Rodné listy, odevzdávali jste je na radnici?

Profilova fotka
Ahojte holky, potřebovala bych vědět, jestli jste na radnici museli odevzdávat svoje rodné listy popř. rodné listy vašich společných dětí. Zdá se, že to má každý jinak a já mám teď strach, že jsem udělala pěknou blbost, že jsem tam nechala originály. Teď nemám nic v ruce. Vůbec jsem si neuvědomila, že rodný list malého budu potřebovat, když mu musím udělat pas. Nemáte některá zkušenost, jak dlouho trvalo, než vám ty RL vrátili?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@dominiqque ahoj, my máme svatbu v září a už jsme to na radnici byli taky zaplatit a taky si tam ty naše nechali, s tím,že kdyby jsme je potřebovali,tak si je mezitím můžeme vyzvednout,ale pak je tam zase vrátit a vrátí nám je až v den svatby po obřadu,takže je to normální ;-)
Odpovědět
My jsme rodné listy nikde nenechávali, nikdo to ani nechtěl. Upřímně originál bych jim ani nedala :-|
Odpovědět
Taky jsme nechávali, normálka. Udělali nám na místě kopii, protože jsem to nečekala, ale jinak prý není problém si pro něj přijít a zase přinést zpět ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivanep Vám řekli, že v den obřdu je vrátí? Nám právě neřekli nic. Ani, že si je můžeme "půjčit" a pak zase vrátit. Problém je ale i ten, že jsme z Brna a brát se budeme v Šumperku, takže to mám celkem z ruky. Ale pokud by to vraceli v den svatby, nebo třeba do týdne po ní, tak by to ještě nebyl takovej problém, no.
Odpovědět
Profilova fotka
@dominiqque je ,vy se taky budete brát v Šumperku? tak to máme stejnou radnici,takže to tak bude, jak to řekli nám. divím se,že ti to neřekli,asi jste byli u té druhé paní než my. Tak se nemusíš bát a v den svatby je máš zpět :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@airawen @dominiqque a na co jim ty rodné listy jsou???
Odpovědět
Profilova fotka
No neke :D Tak to je super. My jsme byli u takové docela mladé, příjemné blondýnky. No, snad nám je fakt v ten den dají, to bychom to pak stihli :)
Odpovědět
no nám je taky vzali, že prý nám je vrátí až s oddacím listem, taky jsme se divila, ale prý to jinak nejde, nechtěla jsem se hádat, úředník je úředník...
Odpovědět
Profilova fotka
A ten oddací list doufám dávají v den obřadu, že jo? Mně to v tu chvíli ani nedošlo, byla jsem ráda, že to máme splněný :D
Odpovědět
Profilova fotka
@dominiqque my měli oddací list hotový až za 14 dnů, ale někde dávají hned po obřadu
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 Tý jo, tak pokud by RL dávali zároveň s tím oddacím až za 14 dní, byl by to už asi pěknej průůůšvih :( Ale tak asi by se to stihnout ještě dalo, no. Tak tak, ale jo. Dýl než těch 14 dní jim to snad trvat nemůže.
Odpovědět
ahoj, tak já toho byla teda taky paf, ale rodné listy si tam nechali a prý nám je dají až po obřadu, tak to snad bude normální.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
asi jinej kraj, jinej mrav platí i v tomhle, u nás je chtěli vidět, spolu s OP při odevzdávání papírů, ale oboje mi vrátili, asi bych se bála to někde nechat jen tak ležet
Odpovědět
Profilova fotka
@handulilinka Kéž by to fakt bylo normální. Vůbec se mi to nelíbí, ale v tu chvíli mi to fakt nepřišlo divný :( Ideálka by byla, kdyby si to zítra, až půjdu na to pasový (musím tam tak jako tak), vyhledali někde v archivu. Vystála bych si jen jednu frontu a měla bych jistotu, že pas bude včas. Ale to asi neklapne, no :(
Odpovědět
Profilova fotka
@claire90 Je fakt divný, že to dělají všude jinak. Nechápu to.
Odpovědět
U nás si rodné listy okopírovali a originály nám hned vrátili.
Odpovědět
Profilova fotka
Hm, jediný co mám teď já, je kopie rodnýho listu malýho. Vezmu to na to pasový, kéž by jim to stačilo...
Odpovědět
Naše rodné listy si jen okopírovali a po vypsání papírů na matrice nám je hned vrátili..a rodný list naší malé ještě v ruce nemám!!Už mě s tím taky štvou.. jí musí vystavit nový rodný list, kvůli mé změně jména,a le u nás na matrice řekli, že nejdýl týden po svatbě mi dojde na doručenku poštou a svatba byla před 3týdny a pořád nic.. asi tam zavolám!!!
Odpovědět
Profilova fotka
naše si taky jen okopírovali a hned nám je vrátili. Ale já jsem svůj nemohla najít, tak jsem ještě honem před schůzkou na matrice sháněla, aby mi na počkání vystavili nový na jiné matrice v jiném městě :-D
Odpovědět
@zelvatko já mám dvě děti, nikdo po mě jejich rodné listy nechtěl ani v nich nic neměnili :-(
Odpovědět
Nám taky rodné listy hned vrátili.A RL dětí máme přivézt až v den obřadu a změněné nám je vrátí až s oddacím listem.
Odpovědět
Jo a svatba bude v sobotu a pro RL a oddací si máme přijet už hned další týden ve středu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@dominiqque tak pokud je potřebuješ na to pasový,tak si je tam můžeš vyzvednout a zase vrátit, to ti určitě dají,když nám to řekli,že si je můžeme vyzvednout. my taky byli u té blondýnky, tak mě to udivuje,že vám to neřekla. ale určitě to nebude problém :)
Odpovědět
to by mě taky zajímalo na co jsou jim originály RL. Je to podivné, jsem zvědavá co řeknou nám. My se musíme dostavit nejpozdějc měsíc před. síce se už chystáme, ale tím, že to máme z ruky, tak jsme se pořád nedochystali. Ale když už potřebujou RL (aby si měli co založit???) tak bych jim tam nechala kopii, ale originál?
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, to my radnici máme už na pevno zamluvenou... RL se jen koukla pokontrovala a zase sme si je nesli domu :)
Odpovědět
my meli svatbu v kostel - ale na magistrat jsme museli jit taky - rodne listy si tam nechali (taky jsem se divila, co kdyz by mi ten original ztratili - ale rikali ze to tak byt musi) a za tyden jsme si sla pro potvrzeni ze mi schvalili svatbu v kostele a vratili i rodne listy - takze si tam tam nechali tyden
Odpovědět
My jsme rodný list pouze ukazovali při vyplňování všech potřebných dokumentů, paní si ho ofotila a opsala z něj údaje a hned nám ho vrátila.
Odpovědět
Profilova fotka
my jen posílali kopie rodných listů a občanek mailem, taky se mi to moc nezlálo to jen tak posílat ale originály zatím nechtěli, tak uvidíme
Odpovědět
Profilova fotka
nám rodné listy hned vrátili, jen si to z nich opsali a rodné listy dětí mám přinést týden před svatbou, aby do nich napsali moje nové jméno - doufám, že nám je dají hned v pondělí s oddacím listem, teda doufám, že nám dají oddací list hned v pondělí, abych mohla oblítat úřady a vůbec všude, kde je potřeba hlásit změnu jména
Odpovědět
Profilova fotka
@zelvatko Týýý brďo, tak to u nás snad neudělají, to bych byla v pasti. Nezbývá než doufat. Snad Ti co nedřív přijde.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?