Která matrika v Praze a okolí je ochotná prominout doklady?

Ahoj, jsem v prekérní situaci. Přítel je žadatel o azyl z Konga. Má průkaz žadatele o mezinárodní ochranu a rodný list - nevím, jestli ma superlegalizaci, protože mi nikdo nebyl schopný říct, co to přesně je, abych to zkontrolovala, ale nejspíš ne. Doklady není možno získat, ambasáda tu není, přítel nemůže vycestovat jako žadatel o azyl. Máme sepsanou žádost o prominutí dokladů od právníka, ale i přesto nás s tím posílají do háje (telefonovala jsem na Prahu 4, 2, 3, 5 a do Příbrami). Matrika doklady může prominout, ale i nemusí. Tak se ptám, nemá někdo zkušenost s matrikami, kde to prominou? Čekáme miminko v červenci a očividně by nás stejné průtahy čekaly i s uznáním otcovství. Nevím od čeho se odpíchnout, jestli mám obvolávat všechny matriky v okolí (to byla rada od OPU), což je trochu si sisyfoská práce. Chceme se jen vzít a žít v klidu jako spořádaná rodina :-( Jak už jsem zjistila, do porodu to nestihnem, holt jsme byli naivní, potřebujeme mít ale vidinu, že se to někdy podaří. Děkuji za každou odpověď a prosím ti, co žádnou nemají, jen by chtěli rýpat, ať si to odpustí, na dně jsem už tak.
Odpovědět
Dobrý den, jestliže máte sepsanou žádost od právníka, tak možnost evidentně existuje. A jak píšete, prominout matriky mohou, ale také nemusí. Z toho lze usoudit, že je to o lidech a interních předpisech příslušné matriky. Tudíž, dle mého názoru, bude nejlepší obrnit se trpělivostí a obvolat či obejít další jednotlivé matriky, i když to zřejmě bude běh na dlouhou trať. Každopádně přeju hodně štěstí. :-)
Odpovědět
Ahoj, má cestovní pas nebo ne? Z jakého důvodu je žadatel o azyl? Čistě ekonomický nebo nějaké další důvody? Pro získání dokumentů se zkuste nejprve obrátit na honorárního konzula v Praze, http://www.mzv.cz/jnp/cz/o_ministerst... Pokud vám nepomůže, tak se budete oba muset domluvit s ambasádou v Berlíně, která má akreditaci pro ČR. Ty budeš muset vyřídit co nejvíc papírů na plnou moc. Musí být jasné, jak má plná moc vypadat, jaký jazyk, jak má být ověřená, jestli může ambasáda zaslat dokumenty poštou atd atd atd. Stejné je to s existujícím rodným listem. Teoreticky na něj může dát ambasáda v Berlíně razítko a české ministerstvo zahraničních věci pak ověří razítko a dokument bude platný v ČR. http://www.mzv.cz/jnp/cz/o_ministerst... http://www.ambardc.de/contact.html Nebo doklady zajistí příbuzní v Kongu a následně je pošlete k superlegalizaci na českou ambasádu do Nigérie. Počítej ale s tím, že celý proces bude tak na půl roku...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?