Špatně vystavený oddací list. Co s tím?

Profilova fotka
Nechali jsme si oddací list poslat do města kde ted s mužem žijem a při nahlédnutí jsme zjistili, že mu v oddacím listě omylem napsali místo narození jeho maminky... máme reklamovat???
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Si piš, je to oficiální dokument jako každý jiný.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj pandam, já bych to určitě vrátila a požadovala opravit, místo narození by mělo sedět, až si půjdete dělat nové občanky,tak budete potřebovat oddací list a tam by chybu zjistili a asi by vám to nevzali.Nebo zkus zavolat na matriku a uvidíš co ti řeknou..
Odpovědět
Pandam, samozřejmě opravit!
Odpovědět
Profilova fotka
dobře já tam v PO zavolám.. a to jim tam mám poštou zase vrátit zpátky?
Odpovědět
Oni ti poradí, ale nejspíš budou chtít vrátit tohle pokažený.
Odpovědět
Profilova fotka
určitě budou chtít pokaženej vrátit, rovnou jim to pošli, jen jim dej vědět, co tam je špatně,aby to opravili ;-) nejsi jediná komu se to stalo, znam hodně lidí, který pokazili oddací list a za pár dní jim ho vyměnili..
Odpovědět
Profilova fotka
Na novou občanku s sebou potřebuji oddací list?To nový příjmení a stav je napsaný přece na tom lístku u občanky.Tak nevím,poraďte :-)
Odpovědět
Oddací list je na vystavení nové občanky nutný vzít, ale i když je v tom oddacím listě nějaký chybný údaj, na občanku to nevadí (pokud ten blbý údaj teda není nějaký důležitý,třeba tvoje jméno :-D ) Moje vlastní zkušenost - na oddacím listě nám zkazili asi 3 věci (docela kuriózní, že? :-D ) Napsali špatně jméno tchyně, jméno mojí mamky za svobodna a pak ještě něco, už přesně nevím. Tak jsem si na ten chybný odd.list nechala udělat novou OP a pak jsem ho šla na matriku vrátit, asi za týden jsem měla hotový nový. Ale ten starý už mi zpátky nevrátili. Jo, a omluvili se mi! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
takže nejsem vyjímka :-) tak to mě těší, i když ti to nepřeji ;-) ale aspon jsem klidnější když v tom nejsme sami... uvidím co mi řeknou zítra. Takže díky za podporu :-)
Odpovědět
a samozrejeme ze to posli doporucene a nie obycajnou zasielkou. ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak holky jsem tam volala a paní se mi omluvila a že to změní a obratem pošle. Prý není třeba ten stávající posílat, u mě to bylo v pořádku, tak prý na něj už můžu zařizovat ;) takže díííky za podporu, dost mě to vyděsilo :-N jinak ke změně ve zdrav.poj. je třeba nová občanka nebo stačí odd.list?
Odpovědět
Profilova fotka
Někde ti to vezmou podle občanky a někde chtějí vidět i oddací list. Je to různé,nejdříve bych si tam zavolala. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
samozrejme, ze vymenit!!!! vzdyt je to uredni dokument!
Odpovědět
Profilova fotka
Moj ocko má zlý rodnýlist - oba dátumy narodení rodičov má zlé... :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
miluse: tak jsem tam volala a stačilo prý to jen poslat mailem - ten odd.list. A už mi i odpověděli, že není problém, změní a pošlou normální poštou... tak jsem zvědavá.. Veškeré jinak doklady jako banka, liška apod. se zařizují až s novou občankou jsem zjistila, tak je ještě čas :-) na co ještě nezapomenout??? najjul: jejda... tak to se stává normálně jak tak koukám...
Odpovědět
Profilova fotka
panadamo, to si pis, ze se to stava normalne, kdyz jsem si byla na matrice pro novy rodny list, tak mi jej matrikarka taky vytiskla blbe, ja jsem to sice videla, ale myslela jsem si, ze je to nejaky kod, tak jsme odjeli, podotykam, ze ta matrika je nejakych 30km od domova, no tak jsem odjela na urad, tam uz na me cekala urednice, ze ji volala pani matrikarka, ze si vsimla, ze je tam chyba, tak zpatky na matriku, no tiskla mi to jeste 3x, pokazde tam udelal nejakou chybu ]-( byla to odbornice na slovo vzata :-N
Odpovědět
Profilova fotka
no to je síla :-| já vím, že nikdo není dokonalý a chyby děláme všichni... ale zase toho nemají tak moc a pečlivě zkontrolovat odd.list s rodnými listy snad můžou... Jsem myslela, že se tak děje jen ve výjimečných případech, toto mě překvapilo.. :-o
Odpovědět
dotazek: na vyrizeni OP potrebujeme oddaci list??? Ten nam poslou postou??? :-N
Odpovědět
julous - ano, na vyrizeni nove OP s "vdanym" stavem potrebujes oddaci list
Odpovědět
dekuji zirafko ;-) a do kdy to asi tak chodi?? oni na to maji 30 dni,ale chodi driv ne?? ja se to snazim nejak vyhledat vsude mozne a sem nejaka neuspesna.. :-( da se to nejak vylitat,aby ho poslali drive?? planujem nejaky cesty do zahranici,novy pasy a tak.. =-)
Odpovědět
julous - netusim... nam ho dali hned pri obradu ;-) takze mozna tam zkus zavolat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
julos: obřad jsme měli v pátek a hned v úterý nám oddací list přišel poštu
Odpovědět
jolous, do konca tyzdna by si ho mala mat hotovy. my sme ho mali v stredu a to sme mali obrad v kostole. vtedy to trosku dlhsie trva. si tam skus zavolat. mozno ho uz mate hotovy. ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nam po oddani dali OL a rovnou rikali at vsechno doma v klidu pro jistotu zkontrolujem ... chyb na ruznych dokladech jsem mela uz nekolik. asi nejvetsi byla chyba v prijmeni syna na jeho osvedceni o obcanstvi. prijmeni je ctyrpismenne a byla v nem chyba a pod to se podepsal urednik pismenama velikosti pres 1/3 stranky. tak veliky podpis jsem jeste nikdy na dokladu nevidela o to vtipnejsi, kdyz napise 4pismenne prijmeni spatne.
Odpovědět
wedding: taky dobre :-D Dekuji holky za rady,asi tam fakt brnknu..jeste musim najit cisilko :-N
Odpovědět
Julous oddaci list by mel prijit do 15 dni po obradu. Na nasem OL zvorali krestni jmeno tchana, ale byli jsme si tam pro to osobne (kvuli memu prijmeni) a matrikarka to hned opravila ;-)
Odpovědět
zitra si mam brnknout na nejaky cisilko,kde mi zdeli zda uz je nas OL hotov ci ne ;-)
Odpovědět
¨Nase OL jeste nejsou a pry az pristi tyden-bez tech listu nemuzu nic vyridit a to sme chteli prvni tyden v srpnu jet na dovku do Chorvatska :-( tak to budeme muset asi posunout... :-S
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Ahoj holky, ráda bych se přidala s dotazem :) třeba mi poradíte... V letošním roce jsem se vdávala já, ženil se i můj bratr a bratr mého manžela (celkem mazec... 3 svatby v jeden rok :) ). Mám rozvedenou mamku takže má jiné příjmení, než v době, kdy jsme se narodila (má zpět své rodné příjmení). Můj bratr i bratr manžela mají vystavený oddací list v Hradci Králové, tam jim řekli, že v oddacím listě se uvádí příjmení matky v době narození. A my máme vystavený oddací list z Chlumce nad Cidlinou a tam nám napsali příjmení matky v době kdy jsme se brali. Takže já i bratr máme v oddacím listě rozdílné informace u matky. Já mám uvedené u mamky pouze rodné příjmení a bratr má uvedeno příjmení v době narození i rodné příjmení mamky. Nevím kde leží pravda, dá se to někde zjistit. Děkuji.
Odpovědět
Jinak se připojuji s informací, že my vůbec oddací list k vystavení nové občanky nepotřebovali, stačil nám zelený papírek připnutý k občance, který nám vydali hned v den svatby. (magistrát Hradec Králové) ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?