Matrika a poplatky

Profilova fotka
Milé nevěsty, kolik po Vás chtějí na matrice, za to že se teda chcete vzít? Žila jsem v domnění, že se platí 1000,- a ve středu jsem byla na své matrice a chtěli po mě 2000,- :-. Což jsem nevěřícně na ně koukala. Prý se to změnilo a teďka je to nový. Tak mě právě zajímá, jestli to máte taky tak nebo ne. Všem děkuji za odpověďi. Kristina
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, my byli někdy v prosinci na matrice v Karlštejně a požadovali standardně 1000Kč, nic víc...
Odpovědět
Ahoj mi na matrice platíme 400 Kč, akorát sekt si musíme donést :-) . Myslím, že to hodně záleží na městu a v jakém si kraji, protože když se ženil můj bratr tak platil taky 2000 Kč a musel si donést sekt a vypadalo to tam hrozně.
Odpovědět
Profilova fotka
No my máme obřad jinde a o sektu nepadla ani zmíňka. To pro mě je úplně jasné,že to si platíme sami na místě obřadu. Jde mi o ten poplatek. Zda je to stejné všude či ne. Naše svatební místo spadá pod matriku Milín a to je malá vesnice. Proto mě zaskočily ty 2000,-
Odpovědět
@kristina55kristina Záleží asi na matrice...to máš i s tím sektem na přípitek-někde si ho člověk musí donést sám,někde to mají nachystaný sami,my třeba žádný nosit nemuseli,bylo to v ceně poplatku matrice.
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 Aha, tak to jsem netušila. Brala jsem to jako samozřejmost, že si ho člověk sám zařídí.
Odpovědět
@kristina55kristina Je lepší se zeptat,já myslela že nošení vlastní lahve spadá ještě do dob komunismu,a ono jak to tu čtu tak to je pořád v hodně městech běžný...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme teď v pondělí platili taky 2000 Kč, sice to nemáme v místě bydliště, ale i tak je to dost...co se dá dělat :-))) :-)
Odpovědět
My v Praze platili před 14dny 1 000 Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
Chtěli 1.000,- (brali jsme se u nás na zahradě) s tím, že když jsme místní tak nic jiného neplatíme :-)
Odpovědět
My teda zadarmiko :-D
Odpovědět
Profilova fotka
1.000kc matrika +3.000kc v místě oddáni vše na jednom místě...kdyby jsme to měli ve své obci tak zadarmo...:-)
Odpovědět
Naše byla bez poplatků
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My platíme matrice Brno střed 1 000,- poplatek za to, že je obřad mimo jejich prostory - v parku a městské správě zeleně 3 000,- za ten park (rezervují nám ho na 3 hodiny, ale bude normálně volně přístupný) ;-)
Odpovědět
@kristina55kristina my také platili 2000. 1000 za svatbu a 1000 za to že,se nebereme na matrice ale na o ca 50 metrů od matriky vzdáleném místě :-D
Odpovědět
A ještě další 3000 v místě obřadu za přípravu obřadu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Dříve se poplatek platil na základě trvalého bydliště v obci (tzn, brali jste se kde máte trvale bydliště, neplatilo se nic). Tohle už dneska není a platí se a) svatbu mimo místo určené nebo b) svatbu mimo stanovené hodiny. My platime 1000 za obřad mimo vyhrazenou místnost a k tomu 500 jako správní poplatek za dopravu. Záleží to dle obce (stanovuje si to zastupitelstvo).
Odpovědět
Ty poplatky jsou šílené jak to tady pročítám. To jsem ráda, že jsme platili "jen" 1000, a máme obřad mimo oddávací místnost. A o šampaňském taky nic neříkala, že bychom si měli zajistit sami. Tak nevím. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@targi Asi to máme jako vy. Když si to tak vezmu, tak 1000,- matrice a 1000,- za to,že to je mimo obec. To mi tak vychází. Jinak všem děkuju, že jste se zapojily do diskuze. Hezký den všem.
Odpovědět
@kristina55kristina a to nam ještě odpustili 1000 za to že přítel tam nemá trvale bydliště :-)
Odpovědět
My platili 2000,- a to mi matrikářka řekla, že to musím stihnout do konce ledna, jinak od února by se platili 3 000,-
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Tak my budeme mít v srpnu 2018 obřad za 7500 :-x jiný termín, jiné místo a mimo trvalé bydliště... 1000,- je ten standart a 6500,- si stanovila MČ. V Praze je blaze :-D Na druhou stranu, možná i tím, že si to nechají bohovsky zaplatit, nedělají vůbec žádný obstrukce a nic není problém. Takže mi to přijde lepší, než platit 1000, ale koukat na kyselý ksichty a vybírat ze 3 termínů za rok, protože jindy se nebudou obtěžovat :-S
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
My platili 1000 CZK a máme svatbu na druhé straně republiky, nikdo z nás tam nemá bydliště. Základní poplatek mimo radnici je litr a pokud po vás chtějí další peníze, jsou dobrovolné a pokud řekněte, že to nezaplatíte, tak nemusíte :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?