Podnikám - změna jména po svatbě. Co musím kde změnit?

Profilova fotka
Ahoj holky, zajímalo by mě, jak to chodí pokud jsem OSVČ a zároveň mám s.r.o. a provdám se. Zda je lepší mít obě příjmení nebo jen bud. manžela? S čím je menší vyřizování a co vše musím kde změnit? Dále taky pokud bych si nechala dvě příjmení tak jaké pak používat? (ve vztahu pracovním i osobním) Předem moc děkuji za rady a potřebné informace a zkušenosti!
Odpovědět
Nech si svoje :) Měnila jsem jen občanku kvůli zapsání manžela. A živnosťák a spol. jsem řešit nemusela. Co se týče ostatního, oficiálně bys měla používat obě příjmení, neoficiálně se používá jen tvé rodné.
Odpovědět
Já teda myslím, že je jednodušší jen jedno příjmení, právě proto, že oficiálně musíš používat obě. Jinak na živnostáku mi paní řekla, že to co je na úřadě už se jim mění automaticky přes počítačovou síť, že nic nahlašovat nemusím ale já ho mám pozastavený takže ty budeš asi potřebovat stejně nový výpis s tím jménem. A na finančák a osvč jsem teda pak už nešla, ale z finančáku mi napsali, že mi to změnili. Takže si to raději všechno oběhej ať něplatíš pokutu.
Odpovědět
Profilova fotka
@missdiamond vzít si mužovo jméno a nechat plavat své dívčí znamená z esoterického pohledu, že se mu skutečně oddáváš a jsi jeho (...-ova). Taky jsem OSVČ a čeká mě to kolečko, dokonce jsem bezhlavě používala email se svým nynějším dívčím příjmením a budu to muset změnit nebo nevim... ale určitě chci být jen jeho :-) takže za mě změnit a pak všechno oblítat tak jako tak :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?