Svatba jen na úřadě bez obřadní síňe

Ahoj můj přítel na svatby a pod. Není že přeci když někoho miluje tak na to nepotřebuje papíry .. Ale nedávno ho zajímalo co by odpověděla řekla jsem že nevím a že ty svatby jsou takové divné to vyřizování vyběhovani pak šaty dort a atd... Že do toho se nacpe hodně peněz a já na takové svatby nejsem a ani finančně by jsme to asi neutahli. No ale on mi řekl že existuje i jiný způsob a to je že to jde na úřadě.. když jsem hledala co a jak našla jsem že v nějaké obřadní síňe ale to taky nechci a pak jsem někde četla že jde tam přijít podepsat papíry a zase jít a to by bylo asi nejlepší a chtěla jsem se zeptat jsem z Prahy takže jestli je možný to tady a za kolik.. děkuji za odpovědi
Odpovědět
Správne chápem, že chcete svadbu bez hostí, bez ceremonie len podpísať papiere? Zavolaj si na matriku, zajednáte termín, doložíte dokumenty - rodný list, jeden dotazník atď a poviete o svojej predstave. Minimálne 2 svedkov ale potrebovať budete.
Odpovědět
Manželství se ze zákona uzavírá slavností formou. Co to ale přesně je slavností forma, to už záleží na konkrétním výkladu. Stejně tak místo, kde je možné uzavřít manželství ti sdělí na matrice. U nás je to třeba tak, že existuje obřadní síň, kde se dělají klasické svatby, a pak je ještě jedna malá, která vypadá spíš jako kancelář, kde se dělají právě takové svatby, jakou bys chtěla ty. Každopádně nikdy to nebude jen o "podepsání papíru", vždycky bude součástí obřadu slavností proslov, a budete potřebovat dva svědky. Obvykle je ale možné na matrice předem říct, že nemáte koho požádat, a měli by vám sehnat někoho z úřadu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?