Maturita a svatba - jak to zvládnout?

Ahoj, mám dotaz jsem v 1. ročníku nadstavbového studia ( dodělávám si maturitu) chtěla bych se optat zda některá z vás tu není co měla svatbu během maturit ( ústních :) j.... tak se chci zeptat jak to vyřešit ohledně přihlášky.... jelikož vím že se podávají v posledním ročníku v prosinci a svatbu bych viděla na polovinu nebo na konci června....díky za odpovědi :)
Odpovědět
Profilova fotka
A není možnost tu svatbu o nějaký ten měsíc posunout, jestli ji ještě nemáte napevno naplánovanou? Třeba až na září, případně o prázdninách? Obávám se, že si ji moc neužiješ, když ji budeš mít takhle současně se zkouškama. (Ačkoliv jsem si myslela, že maturity bývají dřív, než za polovinou června, tak to už bys měla mít po nich, ne? Nebo je to na vaší škole jinak?)
Odpovědět
:) zatím na pevno není daná ale máme výročí v srpnu tak moc nechceme v září a o prázdninách.... letošní maturanti měli ústní ještě v červnu co vím.... :( právě by mě zajímalo jestli to tak měl někdo.... :)
Odpovědět
Tak dej svatbu bud na květen nebo až na konec června, to už maturity nebudou. Během nich mi to přijde jako zbytečná administrativní komplikace a ani si neumím představit, že bych se vdávala s tím, že se druhý den musím učit na maturitu...
Odpovědět
Profilova fotka
na květen bych svatbu nedávala, to je největší maturitní kolotoč. Dala bych ji od poloviny června dál, to už by mohl být klid. Ale je otázka, jak si užiješ přípravy etc., když budeš nervit z maturity.
Odpovědět
Profilova fotka
@sellie : "Máme výročí v srpnu, tak moc nechceme v září a o prázdninách..." Proč? Tomu nerozumím.
Odpovědět
Profilova fotka
Svatba během jakýchkoliv zkoušek nebo krátce po nich je na prd. Věř mi. Momentálně to tak mám a z příprav nebylo nic, absolutně na nic jiného než učení nebyl čas a ani myšlenky, takže přípravy jsem pořádně nezvládla žádný, natož abych si je užila.
Odpovědět
Já si zase nemyslím, že je to na prd. :-) Taky mám akorát za sebou zkoušky (psaní diplomky + státnice), takže od února do června jsem v podstatě řešila hlavně školu a kolem svatby jen to, co bylo nutné řešit s předstihem a co se nestihlo zařídit do toho února. Po státnicích jsem pak měla na přípravy jen 25 dní. Teď mi zbývá týden do svatby a pořád spousta věcí není. Ale já to obecně moc neřeším, spoustu věcí považuji za nepodstatné a když nebudou, tak je mi to jedno. Vlastně jsem i ráda, že jsme to naplánovali hned takhle brzo po škole, jelikož by mě asi jinak ta příprava svatby ani moc nebavila a spíš by mě to prudilo, když bych měla hodně času. Takže si musíš říct ty sama, jaká jsi a jak k věcem přistupuješ a podle toho si říct, jestli ti to takto bude vyhovovat nebo se z toho pak budeš hroutit. :-)
Odpovědět
Tak když to jinak nechceš, tak proč se ptáš? Jasně, že se to dá zvládnout, maturita je pohoda. Hodně holek to zmákne i při vejšce dálkově :-) Otázka je, jestli ti to za to stojí se prdět s učením, protože na svatbu asi nebudeš mít moc času... To musíš vědět ty sama :-)
Odpovědět
děkuji za cenné rady :) ještě si to nechám projít hlavou....určitě ne květen tam je mooc toho :D takže asi červen konec nebo z kraje července :)
Odpovědět
Maturovala jsem loni v květnu a svatba byla v srpnu. A kdybych se mohla znova rozhodnout, dala bych si tu pauzu mezi školou a svatbou větší. Neměla jsem klid na učení, pořád jsem něco řešila kolem svatby a vlastně pořádně nic nevyřešila a nakonec jsem nestihla ani do svatby zařídit vše co bych chtěla. :/ A to jsme měli koordinátorku, která udělala hodně věcí za nás.
Odpovědět
Vzhledem k tomu, ze jsem to v pohode zvladla pri praci na plny uvazek a statnicich na pravech (svatba 2.6., statnice 29.5.) i bez koordinatorky, rekla bych, ze se to bude dost odvijet od schopnosti konkretniho jedince. :D A to jsme meli cca 80 hostu.Proste se musela zapojit i rodina a kamaradi, netreba, aby nevesta celou svatbu tahla sama.
Odpovědět
Profilova fotka
@netie takze se to neodviji od schopnosti jedince, ale od toho, kolik lidi kolem muze zapojit. Nekdo proste nemuze zaukolovat celou rodinu a jeste druzicky k tomu. Nekdo je na to proste sam.
Odpovědět
Článek se načítá
@netie Ano, to je opravu ukázka schopností. Naplánuješ si svatbu v nesmyslném termínu, a místo toho, aby sis zaplatila koordinátorku, zaúkoluješ každého, kdo má ruce a nohy, a očekáváš, že bude skákat kolem tvých povinností. Dobře ty. Teda fakt by mě v životě nenapadlo, že když mám mít svatbu, mají moje rodina a přátelé povinnost se starat. Hanbou bych se propadla, někoho úkolovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně bych si svatbu hned po maturitě nedávala. Sice si můžeš jednoduše naplánovat, že přípravy na svatbu budeš řešit hodně měsíců předem a pak až těsně před svatbou. Ale ono se klidně může stát, že ti na poslední chvílí vypadne nějaký dodavatel (nedejbože víc dodavatelů) a budeš to muset řešit o svaťáku... :-( My jsme kvůli mým státnicím svatbu naplánovali až na příští rok a musím říct, že to bylo jedině správné rozhodnutí. :-) V podstatě od února jsem byla v učícím procesu, první tři části státnic jsem měla v dubnu a v květnu. A upřímně v červnu jsem byla ráda, že jsem vypadla na dovolenou a měla klid. 8-) Čtvrtá část státnic mě čeká v září. Vdávat se v mezidobí mezi tím by bylo hrozné, vůbec bych si neužila přípravy a to by mě mrzelo.
Odpovědět
Profilova fotka
@netie Tak já zvládla práci na plný úvazek a zkouškový ve dvou školách + přípravy svatby. A neúkolovala jsem nikoho. Ale prostě díky tomu kolotoči se u nás žádná svatební nálada nekoná. Spíš to chci mít už konečně všechno za sebou a vypadnout na dovolenou a mít chvíli klid. Lepší si svatbu plánovat míň ve stresu. Člověk si to podle mě líp užije.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?