Poplatek za nový pas. Poraďte

Máte některá zkušenost s výměnou pasu teď v tomto roce? Je třeba ten biometrický a stojí 600,- Chtěla jsem se zeptat, jestli stojí 600 i pak, když jej měníte jen kvůli jménu. Díky za odpovědi
Odpovědět
Bohužel ano :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Piccolocco. Tak tohle je přesně muj případ. 3 dny po svatbě jsme letěli k moři a já si musela nechat udělat před svatbou nový pas, na staré jméno, protože mi končil přesně 2 dny po svatbě!!!Tak jsem dala 600 za pas s biometrickými údaji kvůli 10ti dnům a teď 3 měsíce po svatbě bych si měla udělat opět nový a znova platit 600. Ptala jsem se na to a prý se musí prostě udělat pas nový......... :-S :-S :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, ano. Holky mají pravdu. Já si jdu pro pas ve čtvrtek a taky jsem platila :-(
Odpovědět
hmmm, tak to jste mě nepotěšily :-) ale jsou horší věci :-)
Odpovědět
a je pravda, že je možné dostat po svatbě nějaký lísteček, na který je možné udělat nový pas, aniž byste čekaly na občanku?
Odpovědět
Jasně, na radnici ti ustřihnou rožek občanky a k tomu dostaneš papírovou kartičku, která platí měsíc. S tím si vyřídíš všechny nové doklady.
Odpovědět
Profilova fotka
Jojo Hani má pravdu........ :-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky jaka je nejkratsi doba pro vydani pasu? potrebuji ho co nejdrive po svatbe mam na to max. 3 dny, nevite zda to stihnu?
Odpovědět
Profilova fotka
Hajduška pas na staré jméno ti platí ještě 3 měsíce po svatbě.......... ;-) ;-) ;-)
Odpovědět
Hajduska: jak říká len.z, je to tak. Platí ti ještě 3měsíce. Tzv. rychlík ti sice můžou vydat, stojí 1500Kč, platí 6 měsíců ale vydávají ho ve lhůtě do 15 dnů, tak to je pro Tebe stejně pozdě.
Odpovědět
Profilova fotka
tak to musim nejak vyresit, neb neziji v cr a 4 dny po svatbe jedu zpet do UK asi si budu muset naplanovat jeste jednu cestu domu a muzete mi poradit? kdyz budu objednavat libanky tak mam uvadet sve stare jmeno a nebo nove? kdyz v pasu bude to me stare?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud bude v pasu staré, tak musíš uvádět staré všude..... I v cestovce...... :-( :-( :-( My letěli na líbánky a taky jsem měla uvedé všude staré jméno.... :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Jo jo potvrzuji, je to tak!!!
Odpovědět
Holky, a co když si už nový pas dělat nechci? Vzhledem k tomu že teď můžu cestovat po EU na občanku, i letecky, tak se mi to zdá jako zbytečné, po svatbě mám už 2 měsíce, a pas si teda vyřizovat nehodlám. Nevíte někdo jak to je? Jestli mám třeba ten s tím starým jménem vrátit?
Odpovědět
My jsme ihned po svatbě měnili i trvalý pobyt. Já samozřejmě pas vyměnit musím, kvůli změně jména. Ale nevíte, jestli musí měnit pas i manžel, když ani stav ani bydliště není v pase uváděno?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?