Mám přijmout po svatbě příjmení manžela? Moje je hezčí

:-) tak mam dalsi dotaz na Vas nevesty,uz se vam stalo,ze se vam nelibilo prijmeni pritele a nechaly jste si po svatbe sve?Nebo jak jste to resily?Me osobne se prijmeni pritele moc nelibi,ja mam cizi,kazdy mi rika,ze hezci a ted nevim co delat,zda si nechat sve a rict mu to,nebo z lasky vzit jeho? |-|
Odpovědět
Andiku,já bych si nechala svoje a připojila k němu jeho:-)
Odpovědět
rozhodně to proberte spolu
Odpovědět
Profilova fotka
Andiku, souhlasím s Rezetkou. Já to tak mám také-nechala jsem si svoje+vzala manželovo ;-)
Odpovědět
:-) dekuji,jeste jsem nemela odvahu mu rict,ze si chci nechat svoje,asi by mu to byli lito.Jsem zvedava,jak to dopadne :-D
Odpovědět
andik - precitaj si fora Ztrata identity a Volba prijmeni a tam najdes mnohe nazory presne na temu, ktora ta trapi. Staci si vybrat ku ktoremu sa priklonis. Podla mna stoji za to si ich prejst, aj ked je ich mnoho, mozno ziskas iny nahlad a odpovede, ktore ta teraz nenapadaju. Fakt odporucam! x-) Ja osobne si inak myslim, ze ak sa ti jeho meno nepaci, vobec nie je nutne, aby si si ho brala ci uz ako svoje jedine, alebo pribrala k svojmu povodnemu menu. On to tiez nerobi a nepokladas to za dokaz jeho nelasky! Tak preco by on za dokaz tvojej nelasky tvoju volbu ponechat si meno brat mal?! Ak je manzelstvo rovny zväzok, tak nech bude naozaj rovnym. ;-) Ak ta naozaj miluje, nech ta aj respektuje, ved je to tvoje meno - a ty o jeho mene predsa tiez nerozhodujes, alebo ano? ;-)
Odpovědět
Já jsem si teda vzala manželovo, má hezké příjmení a já se chtěla zbavit příjmení po exovi... Ale kdyby se jmenoval nějak blbě, třeba Píča, tak bych si jeho příjmení asi nevzala, to by si spíš vzal on moje :-D (Příjmení Píča opravdu existuje, to jsem si nevymyslela). Myslím, že to není projev neúcty nebo nedostatku lásky, nevzít si příjmení po muži. To už je přece přežitek, dnes neexistuje důvod, proč lpět na tom, aby se žena jmenovala po muži...
Odpovědět
:-) dekuji moc,docela me to pomohlo :-)
Odpovědět
Este existuju aj fora Zmena prijmeni a Nove prijmeni a tam je to tiez dost zaujimave a huste, ale neviem, ci by si mala tolko casu a zujmu tym vsetkym prejst. Je toho fakt vela. Tak keby si sa niekedy nudila... ;-) A napis, ako si dopadla, fakt ma to zaujima! Drzim palce, nech sa rozhodnes tak, aby si bola plne spokojna!
Odpovědět
Profilova fotka
no ja jsem treba vcera sjiztila,ze kamaradka,kdzy se vda - za cizince- tk se bude v prekladu jmenovat vezme-li si jeho jmeno Hvezda vesmiru, zatimco ja,kdzy si po snatku vezmu jmeno sveho pritele-cizince-se budu v prekladu jmenovat Bakterie :-D :-D :-D
Odpovědět
:-) tak to je sranda
Odpovědět
Profilova fotka
Holky tak jsem včera koukala "jako blázen"...znám chlapa, který se v sobotu oženil a změnil si příjmení dle manželky!!! Tak to jsem opravdu koukala...že by konečně rovnoprávnost :-D :-D :-D . Můj manžel by si mé nenechal, ale prý bychom si mohli vymyslet úplně nové...to bylo ještě před svatbou a bez úvahy českých zákonů :-D . Každopádně to je poprvé, co slyším, že muž přijal příjmení po ženě (a to měl docela hezké příjmení) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si vzala také po maželovi, nějak jsem o tom ani nepřemýšlela, asi že je to tak ve většině případů :-D znám už ale i holčiny, které mají teď dvě příjmení z pomlčkou ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Jako třeba jáááá :-D (ale bez pomlčky)
Odpovědět
ja mam prijmeni manzelovo a ani chvilku me nenapadlo nechat si svoje nebo mit obe, jsem asi staromodni :-p
Odpovědět
Já jsem si pohrávala s myšlenkou dvou příjmení, ale nakonec jsem to udělala klasicky - vzala jsem si manželovo ;-) Dvě dlouhá příjmení by byla asi na otravu :-D Jinak můj manžel má kamaráda, který si taky vzal manželčino příjmení a nechal si ho i po rozvodu. Nejspíš proto, že to jeho bylo takové legrační 8-)
Odpovědět
vivian :-D :-D :-Ddlouho jsem se tak nezasmála . . . krásně a výstižně řečeno . . .
Odpovědět
bednaroi: Bakterie je hezký . . . pod tím si přdstavím veselou bytost . . . pod Hvězdou vesmíru namyšlenou babu. . . :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
majenka..tak můj ex si taky vzal příjmení po mé maličkosti a náš kamarád taky po manželce...nic divnýho ;-)
Odpovědět
Andiku,poku dby Tvoje a jeho příjmení netvořilo pěknou kombinaci, tak se s ním zkus domluvit, jestli se nenecháte prostě příjmení Tvoje!
Odpovědět
Profilova fotka
andiku:ani mě se nelíbí příjmení mého už manžela,po mě se manžel jmenovat nechtěl,já to jeho také moc nechtěla,ale jako žena jsem udělala kompromis a nechala si jak své tak i manželovo příjmení,je to sice na delší dobu pokud se mám někde podepsat,do telefonu se představuju pořád jen svým příjmením,na manželovo si zvyknout nějak nemůžu,časem to ale přijde přece jen jsme svoji teprve měsíc a pár dní.
Odpovědět
marselina - tak to ta velmi obdivujem. Ja by som po svete s priezviskom, ktore nechcem chodit fakt nemohla. ;-) Vela sil prajem.
Odpovědět
marselina,no kdybys vedela jake prijmeni mam ja a pritel,taky bys me jiste chapala,ze se nechci sveho vzdat,uvidim,jak se dohodneme. :-)
Odpovědět
andik - no ja dufam, ze k tvojej spokojnosti! Velmi, velmi ti to prajem!
Odpovědět
:-) komix.sk taky doufam ale mam dojem,ze pritel si sve prijmeni bude chranit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
arietiska: tak to diky,to by me nenapadlo,potesila jsime.Sle mimochodem,ta hezda vesmiru je skvela kamaradka,ktera nikdy nenecha ve stychu
Odpovědět
andik - tak si aj ty chran to svoje priezvisko! Mate predsa rovnake prava, nie? :-)
Odpovědět
no já si užívám zatím stále Klimčáková ale příští rok už budu Sahulková... líbí se mi že budu patřit do jeho rodiny, jen si zvyknout na příjmení... :-)
Odpovědět
Andiku, tak se domluvte at si pritel vezme tvoje prijmeni ... v dnesni dobe na tom nic neni
Odpovědět
ja se docela na nove prijmeni tesim.. :] bude mi lito vzdat se sveho, ale zase si rikam, ze na to byt mrs. callaghan se tesim :] takze to bude v pohode :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?