Potencionální dluhy v předmanželské smlouvě

Profilova fotka
Prosím, máte někdo zkušenosti s předmanželskou smlouvou? Nemáme s přítelem ani jeden finanční potíže, jeho rodina taky ne, ale moje matka ano. Má dluhy a ze zkušenosti vím, že není zrovna svědomitá v jejich splácení (už na sobě měla exekuce). Rádi bychom tak do PS zahrnuli i dluhy jen potencionální. Jde to? Něco ve smyslu, že pokud mamka zemře, její dluhy spadnou na mě (či podle plánované novelizace - nemusí ani zemřít, stačí, že nebude platit a dluhy stejně spadnou na mě) - tak nastalé finanční problémy budou padat jen na mě jako na osobu, že se nebudou týkat manželství a majetku našeho společného nabytého v manželství. Moc děkuji.
Odpovědět
Ona nebude možnost, že se můžeš dědictví vzdát? Přítelův otec to s financemi zrovna moc neumí, ale v případě, že by dluhy nějakým záhadným způsobem padly na přítele, nedistancovala bych se od něj. V podstatě to ani díky SJM není možné.
Odpovědět
Když tvoje matka zemře, můžeš dědictví odmítnout (soud tě obešle v rámci dědického řízení) a pak její dluhy nebudeš muset platit. A že bys měla platit něco za matku za jejího života, to mi tedy přijde hodně přitažené za vlasy. Děti přece neručí za dluhy rodičů. A ani nevím o tom, že by někdo takovou věc chtěl protlačit parlamentem. Jiná situace by byla, pokud bys např. na matčiných úvěrových smlouvách figurovala jako spoludlužník nebo ručitel (tyto smlouvy bys podepsala), pak bys samozřejmě ty dluhy za ni platit musela. Doporučuju ti zkontaktovat dobrého advokáta a poradit se s ním, obávám se, že tedy seženeš rady typu jedna paní povídala, které vůbec nemusí odpovídat realitě.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?