Máte v občance jméno a rodné číslo manžela?

Profilova fotka
Ahoj holky, mozna ze uz se to tu nekde probiralo, ale ja to proste nenasla. Chci se zeptat, nechali jsme si do nove obcanky zanest nepovinny udaj a to jmano a rodne cilso manzela? K cemu je to dobre ci k cemu to dobre neni?
Odpovědět
zapsaného ho mám, ale k čemu je to dobré, to nevím, u mne to byl spíš pocit, že je mojí nedílnou součástí ;-)
Odpovědět
oli já si ho tam taky necham napsat. Podle mě je to dobrý, pokud někde potřebuješ na úřadech někam ho uvést, tak máš jeho rodé číslo při sobě, pokud si ho nepamatuješ, ale je to doklad, kterej člověk stále nosí u sebe (teda měl by :-) - tak yse mi to stále nedaří). Já jsem pro :-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se nechali s manžou zapsat - stejný důvod jako slonik - jde o ten pocit, že patříme k sobě.
Odpovědět
Nás se na to ani neptali, jen jsme ten údaj vyplnili v žádosti o občanku a ani jsme pořádně netušili, že tam bude... K čemu to je? Řekla bych, kdyby se vám něco stalo, z občanky vyčtou, kdo je váš muž. Když nemáte stejná jména, někde třeba můžou dělat problémy, tohle je "důkaz" ;-) Přiznávám, že z hlavy neznám manželovo RČ, ale občas ho po mně chtějí (mzdová účetní), stačí mrknout na občanku ;-) Důvodů je možná i víc, jenom mě nenapadá žádný, proč si ho tam nedávat, takže i když si nemyslím, že by to přineslo nějaké závratné výhody, není to špatná věc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
souhlas s len, mame to ze stejnych duvodu
Odpovědět
Profilova fotka
taky souhlas s len. A taky tam toho mého chlapa mám a on zase mě.
Odpovědět
vzhledem k tomu, ze si nechavam sve "divci" jmeno, tak je to pro nas skoro nutne :-)
Odpovědět
ja ho tam mam taky, pevne doufam, ze by treba na poste mohli dat me dopisy ktere budou pro nej doporucene...
Odpovědět
Profilova fotka
plechajda> ja ti nevim, tusim, ze i kdyz mas manzela v obcance, pro postu to nic neznamena, pokud nemate vyplneny ten jejich glejt o vzajmenem vyzvedavani posty..
Odpovědět
Profilova fotka
ja si jdu dens zadat pro novou op a taky tu nepovinou kolonku mam vyplnenou...
Odpovědět
Profilova fotka
jj, Plechy, dopisy Ti nedaji...
Odpovědět
Plechajdo, tak to bohužel nejde :-( Dokonce ani ty nedoporučené ti na poště nedají, když si nezařídíte průkaz zmocněnce/ zmocnitele, stojí to asi dvacku, ale papírování je kolem toho až hrůza ]-( Holt České poště OP nestačí :-|
Odpovědět
Článek se načítá
já doteď ani netušila, že jsem si mohla vybrat...my prostě vyplnili formulář a údaje o tom druhém máme na občance bez toho, že by nám někdo dal volbu...každopádně se to už hodněkrát hodilo, hlavně kvůli těm rodným číslům....
Odpovědět
Asi to bude fakt prakrické v OP manžela (či u mužů manželku) mít - přítelovo snadno zapamatovatelné RČ vím už teď, ale nejsem si jistá, jestli si on někdy bude pamatovat mé :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, myslím, že mít manžela v občance je dost důležité. Nechci nic přivolávat, ale pokud se něco stane, tak máte důkaz, že s ním máte něco společného. Je to v podstatě stejné, jako tam mít napsané i děti. Vozíte je po celé republice a pokud je nemáte v občance tak nemáte žádný důkaz, že jsou vaše, rodný list sebou přeci pořád nevozíte a oddací asi taky ne.
Odpovědět
jeste je to dobre i pro cizinu, i kdyz mate "stejna" jmena, tak v cizine je koncovka -ova, automaticky jine jmeno a stejne musite vysvetlovat ze je to vas manzel/ka :-) musim zjistit jak je to s pasem, kdyby clovek razil mimo EU
Odpovědět
akorát nechápu když tam jde dopsat údaj o manželovi, proč tam nedovolí napsat údaj o krevní skupině - manželovi to odmítli, že to nepatří do skupiny nepovinných údajů a myslím že to celkem i životně důležitý údaj je
Odpovědět
No, rozhodně je to důležitější než třeba titul ;-) Ale obávám se, že by se musel změnit nějaký zákon a navíc by museli lidi vědět, že to tam je :-| Bylo by to na nic, kdyby to tam pak nikdo nehledal...
Odpovědět
Profilova fotka
k tem skupinam> no, ja s sebou sice nosim svuj prukaz darce krve, ale neni to k nicemu, kdyz nekdo potrebuje akutne krev, daji mu tu univerzalni a len> titul do obcanky si lidi davaji myslim jen kvuli urednikum :-)
Odpovědět
takže kdybychom neměli nic vyjde to nastejno co ;-)
Odpovědět
Jo jo, já ho tam mám taky :-D Tuhle jsem to ukazovala kamarádce, která se kasala, že tam nic takového nepotřebuje, že se nemusí chlubit a tak, a nemohla ho vůbec najít, jak jsou tam ty blechy vzadu schované :-D Takže změnila názor, myslím, že ani většina úředníků je tam pracně nehledá, leda bys chtěla někde nutně potvrdit, že ten titul máš, tak je to důkaz, asi jako že máš manžela (i když ten je tam uveden mnohem viditelněji ;-) ) :-D Ale to už by bylo na jinou diskuzi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
princezna> presne tak, oni te stejne nebudou sacovat, dokud ti nezajisti zivotni funkce. ale to uz jsme fakt mimo tema :-)
Odpovědět
Já manžela v občance zapsaného nemám, mě bohužel na matrice vybrat dali... ]-( Kromě toho, že to mám od něj už skoro dva roky na talíři, že o něj ani v občance nestojím :-) , se bojím, že pokud se něco stane, i jen při běžné hospitalizaci, při porodu a tak, budeme muset kvůli mé zabedněnosti všude předkládat oddací list.. Do příští občanky si ho zapsat nechám.
Odpovědět
Profilova fotka
ladu> a mate alespon spolecne prijmeni? pokud jo, tak by to nemusell snad byt az takovy problem.
Odpovědět
Máme, a taky manžel mě v občance zapsanou má. Máš pravdu, asi by to šlo i jinak než ověřenou kopií oddacího listu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no vidis, hold priste ;-) nebo dej spravni poplatek (myslim, ze u obcanky neni tak velky) a udelej si ji novou hned ted :-)
Odpovědět
My jsme se do občanek taky navzájem uvedli. Paní na matrice nám tvrdila, že když mi přijdou peníze složenkou, může je vybrat manžel tak nevím, když tady čtu že nevydají ani doporučený dopis. Ale bylo nám řečeno toto, tak uvdíme.
Odpovědět
Ahoj, manžela jsem si tam nechala napsat.. nepamatuji si jeho RČ :-| a takhle to mám bez problémů... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
clea a další: no, až se budete rozvádět, tak setsakra oceníte, že doporučenou poštu ze soudu vašemu manželovi na poště nevydají a že vám ji neztopí 8-) teda, než mě vyválíte v dehtu a pak podpálíte, samozřejmě nikomu rozvod nepřeju, ale pošta nemůže žádným způsobem poznat, jestli když je někdo váš manžel, tak jestli spolu opravdu ještě žijete. Takže pokud přijde doporučený dopis, vydají ho tomu, kdo je doma, protože pak se dá předpokládat, že ti dva ještě jsou spolu. Ale na poště ne, protože tam by opravdu zlomyslný manžel/ka mohli zabavit důležitý dokument /nebo soudní výzvu/ druhému partnerovi...
Odpovědět
Profilova fotka
holky taky jsme to vyplnili, to jsem tušila jen tak matně, že to tam pak bude na občance, ale nakonec, proč ne. ;-) Jsem na to pyšná, že jsme svoji, tak proč to tam nemít.Nevím sice ještě teď, jestli to přinese výhody :-) Ale těším se na ni a jsem zvědavá, jak to bude vypadat. :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?