Musí mít alespoň 1 snoubenec trv. byd. v místě svatby?

Profilova fotka
My nemáme ani jeden a někde jsem našla, že se v tom případě platí 600,- Kč. Ale teď jsem zas několikrát narazila na to, že musí mít alespoň jeden trvalé bydliště v tom spádovém obvodu matriky, kde se svatba koná. Budu asi v pondělí kvůli tomu volat na matriku, ale kdyste někdo věděl, jak to je, budu ráda :-) Jsme oba Češi s trvalým pobytem v ČR, akorát úplně jinde, než chceme mít svatbu. Děkuju
Odpovědět
Profilova fotka
co jsem prohlížela, tak to bylo vždycky jenom kvůli poplatkům..
Odpovědět
Profilova fotka
my neměli ani jeden trvalý bydliště v místě svatby a platili jsem 1000,- poplatek za svatbu mimo místo bydliště, problém to nebyl
Odpovědět
Na to jsem nikde ještě nenarazila. Vždy bylo jenom zmíněné, že aby se neplatil matriční poplatek, tak musí mít jeden ze snoubenců trvalé bydliště ve spádové oblasti. Jinak tě oddat můžou všude, jen si za to zazpívají nějaký ten peníz:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nám bylo řečeno že stačí když jsme oba češi a máme trvalé bydliště někde na uzemí čr. Vůbec se nemusíte brát v místě vašeho bydliště a bez poplatků. Ale zeptej se radši na té matrice. Každý si zákon vykládá jinak :D to je má zkušenost.
Odpovědět
My jsme platili na městském úřadě 300Kč. Ani jeden jsme neměli trvalé bydliště v tomto městě. Jen se nám více líbila radnice a přístup lidí. Nikdo se ani nepozastavoval nad tím, že bychom tam svatbu mít nemohli, když tam nemáme ani jeden bydliště. Ale za zeptání nic nedáš, je to asi individuální.
Odpovědět
Profilova fotka
Nemusíte mít bydliště v místě svatby,my to nemáme taky a přesně,jak tu psaly holky,poplatek za to je 1000,ale to je vše
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?