Svatba a zmena trvaleho pobytu

Co kdybych se chtela vdat a zaroven s tim zmenit i tvaly pobyt do jineho mesta? Znamenalo by to ze me prestrihnou obcanku na obradu, musim si udelat novou a s novou jit na obec kde chci mit trvaly pobyt a zase zmenit obcanku? Resili jste to nekdo? :) zacinam se v tom zamotavat
Odpovědět
Já to taky tak měla :-) Na svatbě mi ustrihli jeden rozek, hned v pondělí jsem šla nahlasit zmenu bydliště a ustrihli druhy rozek :-) mesic jsem chodila s ustrihlou obcankou a zelenym a zlutym papirkem :-) a yed uz mam vse vyrizene :-)
Odpovědět
Takze i kdyz pujdu prehlasit bydliste s jiz poskozenou (ustrihlou) obcankou tak to nevadi? Protože teoreticky je neplatna...kdyz nesedi uz ani udaje (příjmení, svobodná)...
Odpovědět
Profilova fotka
Já se v sobotu vdávala a v pondělí šla změnit trvalý pobyt a až pak vyřídila změnu dokladů. OP je s těmi papírky na nějakou dobu platný.
Odpovědět
Paní na matrice mi říkala, at si pobyt změním buď těsně před nebo po svatbě. Že jí ustřihnutá občanka nevadí :-) Otázka je, pokud si pobyt budeš měnit po svatbě, zda jim nebude vadit ustřihnutý roh z obřadu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@danvitka Občanský průkaz, který má ustřižený růžek a byl k němu vydán "zelený papírek" na matrice nebo "žlutý papírek" na evidenci obyvatel je stále PLATNÝ. A to do té doby, než si vyzvednete nový OP. O nový OP máte dle zákona o občanských průkazech povinnost zažádat do 15 pracovních dní po obdržení oddacího listu (zelený papírek) / od změny trvalého pobytu (žlutý papírek). Takto ustřižený OP není neplatný, ale je na něm vyznačena změna zapisovaných údajů. Teprve v okamžiku, kdy "papírek" ztratíte, je OP znehodnocený a tím i neplatný. (Už to tu v diskuzích píšu asi po padesáté, tak jsem zvědavá, kolikrát to tu ještě budu psát...)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?