Matrika Praha- Kbely. Jaké s ní máte zkušenosti?

Ahoj holky, zajímá mě vaše zkušenost s matrikou v Praze- Kbely. Dneska jsme byli na matrice zaplatit poplatek za svatbu na zámku Ctěnice, které do Kbel na matriku spadají. Matrikářka byla celkem v pohodě, dokud jsem se nezeptala, zda je možné, abychom si během obřadu sami řekli také nějaký slib. Po oddávajícím by se tedy chtělo tak asi říct jednu větu navíc, kterou by to uvedl a dát nám max. 5 minut času - víc bychom si navzájem určitě neslibovali a neřečnili... Matrikářka vypadala, jako bych chtěla, aby nám tam přinejmenším recitovala zpaměti Bibli nebo zpívala, nebo nevím co... Prohlásila, že když si chceme něco slibovat, tak si máme jít do kostela... Na mojí odpověď, že v kostele se ale jedná o zcela jiný typ uzavření manželství nijak nereagovala a nakonec to shrnula, že "když se nějak dohodneme s oddávajícím"... Ten přístup mi fakt leze na nervy... Jako by to byl takový problém... Při míře rozvodovosti, jakou máme, by snad mohli být rádi, že to někdo bere vážně... A prostě v tak významný den trochu vyjít vstříc... Jsem z toho docela otrávená, ale snad to bude ok. Jsou na jiných matrikách také tak děsně neochotní? Jakou máte zkušenost s touto konkrétní matrikou? Měla jsem smůlu a paní se jen špatně vyspala, nebo je to standard?
Odpovědět
ahoj no na nás byla v celku milá seděli jsme tam asi hodinu a doladovali příchod k atánku nakonec bylo hnusně tak sme to měli vevnitr... :-( ale šlo se snima bavit v klidu nechali nám hodinu pauzu aby za náma nestepovala hned další svatba, je tam taková hnědovlasá paní tak třeba tam ted byl někdo jiný...
Odpovědět
no hodinovou pauzu jsme si dohodli na zámku ve Ctěnicích a myslím, že i příchod k altánku atp. budeme řešit s nima- no a ve Ctěnicíh se mi zatím zdají fajn a v pohodě. Tahle nepříjemná osoba byla přímo na té matrice, tak nevím.... Uvidíme, jak to dopadne. Ty jsi měla svatbu ve Ctěnicích? Jaký byl oddávající?
Odpovědět
no to bys měla dohodnout na té matrice aby si tam nenasmlouvali další svatbu za půl hodiny po vás. nám altánek bohužel nevyšel kvuli počasí :-( jinak oddávající byla starší pán krom toho že se asi 12 x přeřekl a spletl mi 2x jméno byl milej a pak se chudák rozbrečel :-D že prý ho to mrzí a že nechtěl tou řečí rozbrečet mě no alespoň byla sranda nicméně do smíchu nebylo když mi babral jméno :-D
Odpovědět
Hmm, tak to jsem tedy na oddávajícího zvědavá.... Ve Ctěnicích máme dohodnuto, že budeme mít na obřad celou hodinu, vzhledem k tomu, že svatba bude v květnu, tak to nebyl moc velký problém:)
Odpovědět
Ahoj, mi taky máme (budeme mít) svatbu v altánu ve Ctěnicích, v květnu. Prý jsme ten den poslední, takže po nás už snad nikdo nepůjde, což jsem chtěla, aby nebyl zbytečný časový pres. Na tu matriku se ještě chystáme. Prý to tam paní ze zámku už zamluvila, tak to tam pujdeme jen "potvrdit". Jinak paní Steinerová mi přijde taky příjemná, ted snad během února bysme se tam měli zastavit zaplatit zálohu. Market82: a kolikátého tam máte svatbu?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, my taky budeme mít svatbu ve Ctěnicích, né v altánu, ale v drábovně. Každopádně na matrice mi přišly v pohodě a byly na nás milý a ochotní. Byly tam takové dvě paní a fakt jsem nezaznamenala nic negativního. Markét asi se jen špatně vyspaly ;-) Každopádně my se ještě ve Ctěnicích domlouvat nebyli , paní mi psala ,že stačí cca 2.měsíce před svatbou, tak jsem ráda ,že tu píšete ,že tam jsou milí. Holky a můžu se zeptat kde budete mít hostinu?
Odpovědět
Klariska86: My ji budem mít přímo tam. Máme hosty porůznu zdaleka, tak jsme chtěli omezit to různý přejíždění.
Odpovědět
Ještě jsem se chtěla zeptat jestli jste na té matrice něco platili nebo je to všechno v tom poplatku 8000 Kč ?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Vaveva, na matrice jsme platili 1000 Kč poplatek. Mohu se zeptat kolik asi tak počítáte ,že ve Ctěnicích za hostinu zaplatíte?Pokud samo nechceš odpovídat tak neva, chápu. Přijde mi totiž ,že je to tam dost drahý. A vy tam zůstanete až do večera?Nebo pak párty máte někde jinde? U nás je právě problém s tím ,že nás bude hodně, teď nám vybouchl jeden hotel, vypadá to ,že pan nájemce tam končí :-( Takže budeme teď na rychlo muset shánět něco jiného, tak doufám ,že seženeme!
Odpovědět
Ahoj, no nás právě bude celkem málo, na oběd do 20, večer ještě nevíme. No paní nám posílala různé varianty těch menu k obědu, a bylo to tak od 300 vejš. My jsme vybrali něco za 400,- Nevím kolik to tak stojí jinde, nám se prostě nechtělo přejíždět. Ještě uvažujem o rautu, asi v té drábovně. Zatím jsme se předběžně domlouvali na záloze 10 000,- i s tim obřadem. No jsem zvědavá kam se to nakonec vyšplhá, v ceně samozř. není pití. No ale jak jsem psala nás nebude nak moc. Nevíš prosimtě jestli se tam dá fotit i někde vevnitř, prý u těch kočárů ne (tam prý smí jen ten jejich fotograf). A kdy tam chystáte svatbu? My v květnu.
Odpovědět
Ahoj:) Tak my tam budeme mít svatbu 22.května a paní Steinerová nám taky drží poslední místo :) Ceny v restauraci na jídelním lístku mi přijdou tak normální, tak jsem se tam taky ptala, co by stálo naše vymyšlené menu... bylo by za 700 na osobu, což nám přišlo docela hodně. Nakonec budeme mít hostinu na zámečku ve starých Záběhlicích (bydlíme v Říčanech, tak to je celkem po cestě ze Ctěnic domů) a tam to samé stojí 390 na osobu. Jinak na té matrice taky byli příjemní, dokud jsme ale nechtěli něco trochu jinak... :-| Taky jsme platili 1000kč, mimo těch 8000, co se platí za pronájem Ctěnic. Tam to, v případě pěkného počasí, bude v altánku:)
Odpovědět
4 vaveva - u těch kočárů jsme se fotili normálně stejně jako přímo v zámku!!! vubec s tím nebyl žádný problém obraťte se na paan Konečnýho - ředitele on to ošéfuje, teda měl by :-) nás tálo skoro 10 000 jenom ubytování na jednu noc pro mě a manžela a obřad!!!!! bez čehokoliv, bez jídla, pití, noclehu prostě jsme přijeli řekli si ano odjeli a přijeli v jednu ráno vyspat se na pokoj... :-| ta cena mi tedy příjde hodně nízká..... my sme taky chtěli altánek a skončili sme v drábovně do dneška mi to trhá srdce to vám řeknu tu místnost sem nesnášela od chvíle kdy sme se tam byli jenom podívat...
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?