještě jednou. a třeba to tentokrát bude číst někdo, kdo o tom ví víc. je to složitější, tak to "zkrátím", ale snad pochopíte, oč mi jde:-) a) mám přítele Maročana v současné době žijícího v EU. problém je v tom, že momentálně nemá vízum, tudíž je tady ilegálně. chtěli bychom se vzít v ČR. jenže právě kvůli tomu vízu nevím, jestli by naše svatba vůbec byla možná. co se týče potřebných dokumentů z jeho země, neměl by být problém s jejich vyřízením. spíš by mě ale zajímal postoj ČR. jak je to s tím potvrzením o oprávněnosti k pobytu? pokud ho vydají i člověku, který nemá vízum, tudíž tu pobyt povolen nemá, byla by pak naše svatba možná? mám už v tom zmatek. nevím, kde začít, v ničem se nevyznám...:-( to víte, dělám to poprvé:-) chvilkama si i říkám, jestli by nebylo lepší to vzdát, protože mi nikdo nechce poradit, ale nakonec se utěšuju tím, že všechno má nějaké řešení, tak pátrám dál a doufám, že mi k tomu někdo řekne víc. vím, pošlete mě na matriku a cizineckou, ale mě by spíše zajímaly vaše konkrétní zkušenosti a praxe, než jen informace paní za přepážkou:-) b) jen teoreticky: pokud bychom nebyli sezdaní a měli potomka, mohlo by pro přítele být jednodušší získat povolení k pobytu a tím pádem se moci vzít, když by naše mimi vlastně bylo jeho rodinným příslušníkem? moc bychom si přáli být spolu a mít rodinu, ale nechceme to komplikovat víc, než to je. abychom to už takhle složité zařizování nedělali zbytečně ještě složitějším:-) díky za jakékoli info.
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
téma je zde http://www.beremese.cz/forum/show.php...
Odpovědět
Profilova fotka
miluse - takových diskuzí je spoustu, ale žádná z těch holek neřeší tohle. všechny to mají jaksi legálně... i tak ale dík...:-)
Odpovědět
ahoj lasko :-) Poradit bohuzel neumim, snad se tady najde nekdo, kdo vi vic. Ale kazdopadne moc drzim palce, asi to budete mit tezke. Na marocke ambasade vam nic neporadili? Napis jak jste dopadli!
Odpovědět
Profilova fotka
ydula - dík za podporu. ale nemyslím si, že by mi tu někdo pomohl. nedivím se, není to moc obvyklé:-) a když už by se někdo našel, myslí si, že jde jen o obchod... jak to zavání ilegalitou, tak s tím nikdo nechce mít nic společného:-) ambasádu jsem zatím nekontaktovala. ani nevím, jestli to má cenu, když on ze své země vlastně utekl... to asi nebudou moc ochotní:-) jasně, šlo by to udělat tak, že by se vrátil a vzali jsme se tam. ale bylo by to pro nás komplikovanější. no, naděje umírá poslední. když vyzjistím víc, dám ti vědět:-)
Odpovědět
Profilova fotka
laska.nezna.hranic: Pokud budete mít miminko, měl by tvůj přítel získat trvalý pobyt v ČR tím, že prohlásí, že je otcem dítěte. No a pokud zde bude mít trvalý pobyt, měla by svatba být realizovatelná. Pár odkazů: http://www.mojeparty.cz/index.asp?men... http://www.denik.cz/z_domova/aktualne... http://www.epravo.cz/v01/index.php3?s... Držím palce. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ivarei - takže jsem to pochopila správně. možnost by to byla. i když obráceně by to asi bylo lepší pro všechny... no jo, jenže to by do té doby musel zůstat v té zemi, kde žije momentálně, dokud mimi nebude na světě, protože tady by bez povolení práci asi nedostal... no, pátrám dál a uvidíme. děkuju moc za naději i odkázky:-)
Odpovědět
Zkus se spojit s Mariolou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nysek - kdo to?:-) omlouvám se, ale neznám:-)
Odpovědět
Ja vim akorat o pripadech ve Francii, divala jsem se na jeden dokument v televizi, ze chteli vyhostit jednu cernosku, protoze nemela papiry, ale kdyz zjistili, ze se bude vdavat, ze je zasnoubena, tak ju nevyhostili a az se vda, tak muze pozadat o vizum a mela by ji to dat. Ale nevim, jak je to v Cechach. Nevim, jestli jsem ti pomohla :-N
Odpovědět
Profilova fotka
daragaga - v podstatě jsem na tom tak, že se chytám jakékoli informace. minimálně psychicky mi to pomůže. díky.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, to co ti napíšu ti asi příliš nepomůže, ale vím jedno pokud nebude mít potvrzení o tom že je tu legálně (což vystavuje cizinecká) tak vás nikdo neoddá... Jinak nevím co poradit, ale dávej si pozor aby ho nevyhostili a nezakázali mu vrátit se, pač se obávám že pak by vám moc nepomohlo ani to že spolu budete mít mimčo... Držím palce
Odpovědět
Profilova fotka
mataharyy - pokud myslíš to potvrzení o oprávněnosti k pobytu, tak to by měla policie vystavit za účelem svatby, i přesto, že tu pobyt povolen nemá... alespoň na stránkách ministerstva to tvrdí. nebo pletu pojmy a máš na mysli něco jiného? jinak neboj, neudělám nic, dokud nebudu mít všechny podstatné informace. díky:-)
Odpovědět
Článek se načítá
nysek - taky jsem si říkala :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, je to oprávnění k pobytu, ale pokud má propadlé vízum, tak mu ho nedají a spíše ho deportují... Teď jsem se ptala přítele a akorát mu vyhostili kolegu (Ukrajince), za to že mu propadlo vízum... Teď musí znovu všechno vybavovat od začátku a sem může jen na pozvání, aby si to oběhal. Jinak pokud tě to zajímá, tak jdi na cizineckou a tam ti to řeknou, jen si připrav hodně času... Jo a neříkej že je tady, musíš si vymyslet nějakou hezkou pohádku, pač jak se někde provalí jeho jméno a nějakej aktivní úředník v tom začne hrabat, tak by to nemuselo dopadnout dobře
Odpovědět
Profilova fotka
mataharyy - což o to, u nás na cizinecké moc lidí není, takže o čas nejde. asi jsem to napsala špatně, on nikdy žádné vízum neměl, tudíž mu nemělo co propadnout, z čehož vyplývá, že kromě našich rodin a jeho "zaměstnavatele" o jeho přítomnosti nikdo neví. je dobře "zašitej", ale pokud chceme mimi, je lepší to zlegalizovat. doma se mu o všechno starají rodiče, takže když se vrátí, nikdo nebude nic vědět. to by bylo nejlepší, jenže zase hrozí, že mu na základě mého pozvání nedají vízum a pak už bychom se neviděli vůbec. to se nám nechce riskovat. už takle je to cestování těžký. jinak neboj, jméno ani zemi, kde teď je (není v ČR, ale v rámci EU není zas takový problém ho sem dopravit:-)) neuvádím nikde.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme museli na cizinecke ukazat, jelikoz manza neni z EU( australie), ze dostal na letisti razitko.a opravdu to zenska kontrolovala,nez mu dali povoleni k pobytu( to jak nesmi byt 7 dni stare pred svatbou).Takze je celkem jedno, ze byjste ho do Cr dostali..na cizinecke by ho tak akorat zavreli nejspis :-( podle mne budete muset mit svatbu v Maroku a odtud zadat o visa, povoleni atd.hodne stesti
Odpovědět
Profilova fotka
a jelikoz je z maroka tak musi mit visa do Cr,ale to asi vis..takze pokud by je nemel, tak by mu to cizinecke nedali spis ho vyhostili.. zajdi si za nejakym pravnikem co zarizuje visa..
Odpovědět
Profilova fotka
Na pozvání mu dají dočasné vizum, ale musíš se zaručit že bude mít kde bydlet a co jíst, jako když cestuješ do USA (no prostě pakárna) a až tu bude, musí si vyběhat všechny potřebné potvrzení (nejsem si jistá, ale myslím že i když bude mít to dočasné povolení, tak mu na cizinecké to potvrzení o pobytu dají, což by znamenalo, že se můžete vzít, ale fakt to nevím jistě) a pak hurá svatba, ale raději se opravdu poraď s někým kdo tomu opravdu rozumí, třeba s právníkem jak říká klaras, tohle je jen tlachání o ničem, pokud to nebudeš mít na jisto ověřený, moc bych do toho nevrtala... :-N
Odpovědět
Kamarádka si brala kluka z Ukrajiny, tyden po svatbe jel k nim domu povyřizovat vsechny papiry, ze je tady oženeněny a bydliště a tak a nepustili ho zpatky, ze si musi pockat na vsechny ty papiry tam, pak ze se urady musi zkontaktovat spolu (UAH-CZ) a nevim co, ale zpet se dostal po roce. Brutus, fuj :-(. Díky Bohu, ze oba byli trpeliví a neztráceli naději, cekali na sebe a na to, že úřady s tím pohnou. Ted už jsou oba tady a mají miminko, takže je to ok. Možná že s mimískem před odjezdem by to bylo snažší, ale myslím že at jsou zakony jakkékoliv, tak zaleží na úřednicích. Přeji hodně sil!!!
Odpovědět
Profilova fotka
No tak to je hodně morbidní, opravdu někteří úředníci by zasloužili... Myslím že ani mimi by jim moc nepomohlo, když nepomohl sňatek (kterým nabyl české občanství...)
Odpovědět
Profilova fotka
nekdy je to opravdu sila!!vim z vlastni zkusenosti, kdyz jsme zarizovali moje visa do Australie pred 5 roky, ze bylo uplne jedno, jestli jste vzati nebo ne :-( ..my se kvuli vizum nechteli brat..ale i kdyby jo, tak ti to tady vubec k nicemu nepomohlo ]-( proste urady!!!! ja bych asi opravdu zasla k nejakemu imigracnimu pravniku
Odpovědět
Profilova fotka
lesis..ROK!! Chudak kamaradka..mne manza chybi, kdyz jede na 2-3 dny na sluzebni cestu :-N
Odpovědět
no ja to mam stejne :-), ale oni chudácci spolu byli jen tyden...proste nase uzasne urady kdyz se spoji spolu s dalsima, zacina to uz tim, ze nase urednice neumi mluvit cizim jazykem.
Odpovědět
Profilova fotka
to mas pravdu 8-( ..kdyz jsme zarizovali manzi papiry, tak mi rekli to a to..pak na nas v australii koukali jak na debily..volala jsem znova..a ona..no tohle jsou papiry v usa.. 8-( 8-( ..ono je to vse stejne, jen se to jmenuje jinak ]-( ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
To je masakr, ještě že si beru "jen" slováka, těm úřednice rozumí, snad (ale měla bych se zeptat či nebudeme muset mít státem uznaného překladatele... :-D )
Odpovědět
Profilova fotka
holky, díky za příspěvky. o nějakém tom právníkovi asi nevíte, co?:-) kontaktovala jsem dvě poradny, ale žádné vyjádření jsem zatím nedostala... a nejspíš už ani nedostanu. mataharyy - mě tahle možnost s pozváním taky přijde asi nejlepší, jenže když mu to krátkodobé nedají, tak už bych ho nemusela vidět vůbec. takhle spolu můžeme být alespoň někdy, i když je mi jasné, že to nejde dělat napořád... je to risk, no... klaras - když dělají takové problémy s Austrálií, tak s Marokem to asi ani nemá cenu zkoušet, co?:-( lesis - já bych i ten rok obětovala, kdybych měla alespoň malou šanci, že to klapne:-)
Odpovědět
Profilova fotka
No pokud vím, tak na pozvání (pokud nebyl nějaký předchozí problém) ho dávají ve většině případů... To si piš že to tak nejde do nekonečna, pač jak se to provalí, tak se klidně může stát, že ho vyhostějí a zakážou mu vstup do země... Ten zákaz může být na několik let... O takovém právníkovi nevím, ale určitě je spousta nadací které se tímto zabývají a mají pro potřebu svých "klientů" i právnické poradenství... Navíc řešit to přes takovou organizaci není špatné, pač když je nejhůř dokážou to dostat do novin a málokterý úřad si pak lajsne poštvat proti sobě tolik lidí... :-p
Odpovědět
Profilova fotka
vítám mariolu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mataharyy - tak zrovna včera jsem se dostala k diskusi, kde se řešilo, že právě tahle krátkodobá víza nechtějí človíčkům z islámských zemí dávat, jelikož se bojí, aby se jim vrátili. na jednu stranu by to bylo nejsnazší, na druhou je to risk, že mu ho nedají a co pak... navíc tady má jistotu práce, "doma" na něj, kromě rodičů, nic nečeká...
Odpovědět
Profilova fotka
No nevím, když to nezkusíš tak to nezjistíš a co se vzít tam a pak by měl dostat občanství, ne?
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?