Problém s matrikou

Termín svatby jsme dali na 25.10.2014 kvůli hotelu, který ten den má volno. Paní na matrice mi minulý týden potvrdila, že termín mají a dnes, když jsem volala mi tvrdila, že ho sice mají, ale že mi o nezapíše jelikož mají být v říjnu volby a ona neví kdy a že se to dozví až jak to vyhlásí vláda. Co s tím má matrika společného? Všem jsem řekla termín 25.10., matrika to má na webových stránkách také jako termín a baba mi to nechce zapsat. ....
Odpovědět
tak to me mrzi :(. Jestli s tim terminem mela problem, tak ti to mela rict rovnou minuly tyden!! Zkus tam zajet osobne v urednich hodinach a promluvit si a zjistit, na cem jste? Podle myho nazoru, kdyz ma na strankach datum, tak by ti ho mela zapsat..
Odpovědět
@lenty Tak ono jde určitě o účast starosty/místostarosty a dalších lidí z úřadu u voleb, takže to chápu.
Odpovědět
@lenty Měla jsem stejný problém! Termín 23.5. byl zamluvený už od listopadu a v lednu mi paní na matrice oznámila, že budou volby a že mě tudiž neoddají (jedině, že bychom si sehnali kněze). Takže jsem všechno musela zařizovat znovu... Byla jsem vytočená - no hrůza!!!!
Odpovědět
@lenty tak jak to tady ctu s tema volbama, tak asi bys mela nejlepsi ten termin rovnou posunout, nez riskovat, ze s tim terminem pak bude problem.. co treba konec zari? Ja jsem si dala termin 8 mesicu od zasnoubeni a ted toho lituju, protoze uz mam skoro vsechno hotove a klidne to mohlo byt i driv :) Tak myslim, ze byste to stihli.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my máme termín 24.5., když jsem si někde tady v lednu přečetla o rušení svateb proto, že budou volby, hned jsem volala na matriku.. paní řekla, že to pro ně bude komplikace, zvládnout najednou svatby a volby, ale protože nejsme jediná svatba v ten den, tak termín rušit nebudou... oddychla jsem si, i když chápu ty úřady, kde to ruší, protože samozřejmě jde o lidi, kteří když budou na svatbě, tak budou chybět u voleb, v některých menších úřadech může dojít i ke kolizi místa obřadu a voleb...takže pokud hrozí, že bys to kvůli volbám stejně musela posouvat, změnila bych termín radši teď´, než čekat, jestli se to nedozvíš za pár měsíců :)
Odpovědět
Ahoj, byla jsem dnes na matrice a paní mi řekla, že na netu to sice je, ale že mi to nezapíše, že mám smůlu. Jde o to, že hotel jiný termín má sice volný, ale matrika ne. V září má volný termín matrika, ale hotel už má svatbu a matrika vyhlásila na obřady mimo svatební síň v každém měsíci jen jeden termín. Tak jsem volala do hotelu, že máme problém s matrikou a paní mi doporučila, že v případech, kdy se nedá domluvit s matrikou, že u nich oddávají evangelíci. Prej je to něco mezi matrikou a církevním obřadem. Tak snad to nějak zvádneme.
Odpovědět
Ahoj, take jsme meli problemy s matrikou. V nasem pripade si zase rekli, ze v nasem terminu nebudou oddavat a udelaji si volno ]-( Zkousela jsem premlouvat, uplacet :) a nic. Pani matrikarka by snad jeste byla svolna, ale oddavajici se na nas vykaslal. Protoze jsem uz mela na dany termin vse nasmlouvano (DJ, catering, kadernici, fotografku,...) - menili jsme totiz misto a v puvodnim uz jsem datum na matrice mela domluveny, rozhodla jsem se pro cirkevni svatbu. Nas bude oddavat pastor z Apostolske cirkve a vypada to OK. Akorat se ted zase stresuju, ze 3 mesice pred svatbou uz mel volno jenom v 5 odpoledne a jestli to neni moc pozde :) Puvodne jsme meli mit obrad ve 3.
Odpovědět
U nás na matrice je taky problém. Když jsme vyplnili příslušné formuláře,došlo na to jak se budu jmenovat. Jelikož můj nastávající je Kubec,tak já chci být Kubecová. Ale úřednice řekla že v tom bude ale problém,že jeho matka je Kubcová. Přitom podle zákona jsou možné obě varianty,a co mi je po tom jak se jmenuje moje tchýně? Tak jsem řekla že prostě budu Kubecová.A pokud to popletou,tak při podepisování na svatbě jim to jednoduše nepodepíšu. Až si to pěkně dají do pořádku.
Odpovědět
@karol2014 Oni vám termín nejdřív potvrdili, a pak zrušili? A nebo jsi objednala DJ, catering atd. na určitý termín, a až pak si zařizovala termín na matrice?
Odpovědět
@lemona Ne :) Mame to trosku slozitejsi :) V zari minuleho roku jsme si zarezervovali statek. Dohodla jsem se s mistni matrikou a zarizovala ostatni veci. Letos v unoru se nam ze statku ozvali, ze u nich na vesnici probehla mistni rada - lidi si stezovali na hluk ze svateb. Vesnice vydala rozhodnuti o hluku. Ve zkratce - hudba mohla byt na zahrade pouze po dobu obradu a od 10 hodiny vecer se musela hudba ztisit na max. 70 decibelu a museli byt po celou dobu do salu zavrene dvere a okna. To nam absolutne rozhodilo koncept svatby, protoze statek jsem objednavala prave proto, ze jsme chteli mit zahradni party s grilovanim atd. (to uz jsem to pak rovnou mohla mit nekde v restauraci v Praze :-) ). Nasli jsme si jine misto, ale mistni matrika nam rekla, ze ten vikend nas za zadnou cenu neodda. Asi bychom se mohli domluvit na jinem datu, ale uz zase mame se vsemi ostatnimi (ten DJ, catering, kadernice, vyryte datum na prstynkach, informovanost rodiny a pratel) domlUvene a zaplacene nase puvodni datum :) Celkem sranda :)
Odpovědět
@karol2014 No tak to je zapeklitá situace. Přeju vám, ať se vše co nejdřív vyřeší!
Odpovědět
@lemona Dekuji :) Vyreseno uz to mame - cirkevni obrad. Akorat se musim smirit s tim, ze obrad bude az v 5 hodin. Kdyz tady ctu kazdou chvili komentare nevest, ze by si prali, aby jejich svatebni den byl delsi, bojim se, aby mi to pak nebylo lito. Navic uz jsem si vyslechla nejake komentare od pratel :(
Odpovědět
Článek se načítá
@karol2014 přátelé si můžou vykládat, co chcou, tohle přeci není tvoje vina.. prostě jsou na matrice nepřístupní a neochotní, tak se holt musí najít jiné řešení.. a myslím, že obřad v 5 hodin není zas tak špatný nápad.. vždyť spousta věcí se dá přehodit "před" místo "po", ráno se nemusíš nikde honit a navíc v tuhle dobu bude zase úplně jiné světlo na focení - bude to netradiční a určitě krásné.. :-) v jiných státech dělají běžně svatby až v podvečer a nepřijde jim na tom nic netypického ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@karol2014 my jsme měli svatbu v 15.00, a upřímně - ještě bych uvítala i pozdější čas. Mě ty svatby, kde je obřad v 10 nebo 11, se zdají příšerně dlouhé a bývá docela nuda - obřad, pak nějaké to focení, oběd, zase třeba focení, pak dlouho nic, nebo rádoby vtipné hry, pak raut, a až od toho rautu mi přijde, že to začne být zajímavé...asi záleží na každém, ale mě odpolední obřad maximálně vyhovoval v tom, že ten den jsem vstávala okolo 10, v klidu dojela na místo, nechaly jsme se s holkama učesat a nalíčit, a bylo...žádné vstávání ve 4, nervy, jestli kadeřnice nezaspí atd. atd. Všechno má svá pro i proti:)
Odpovědět
@veronikec Díky za ujištění :) Já mám pocit, že nejvíc kecají lidé, kteří jsou svobodní a tak si spoustu věcí představují jak Hurvínek válku :) Kamarádka se mě zeptala, co jako budou do té doby celý den dělat. Chtělo se mi odseknout, že nevím, že asi to, co normálně dělají, když zorvna nejdou někomu na svadbu, ale musím přiznat, že mě takové řeči prostě znějistí :) Napadlo mě přesunout focení s budoucím manželem před obřadem. Ale zase se nechci vzdát toho, že mě poprvé uvídí až když k němu půjdu uličkou. Tak to asi hold budpu muset všichni skousnout :)
Odpovědět
@im4fun Já právě původní hodinu obřadu měla dohodnutou na třetí. Příjde mi to naprosto ideální. Taky moc nepreferuji obřady už v dopoledních hodinách. Švagrová to tak měla a celá rodina musela vstávat už kolem 5 (musela jsem stihnout nalíčit nevěstu, maminky i sebe - byla to fuška :) ). Páta hodina, už se bojím, že bude trochu moc pozdě. Ale samozřejmě si uvědomuji, že rozdíl jsou jenom dvě hodiny a my navíc ani nemáme oběd, ale rovnou raut. Prostě trochu zmatkuju :)
Odpovědět
@im4fun @karol2014 Je to pravda. My jsme měli obřad v 11, vstávala jsem v 5 (hrůza!!!), kadeřnice měla dorazit v 6 ale přesně v 6 volala, že zaspala (taky příjemné zpestření), a když už jsme se konečně dostali do obřadní síně, tak jsem intenzivně pociťovala... HLAD. Nedošlo mi, že když se najím před šestou ráno, tak pak v 11 už zase hlad mít budu. Po obědě byl útlum a zábava se rozjela až večer. Nakonec jsem si svůj den opravdu moc užila, ale je fakt, že přispat si a mít obřad až večer je pro hodně lidí schůdnější varianta (mně tahle možnost nevím proč vůbec nenapadla, jinak bych po ní skočila)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?