Svatba s Angličanem, Skotem a vůbec

Profilova fotka
Ahoj nevěsty, beru si Angličana a je s tím docela papírovaní, tak jsem si řekla, že vytvořím další otázku i s odpovědí pro ty, co to řeší, nebo řešit budou :)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
PAPIROVANI: Pritel potrebuje rodny list a Certificate of No Impediment - muj pritel si zazadal na matrice v miste bydliste v UK. Tyhle dva papiry pak poslat na urad, aby ti tam dali apostilu (https://www.gov.uk/get-document-legal... je to extra papir, co k tomu pricvaknou. Az budou apostily, tak hura pro soudne overeny preklad do cestiny (s kulatym razitkem). Da se zaridit jak v CR, tak v UK. No a pak na matriku, kde se budete brat ... ale bacha, aby to nebylo jednoduche Certificate of No Impediment nesmi byt starsi vic jak 6 mesicu a na matriku musite nejpozdeji dva mesice pred svatbou. Takze na cele to martirium jsou vlastne ctyri mesice - coz se da stihnout, jen to chce nenechat na posledni chvili :). Na matriku v CR musi i pritel, min pet dni pred svatbou (myslim), protoze ten tak vyzadovany Certificate of No Impediment vlastne neni ten dokument, co tady chteji, takze s nim na matrice sepisou zpravu o odpusteni nejakeho dokumentu ci co, ale to uz je malickost. No a pak jeste sehnat tlumocnika - NEmusi to byt soudni tlumocnik, ackoli na matrice budou tvrdit opak. Jinak odhadem vyjde svatba s Anglicanem v CR na cca 10tis k rozpoctu navic ...
Odpovědět
Profilova fotka
muj pritel jeste musi mit overeni o trvalem bydlisti a 7 dnu pred svatbou musi do Prahy na UK ambasadu, aby mu dali kratkodoby povoleni k pobytu v CR (ktery se vlastne tyka jen cca 10 dnu: prijezd, svatba, odjezd...dlouho se tu zdrzovat nebude)..nechapu proc nemuze zazadat predbezne o vizum uz tady v UK, to je taky na palicu..no pry to nejde, tak se projede :-| :-D hlavne aby nam ho dali, jinak se nevdam :-D lol
Odpovědět
Profilova fotka
@mejzy85 Ahoj, můžu se zeptat, proč musí přítel žádat o povolení k pobytu? V rámci EU je přeci volný pohyb a v zahraničí můžeš zůstat 3 měsíce, aniž bys musela o cokoliv žádat, ne?
Odpovědět
@coufalova9 samozrejme ze zadny povoleni mit nemusi pokud je to opravdu obcan britanie. muze tu zustat treba na dosmrti a nikomu do toho nic neni. Holt pak ma takove forum smysl kdyz hned druhy prispevek totalne zazdi jakoukoliv duveryhodnost tech informaci tu :-/
Odpovědět
Profilova fotka
Broookes: tohle mi rekli na matrice pred pul mesicem, kdyz jsem se ptala co vsechno musime s partnerem vyridit. V den svatby ja ukazu jen obcanku, pritel pas a papir od ambasady. Tak nam to bylo sdeleno.
Odpovědět
@mejzy85 nesmis vychazet z toho co ti rekne nejaka zenska na uradu ale premyslet a ridit se tim co je v zakonech a jinejch predpisech. Jeste jsem v cesku za prepazkou nepotkal jedinyho urednika ktery by svoji praci opravdu rozumel a nepracoval jak cvicena opice jen podle toho co mu kdo rek. Nebo si snad dokazes nejak vysvetlit proc sem muze kdykoliv prijet jak se mu zachce ale na svatbu by anglican?! potreboval do cr?! vizum?!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Ja vychazim z toho, co po nas budou chtit ve svatebni den za dokumenty. Chteji toto ono, tak jim to dame no. O stejny papiry me tez poprosil i nas oddavajici farar. Tak nevidim duvod proc jim to nedat. A partner potreboval uz i minule leto stempl do pasu, kdyz jsme chteji letet do Vidne a Rakousko je tez v EU, tak nas zrovna tohle neprekvapilo. :-)
Odpovědět
@mejzy85 mhm a jsi si jista ze si beres obcana spojeneho kralovstvi? :-D :-D jinak to jaxi neni mozne :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je Skot, tak snad jo...lol :-D
Odpovědět
Certificate of No Impediment plati na 3 mesice
Odpovědět
Profilova fotka
@mejzy85 pritel ma britske obcanstvi? Pokud ano, tak opravdu nevidim duvod,proc by mel mit vizum ... my ho nepotrebovali. Ani nevim, kdo by ti takove vizum vystavil ...
Odpovědět
Profilova fotka
@zzzz85 Ahoj, nevim, z jakeho zdrije / zkusenosti vychazis, ale my mame CNI platny na sest mesicu, coz je podle vseho standardni doba platnosti.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Vizum mu daji v Praze na ambasade. Uz jsem se tam informovala, pry staci jen dojit osobne a hned mu to na pockani vystavi.
Odpovědět
Mahaena;Z tech,ze akorat zarizujem svatbu a plati to jen tri mesice.Akorat vcera jsme si o to byli zazadat.
Odpovědět
Profilova fotka
Přítel je slovák a chtěli po nás potvrzení z vesnice ze které pochází a má tam zatím trvalé bydlište, že tam žije a že je svobodný. Za to sme dali 5 euro. A potom mosíme napsat žádost o prominutí "osvědčení o způsobilosti k uzavření manželství" žeprej slovákovi by ho nikdo udělit nemohl. No a v neposlední řadě zaplatí matrice 2 000,- :-p
Odpovědět
Profilova fotka
jenom bych chtela tady doplnit (pouze pro ty, ktere na to prisly zrovna nedavno) ze britove maji dva typy rodnych listu. Jeden je kratka verze (pouze jmeno a par detailu o narozenem) a druha verze je tzv dlouha/plna verze, kde jsou uvedeni i rodicove. Pokud tedy obcan UK vlastni jen tu kratkou verzi, musi si pozadat o tu verzi dlouhou :) Take jsme prave ve stadiu vyrizovani, ale zase tak slozite to neni. Je to spis jen o tom mit presne informace, co potrebujete. Navic nas jeste nebude oddavat matrika, ale pan z Unitarie a tohle se bude brat jako 'cirkevni' snatek, takze musime jeste zadat o povoleni k tomuto snatku, ktere nesmi byt starsi nez 3 mesice, ale stejne veskere papirovani pres matriku pujde. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@alwen Jen doplnek k tomu rodnemu listu - fakt nevim, jak se ktera matrika rozhoduje, ale nam stacil "kratky" rodny list a jmena rodicu jsme jen nahlasili. Prijde mi to, ze hodne zalezi na tom, na koho na matrice narazite - mozna je nejlepsi jim predem zavolat (ja volala asi 10x :) a presne se dohodnout, co je potreba.
Odpovědět
Profilova fotka
Snoubenec uz si objednal ten dlouhy. Je mozne, ze vase matrika treba Vubec nevedela, Jak je to v UK s temi RL lol mi to nedalo, prosla jsem beremko a googlila a ejhle lol ale tu dlouhou verzi potrebujes mit, ikdyz se beres jako UK obcan tady v UK. Ptala jsem se kolegy :)
Odpovědět
Profilova fotka
takze na strankach britske ambasady v Praze se pise: "From 01 November 2013 onwards local Czech authorities will no longer require British nationals getting married in Czech Republic, to provide a CNI issued by the British authorities." tak to neni potreba?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@zzzz85 me bylo receno, ze plati 6 mesicu..hmm
Odpovědět
My se brali v breznu a platilo to 3 mesice,tak nevim.A I honorarni konzulant v Edinburgh me na to upozornoval,tak jevim.My uz ty litacky a papiry mame nastesti za sebou a uzivame manzelstvi ;-)
Odpovědět
@mahaena můžeš doporučit soudního překladatele s kulatým razítkem? :) je podle tebe jednoduché zkombinovat datum na matrice, datum na zámku a trvanlivost těchto papíru?
Odpovědět
Profilova fotka
@mrs_to_be Ahoj, preklad s razitkem si vygoogluj :) Kazdopadne, na obrad jako takovy nepotrebujes soudniho prekladatele, staci i obycejny. Na papiry pak kulate razitko opravdu treba, ja nasla firmu vzdy pres net ...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
ahoj, vsude na www narazim na frazi, ze od 1.11.2013 se CNI nepotrebuje! je to pravda?
Odpovědět
@steveronika po nas ho chteli, svatba bude s Anglicanem v Cechach. Papiry jsme predali na matrice ted v unoru. Asi bych se zeptala konkretni matrikarky.
Odpovědět
@mrs_to_be dekuji moc, svatbu budeme mit v cervenci v cr, tak se ptam. a nevis, jak dlouho je platny? nekdo rika 3 mesice, nekdo 6... a co jste vsechno jeste predavali?
Odpovědět
Profilova fotka
Ja ho byla vyrizovat v pondeli a primo na dokumentu je nasana platnost 6 mesicu. Ale jsme oba cesi a svatbu mame v zahranici :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@steveronika tak my se taky bereme v cervenci, teda beru si Ira :-) , v Cr a taky to po nas chteji. A taky jsem se vsude docetla i mi rikali, ze platnost je 6 mesicu. My to zacnem vyrizovat teda az nejak koncem brezna :-) Apostilla je na pockani a preklad mi taky udelaji na pockani nebo na druehj den. A pak uz jen poslat :-)
Odpovědět
@steveronika mne ceska matrika take rekla 6 mesicu. Nejdriv jsme zasli do registry office pro ten certificat. Oni zadost o uzavreni manzelstvi vyvesi na asi 21 dni, tak s tim je treba pocitat. To jsme pak s rodnym listem (radsi tim dlouhym, pac ten kratky nic nema a ja nevim, zda ho uznavaji) poslali do Milton Keynes, kde na oboji dali apostilu. To trvalo 48h. Pak vsechno soudne prelozit do cestiny. A pak jsme to s mym rodnym listem, obcankou a jeho pasem vzali k matrikarce. A vyplnili jejich papiry. :-)
Odpovědět
@mrs_to_be prosimte nemas kontakt do milton keynes? vim, ze tam byla apostila nejlevnejsi.... ale taky nevim, jestli je to pravda,.,
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?