Svatba češky a slováka

ahojky chtěla by jsem se zeptat, čo všechno potřebujeme donést na matriku a co je vše potřeba vyřídit ??
Odpovědět
Jen rodné listy a občanky. Nic jiné nepotřebujete. Pak jako slovák dostane papíry na vypsání navíc ale to je pohoda. :-)
Odpovědět
takže teď co pujdeme na matriku tak potrebujeme jen rodne listy a obcanky ?? a potom ty veci co dostane navic ty se dokladaji do svatby nebo se berou sebou na svatebni den ??
Odpovědět
Jj, jen rodné listy, občanky. Manžel jen podepsal čestné prohlášení, že není na SR ženatý, oni to v občankách nemají vepsané a doložil doklad o pobytu, ten můj tu již má trvaly pobyt. Toť vše :)
Odpovědět
Ale ja cetla na všelijakých stránkách ze treba neco z matriky a nejake prohlaseni ale nevzpomenu si ze co to je ale ze to ma byt ze slovenska z mista bydliste, ten muj tu nema trvaly pobyt , m yjsme momentalne v nemecku.
Odpovědět
@zebedinka Tak to nevím, manžel nic na SR nevybavoval. Možná tím, že tu má trvalý pobyt. Vezmi telefon a zavolej na příslušnou matriku a máš to vyřešené.
Odpovědět
Profilova fotka
@zebedinka "Spôsobilosť uzavrieť manželstvo občana SR sa riadi slovenským právom a potvrdenie o tom vydáva matričný úrad," možno myslíš toto :) http://mic.iom.sk/sk/pobyt/zlucenie-r...
Odpovědět
@trilien my ale nic z matriky na SR nepotřebovali, tak nevím, je to 14 dní zpětně.
Odpovědět
Profilova fotka
@symcca ja verím, že ste nič nepotrebovali :-), len zebedinka píše o tom, že niečo na čítala na nejakom fóre, že treba niečo z matriky z mesta, kde ma jej snúbenec trvalý pobyt, tak si myslím, že čítala o spôsobilosti na uzavretie maželstva, čo niektoré štáty (ČR už nie) vyžadujú :)
Odpovědět
@trilien jojo :-) Ale jak jsem jí psala, jednodušší je si rovnou zavolat na úřady nebo napsat, ať to má od zdroje potvrzené :-)
Odpovědět
Profilova fotka
občanky, rodné listy, manžel potom ještě musel vyplňovat žádost o prominutí některých dokladů :-) s tím ti matrikářka pomůže, SR nevydává vysvědčení o pravní způsobilosti ... musel vypsat prohlášení že je svobodný, toŤ celé, nic speciálního nepotřebuješ ... a se zbytkem ti matrikářka pomůže
Odpovědět
Profilova fotka
@trilien Ani tak nejde o to, že by Vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství české matriční úřady nepožadovaly, jako že ji úřady SR nechtějí vystavovat. Proto se na matrice žádá o prominutí předložení tohoto dokladu (je prominuto, protože české matrikářky vědí, že SR nevystavuje) a nahrazuje se čestným prohlášením.
Odpovědět
aha mockrat vam dekuji takze tim pádem když to bude nejaka normalni pani na te matrice tak nas nebude posilat na slovensko proto vysvedceni o pravni spusobilosti ??
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@zebedinka ale slovensko tento doklad nevydává
Odpovědět
Profilova fotka
@zebedinka přítel bude na české matrice, tam kam jdete podat papíry k manželství ..... tak tam bude vypisovat 1. čestné prohlášení a 2. žádost o prominutí dokladů které SR nevydává
Odpovědět
dekuji vám za vase rady , takze ani na SK nemusime chodit proto prominuti o spusobilosti . :-)
Odpovědět
@zebedinka jj, nemusite, len tam maju oficialne termin asi 30 dni na to prominuti (proste spravne lhuty, my sme tam boli tesne, takze sa na nas trochu mracili, ale stihli to asi za polovicu casu), tak tam hlavne chodte vcas
Odpovědět
holky, mala by som dotaz na postup co po svatbe / zapis do zvlastnej matriky SR - ak to spravne chapem, ked budeme mat oddaci list, zajdem s tym na velvyslanectvo v prahe, kde by malo ist podat ziadost a potom by mi mali byt schopny vydat aj nove doklady, ze? pripadne mate skusenosti, ako dlho to cele trvalo? oficialne na to maju az 3 mesiace myslim diky za info, b.
Odpovědět
@barusha_ na to velveslanectvo v Prahe porebujes kopii oddacího listu overenú notarom a platí sa tam spravny poplatok, sumu si nepametám ale bolo do niečo do 1000kc.Majú na to 3 mesiace a pokial mas ty alebo nastavajuci nový typ občanky - vymenia ho tiez na velvyslanectve :))) pokial je to ta velka ta sa meni v mieste trvaleho bydliste.
Odpovědět
@barusha_ Ahoj, ja to prave teraz vybavujem. S overenou kopiou sobasneho listu (plus pasom/obcianskym, rodnym listom, udajmi o rodicoch svojich aj manzelovych / tj. datumy narodenia a miesto nar, udaje o svedkoch) dojdes na Velvyslanectvo v Prahe - tam vyplnis ziadost, zaplatis cca 700 Kc. Mne povedali ze za cca 2 mesiace sa mi ozvu a dostanem slovensky sobasny list (oficialne na to maju az 3 mesiace) a s tym planujem zajst do svojho miesta trvaleho bydliska na SR a vybavit si tam obciansky a pas. Myslim ze sa to da vybavit aj v Prahe, ale to im bude trvat dalsie 3 mesiace.
Odpovědět
Ahojte, navazuji na tuto konverzaci, protože se mě to taky týká. Nechce se mi studovat zákony, tak prosím o radu....budeme se s přítelem u nás brát (slovák), jak je to s občanstvím? budu mít po svatbě dvojí občanství? české i slovenské?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
@petkatn ahoj nebudes. Jestli chces slovensky, musis si o nej zadat
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Holky a musi se to nahlasovat,kdyz je pritel slovak a vlastne se nic nezmeni a zijeme tady a na Slovensko vubec nejezdime, musime si zazadat o ten zapis na Slovensku?Pritel tu ma i trvaly pobyt.Diky
Odpovědět
@lucinka40 no pokud by chtel na slovensku mit uvedeno, ze je zenaty, tak jo... Pokud ten oddaci list nepojde matrikou na slovensku, tak to vlastne slovenske urady vubec nevedi... Navic je povinnost hlasit zmenu stavu, meni se totiz svatbou prave rodinny stav, ktery urady eviduji. Trvaly pobyt s tim nic nema.
Odpovědět
Profilova fotka
Takze to musime nahlasit,stuj co stuj, asi,vid???Dekuju
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Ahojky, chtěla jsem se zeptat jak je to s poplatkama, když přítel (SK) nemá trvalý ale jen přechodný pobyt v ČR. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@katkarobert my za to budem platit 2000
Odpovědět
Profilova fotka
@katkarobert Zákon č. 634/2004 Sb. o správních poplatcích, Položka 12: b) Uzavření manželství mezi snoubenci nebo vstup do registrovaného partnerství osobami, z nichž pouze jeden má trvalý pobyt na území České republiky Kč 2000
Odpovědět
@katkarobert Svatbu jsme meli v květnu 2015, ženich Slovák, má tu pouze přechodný pobyt a nic jsme neplatili.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj Chtela jsem se zeptat mam slovenske obcanstvi ,ale trvale bydliste mam tady v ceske republice vymeni mi tady na slovenskej ambasade pas a op abych nemusela na slovensko Dekuji za odpoved
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Ahoj jsem zmatena :) mam pritele slovaka, ja jsem z cech oba zijeme v Anglii ale svatba bude na slovensku v kostele, jelikoz nemam obcanku tak me zajima jestli muzu pouzit jen pas? Vite o tom neco? Za kazdou radu budu moc rada
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?