Koncovka ová

Ahoj, chtěla bych se zeptat na příjmení s koncovkou ová. Zda máte někdo přijmení bez ová a máte s tím problémy. A jedna matrikářka mi řekla, že je to tady už nepovolené. Max. že nejste Češka nebo přítel není Čech atd. A nebo že se přikláníte k nějaké skupinové menšině.....Potom to jde.... Máte někdo zkušenost díky...
Odpovědět
Profilova fotka
@barborakarlova13 moje neteř se vdávála ted červnu a ová nemá napsala do formuláře zatrhla že bude v budoucnu žít v cizině neměla žádný problém,ale v cizině žít nebude jenom se jí to ová nelíbí úpřimně řečeno taky uvažuju nad tím že to tak udělám ;-) a na obřadě se tedy musela podepsat 2x jednou s ová a jednou bez tot vše
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na úředníkovi. Jak píše dadakin, tak někde stačí jen říct, že se chystáš dlouhodobě žít v cizině a někde k tomu opravdu musíš doložit papíry, že už tam máš práci, bydlení adt. Myslím, že jsou i benevolentní pokud pracuješ v nějaké mezinárodní firmě a opravdu každý den jednáš s cizinci. Ale pokud jste oba Češi, tak bývají docela nepřjemní. Ale nejlepší máš obejít matriky v okolí a nebo si přes známé zjistit kde sedí nějaká rozumná paní. :)
Odpovědět
@andromedastoupajici @dadakin @barborakarlova13 neni to na urednicich a zadne papiry dokladat nemusite. Proste jen zaskrtnes kolonku s duvodem, proc nechces OVA, a je to.
Odpovědět
Profilova fotka
@lalkaamichal Tak po jedné kolegyňce ty papíry právě chtěli a měla s tím dost zařizování, ale je pravda, že to jsou už asi dva roky, tak možná se to změnilo k lepšímu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?