Končící občanka před svatbou?

prosím o radu, 6.6.2016 mě končí občanka a 11.6.2016 máme svatbu, jak tento problém řešit? musím si nechat udělat novou občanku, a pak znova? nebo jak se tato situace řeší? máte s tím někdo zkušenost? předem děkuji za odpověď.
Odpovědět
Profilova fotka
Někde se tu řešil stejný problém, ale nemůžu to teď najít. Před obřadem musíš doložit svou totožnost platným dokladem totožnosti - jde to buď pasem nebo občankou. Pokud máš pas, můžeš se nechat oddat na pas, pokud ho nemáš, budeš si muset nechat udělat novou občanku ještě před obřadem. A pak znovu.
Odpovědět
Profilova fotka
ano na svatbě musíte mít oba platnou občanku a pak si nechat udelat zase novou po svatbě, je to stejné jako kdyz si ji muj brácha musel udělat novou, kdyz mu koncila platnost a pak hned novou s novou adresou trvalého pobytu ;-)
Odpovědět
Občanku po svatbě nemusíš měnit pouze pokud bys nezměnila příjmení a adresu a neměla bys uvedený stav (již nepovinné). Třeba partner má jet necelých 14 dnů po svatbě na služební cestu v Schengenu a nechce vyřizovat pas a občanka se nestihne a stará bude neplatná. Má ještě starou občanku - takovou tu větší zatavenou a na matrice mu řekli, že nejlepší je ji vyměnit teď, bez stavu a pak ji na obřadu neustřihnou a zůstane platit. Takže tak.
Odpovědět
Profilova fotka
to je teda voser :-D ale asi budes muset :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Manželovi končila občanka asi měsíc před svatbu a nedalo se jinak, musel si ji vyřídit, aby měl platnou a pak si ji znova vyřizoval po svatbě. Ale doklad by měnil tak jako tak, protože měnil místo trvalého pobytu.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky řeším, je třeba opravdu vyměnt. Končí mi platnost teď na konci března a svatbu máme začátkem srpna... Prostě smůla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?