Snoubenec si vezme prijmeni snoubenky?

Profilova fotka
Holky, je tu nektera slecna, ci uz manzelka, u ktere si pritel vzal vase prijmeni? Mame s tim trosku problem, jelikoz nechci pritelovo prijmeni kvuli jeho rodine..... Je nas tu vic nebo jsem jenom ja takovy potizista? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já tedy ne, ale vím o dvou párech. U jedněch to bylo kvůli délce ženichova příjmení (sám měl problém se podepsat :D), tak si vzal jméno své drahé. Druhý případ je má spolužačka. Má řecký původ, takže manžel byl frajer a vzal si její jméno, aby se dochovalo pro další generaci. :-)
Odpovědět
My jsme to tak chtěli udělat, protože moje jméno je kratší a hezčí, ale zase jsem to já nechtěla, protože si nerozumím s rodinou svého otce a nechtěla jsem nosit jeho příjmení a šířit ho dál. Nicméně dlouho jsme o tom uvažovali a můj manžel je v tomto skvělý, absolutně s tím neměl problém, naopak.A dokonce jsem i zjistila, že ani naše okolí by s tím nemělo problém. Většina očekávala, že se budeme jmenovat po mně. Ne proto, že bych byla nějaká semetrika a on podpantoflák, ale prostě je 21. století a výběr příjmení už je demokratičtější. Pokud to tak cítíš, zkus si hezky promluvit se snoubencem a hlavně se nenech do něčeho nutit od okolí jen proto, že se to "tak dělá".
Odpovědět
My tedy máme manželovo příjmení, ale moje známá se vdala za kluka, který si vzal její příjmení. Důvodem bylo, že se mu prostě líbilo víc, než původní... :) Nikdo z jeho okolí s tím neměl problém, dokonce ani jeho rodiče.
Odpovědět
Profilova fotka
@suetreloca - Vůbec nejsi potížistka :) Můj bratranec si vazl jméno své manželky...Jmenoval se Pišl a jeho manželka Severinová. Takže jsou ted Severinovi - sranda byla, že to nikdo nevěděl a dozvěděli jsme se to až na místě z úst matrikářky, takže mazec :D Vtipné taky je, že jeho mamka (moje teta) si nechala po rozvodu jméno za svobodna a to je - Severová. Takže Severovi a Severinovi :D
Odpovědět
Profilova fotka
Poznám z okolia dva páry, moja kolegyňa, jej manžel si vzal jej priezvisko, pretože to jeho bolo smiešne :) A potom známa, ktorá vedie rodinnú firmu (založil ju jej otec a volá sa po ňom) - a pretože jej manžel v nej aktívne posobí na vysokej pozícii - prakticky ju vedú spoločne - tak si vyženil jej meno, aby všetci vedeli, že hovoria so šéfom :) Myslím že dnešná doba je v tomto veľmi liberálna, a záleží len na dohode vás dvoch.
Odpovědět
Profilova fotka
Můj švagr si také vzal příjmení své ženy. Čistě z rodinných důvodů :-)
Odpovědět
Moje teta tak učinila už před 35 lety... Její nastávající měl příjmení, které se jí nelíbilo, tak si vzali její příjmení...
Odpovědět
no bud ráda, jesi mu nevadí na to přistoupit:-D naši maj jméno po mámě. prostě proto, že tátovo se jim nezamlouvalo. já bych si nejradši taky nechala svoje, ale zase chci, abychom se jmenovali všichni stejně. a partner by se svýho jména nevzdal. tak sem musela ustoupit.můžu bejt ráda, že to příjmení je takový celkem normální. ale taky mi trochu vadí, že se budu jmenovat jako tchýně:-D ale co už no..tak to chodí.
Odpovědět
Profilova fotka
myslím že vůbec nejsi potížistka.já si chci nechat obě.i když to bude možná dlouhý.Můj budoucí manžel je Zdeněk Zika a já budu Lucie Alice Eliášová Ziková.Chci naše jméno zachovat protože máme slavné předky(generál Eliáš,předseda protektorátní vlády byl bratranec mého pradědečka) a já jsem se sestrou jediná,kdo ho má a ona nechce děti.takže podobný problém.Ale kdyby mě požádal,asi bych se nechala ukecat a byla Lucie Alice Ziková.
Odpovědět
Moje kamarádka se vdávala nedávno a manžel si vzal její příjmení hlavně proto, že se chtěl vzdát otcového příjmení, protože si nerozumněli - vlastně takových případů znám víc, ale většinou se toho příjmení chtěli vzdát chlapi, než že by nevěsta řekla, že nechce jeho příjmení. Já úplně otce mého manžela také neuznávám, ale příjmení si vezmu jeho, protože ho chci sdílet se svým mužem a že se tak jmenuje dalších X lidí je mi jedno...Jmenuje se tak můj muž a já ho přijímám se vším i s příjmením
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?